Review: Micellair water van Garnier

by - september 30, 2014


De vorige keer schreef ik over de micellair water van L'Oreal Paris, die me goed beviel. Ik was nieuwsgierig geworden naar andere micellair waters. Zou die van Garnier net zo goed werken als die van L'Oreal Paris? Of zal deze goedkopere variant minder goed zijn? In dit artikel lees je er meer over.


Wat beloofd het?
De micellair water reinigt je huid, verwijderd je make-up en verzacht. Het is te gebruiken op je gezicht waaronder ook je ogen en lippen. De micellen die erin zitten zorgen ervoor dat onzuiverheden, make-up en talg op de huid worden verwijderd.
"Micellen, afkomstig uit de farmacie, zijn reinigende deeltjes die als een magneet onzuiverheden, make-up en talg op de huid aantrekken en zo van de huid verwijderen, zonder te wrijven. Deze verzachtende en geurloze formule is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige."

Hoe werkt het?
Je brengt het water aan op een wattenschijfje en daarmee wrijf je het zachtjes over je gezicht heen. Je hoeft niet hard te wrijven en afspoelen is niet nodig. Het lijkt me een heel handig product om je gezicht mee op te frissen.


Wat zit erin?
Aqua/Water, Hexylene Glycol, Glycerin, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium Edta, Polyxamer 184, Polyaminopropyl Biguanide (B162919/4)

Er zit 400 ml in de fles. Dat is een hele grote hoeveelheid, waar je lekker lang mee kunt doen. Ook zit er geen parfum in, wat een plus punt is! Zo wordt je huid niet uitgedroogd.


Conclusie
De micellair water van Garnier werkt goed! Ik gebruik hem in de ochtend en in de avond om mijn huid extra goed schoon te maken en te houden. 's Ochtends is het fijn om je huid te verfrissen met dit product. Je voelt echt dat je huid wordt gereinigd. Ook klopt het inderdaad dat hij je huid verzacht, het is fijn dat er geen parfum o.i.d. in zit. 's Avonds gebruik ik hem ook om mijn restjes make-up er af te halen. Ook dit doet hij goed! Heel erg goed zelfs, want er blijft altijd wel wat make-up zitten die ik er dan normaal gesproken op liet zitten. Dit omdat ik alleen reinigingsdoekjes daarvoor gebruik, maar vanaf nu ook de micellair water.

Ik merk ook geen verschil met de micellair water van L'Oreal Paris. Het enigste verschil zit hem in de prijs: de micellair water van L'Oreal is €6,20 voor 200 ml en die van de Garnier €6,49 voor 400 ml. Eigenlijk dus veel goedkoper!

Welke micellair water is jouw favoriet?

Liefs, Maaike

You May Also Like

24 reacties

 1. Ik ga het ook maar eens proberen, ik heb namelijk ook altijd dat je soms de laatste make-up restjes onbewust laat zitten. Heel erg fijn artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een super fijne reiniging! Misschien ga ik dit eens proberen in combinatie met mijn kokosreiniging!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ze nog nooit geprobeerd. Maar die van Garnier lijkt me erg fijn! Heb wel een andere micellair water gebruikt die me ook erg beviel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zit ook heel veel in de micellair water van Garnier, namelijk 400 ml. Daar kun je erg lang mee doen! :)

   Verwijderen
 4. Ik wil deze graag proberen. Ik moet mijn huid de laatste tijd echt erg goed schoonmaken. Bedankt voor de leuke review!:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dit lijkt mij ook een heel fijn product liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb hem ook en ben er zo blij mee! Het werkt gewoon echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb die van Garnier ook rn vind hem ook erg goed werken

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik nu die van Bioderma, maar deze zou ik ook graag willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb al zoveel goed gehoord over dit water. Ben er stiekem benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit klinkt als een super goed product! Ik wil deze nog steeds eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wil dit soort watertjes nog steeds een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij lijkt me heel fijn, goeie review! X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb deze ook en vind 'm heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oehh klinkt goed! Ga ik zeker eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik hoor hier zoveel goede dingen over!

  BeantwoordenVerwijderen