Review: CATRICE Prime & Fine

by - juli 22, 2014Vandaag ga ik twee producten testen van Catrice: de Prime and Fine anti-red base en de Prime and Fine pore refining anti-shine base. Het zijn beiden primers, de ene zorgt voor minder roodheid en de andere zorgt voor minder glans. Een primer breng je aan na je dagcrème en vóór je foundation. Primers zorgen ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Ik ben zeer benieuwd, want ik heb een erg lastige gezichtshuid. De huid op en rond mijn neus is vet, terwijl de rest van mijn gezichtshuid droog is. Foundation blijft om die reden ook niet lang genoeg zitten bij mij. Ik ben daarom zeer benieuwd wat de Pore refining anti-shine base primer doet bij mij. Zal mijn gezichtshuid minder glanzen aan het eind van de dag? En dan hebben we het ook nog niet gehad over dat mijn gezichtshuid ook nog eens snel rood wordt. Dus eigenlijk heb ik last van beide problemen: een rode én een glanzende huid. Daarom ga ik ook de Anti-red base primer proberen. Ik was zeer nieuwsgierig: welk product werkt het beste bij mij?De Anti-red base beloofd het volgende:
 Soft green primer neutralizes redness and gives a longlasting even skin tone. Minimizes optically fine lines and pores. Use alone or under make up. Free of parabens, oil and perfume. Dermatologically tested. 

Naar de Anti-red base primer was ik het meest benieuwd. Ik had nog nooit eerder een product gebruikt dat roodheid tegenging. Ik had weleens gehoord dat een groene concealer werkte tegen rode puistjes, maar zelf had ik dat dus nooit gebruikt. Een week lang heb ik iedere dag vóór mijn foundation de Anti-red base primer aangebracht. De primer heeft een groene kleur en als je hem uitsmeert op je gezicht dan mengt hij zich met je huid. Mijn huid werd gelijk minder rood! Of eerlijk gezegd: alle rode plekjes waren niet meer rood. Wel leek mijn gezicht opeens heel bleek. Ook leek de primer op sommige stukjes van mijn gezichtshuid een stuk groener. Goed uitsmeren dus! Of mijn foundation langer bleef zitten? Dat helaas niet. 

De Pore refining anti-shine base beloofd: 
Lightweight primer minimizes shine and reduces optically the size of pores. For a longlasting silky matt complexion. Use alone or under make up. Improves make up wear. Free of parabens, oil and perfume. Darmatologically tested. 

Van deze primer had ik de hoogste verwachting: geen glans meer op en rond mijn neus! Ook deze primer heb ik één week lang uitgeprobeerd. Een ding valt me gelijk op: de crème voelt zachter aan. Ik laat hem goed inwerken en doe daarna mijn foundation erop. Bij deze primer kun je niet gelijk zien of hij werkt of niet. Maar als het einde van de dag nadert, merk ik op dat mijn foundation zeker wel langer blijft zitten. En dan heb ik het vooral over het stukje huid op en rondom mijn neus. Het resultaat is niet verbluffend, mijn huid begint na ongeveer 7 uur toch wel te glanzen. Ach ja, ik had toch niet verwacht dat het helemaal niet meer ging glanzen. 

Aan de linkerkant zie je de Pore refining anti-shine base primer en aan de rechterkant de Anti-red base primer. Zoals je ziet hebben ze beiden een andere textuur. De Pore refining anti-shine base primer is licht van structuur, terwijl de andere primer wat dikker is. Ik heb het idee dat daar wat meer siliconen in zitten. 

Al met al vond ik de Pore refining anti-shine base primer het beste. Door de Anti-red base primer ging de roodheid wel weg, maar bleef mijn foundation niet langer zitten. Hier was ook een gevaar bij: groene plekjes op mijn gezichtshuid. Door de Pore refining anti-shine base primer bleef mijn foundation wél langer zitten. Het resultaat was niet verbluffend, maar het werkt dus wel! 

Beiden €4,59 bij Etos

You May Also Like

6 reacties

  1. Pore refining anti-shine base lijkt me echt geweldig! Hele fijne en duidelijke review <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede review! Ik heb een base van de Hema, die is top!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt heel fijn dat ik dit artikel tegenkom op je site. Ik heb zelf de groene variant geprobeerd en ik vond 'm echt verschikkelijk. Ik heb eigenlijk altijd de witte variant nog uit willen proberen maar ik was bang dat die ook zo verschrikkelijk was. Maar nu kan ik 'm met een gerust hart kopen! Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen