Review: Body Sorbet MORINGA

by - juli 18, 2014


Ik hou van subtiele zomerse geuren. In de zomer doe ik vaak geen parfum op, maar smeer ik mezelf 's ochtends in met een heerlijk ruikende body lotion. Je huid wordt dan gehydrateerd plus je hebt een heerlijk geurtje om je heen hangen. Vandaag testte ik de Body Sorbet Moringa van the Body Shop. Dit is een verfrissende Body Sorbet met de geur van de Moringa bloem. De sorbet is verzorgend, verfrissend en verzachtend. Vooral dat het verfrist is fijn meegenomen in de zomer. Het bevat verkoelende Aloë Vera en plakt niet, wat het een perfect product voor in de zomer maakt! Het is een product dat je alleen voor je lichaam kan gebruiken en dus niet voor je gezicht.

De verpakking ziet er mooi en verzorgd uit. De kleur is licht groen/geel. Toen ik het product voor het eerst zag, kon ik echt niet raden hoe het zou ruiken. Moringa is dan ook een bloem die niet voor komt in Europa.  Als je de verpakking open maakt wordt je verrast door een heerlijke geur. Het ruikt naar zoete bloemen en de geur is erg fris.


De Body Sorbet zit in een verpakking van 200 ml. 

De volgende ingrediënten zitten erin:

Aqua/Water/Eau, PEG-8, Glyverin, Butylene Glycol, Isododecane, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Acrylates Crosspolymer-2, Phenoxyethanol, Hydrogenated Tetradecenyl/Methylpentadecene, Parfum/Fragrance, Ethylhexylglycerin, Mel/Honey/Miel, Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Moringa Oleifera Seed Oil, Carbomer, Sodium Hydroxide, Benzophenone-3, Xanthan Gum, Linalool, Disodium EDTA, Silica, Benzyl Salicylate, Geraniol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Tocopherol, Cl 19140/Yellow 5

De Moringa is een van de meest voedingsstof rijke planten ooit ontdekt. De bladeren zijn namelijk extreem rijk aan hele belangrijke vitaminen, mineralen en aminozuren. Ook bevat de plant vele antioxidanten en antibacteriële stoffen. De Moringa staat daarom ook wel bekend als een 'wonderboom' vanwege zijn hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen. Naast deze crème van the Body Shop, wordt de Moringa ook gebruikt in bijvoorbeeld thee, zeep, parfum, voedingssupplementen en medicijnen. 


De structuur van de crème is eigenaardig. Het is niet het soort structuur wat een body lotion heeft. Waarschijnlijk hebben ze het daarom ook Body Sorbet genoemd, haha. De structuur is dik en een beetje korrelig. Je hebt niet veel nodig, wat je hierboven ziet op de foto is al ruim genoeg voor je boven of onderbeen. 


Op deze foto kun je goed zien dat de crème dik is. Toen ik de crème voor het eerst op deed, had ik veel te veel gebruikt. Het rook veel te sterk. Er zit dus veel parfum in deze Body Sorbet. Zelf vind ik dat niet storend, maar voor de zekerheid vermeld ik het maar even voor de mensen die dat wel storend vinden. 

Ik heb hem nu al meerdere malen gebruikt. Ik doe nu steeds maar een klein beetje op en dan is de geur zeker niet storend. Mijn lichaam voelt na het aanbrengen zeer zacht aan en ik kan je ook vertellen dat de Body Sorbet  erg verfrissend is. Ik gebruik hem nu ook nadat ik in de zon gezeten heb als after sun. Heerlijk! Zeker een aanrader voor in deze zomermaanden :)

Prijs: €11,- bij The Body Shop

You May Also Like

6 reacties

 1. Die body sorbets lijken me echt fijne producten! Wanneer ik nog eens bij TBS ben, ga ik ze zeker eens testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem ook, ben er echt blij mee. Demijne staat standaard in de koelkast zodat ik hem koel kan opsmeren. Heerlijk!

  Er is momenteel een give-away op mijn site. Het zou super leuk zijn mocht je ook meedoen! ^-^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, hij lijkt me wel fijn, maar ik ben niet zo'n voorstander van veel parfum. Ik kan zelf niet zo goed tegen parfum, dus hoe minder parfum in een product, hoe beter. x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze in body butter variant, vind het echt een heerlijke geur <3

  BeantwoordenVerwijderen