Weekly Journal #09

by - september 08, 2014


Zo, de eerste week van school is ook weer begonnen! Het is wel wennen hoor, want ik moet weer 5 dagen per week naar school + zaterdag de hele dag werken + kickboksen op woensdag en vrijdag + feestjes in het weekend. Dat is wel een andere koek dan een zes weken lang vakantie! Voor mij is het dus wel even wennen nog. Maar desondanks heb ik wel een leuke week gehad waarin ik veel leuke dingen gedaan heb! Kijk je weer mee?


 
♥ Zondags had ik dus een familie feest, maar ik had de foto's die er gemaakt werden nog niet binnen. Deze foto vond ik het leukst. Hier zit ik samen bij mijn oom, tante en nichtjes aan tafel. Mijn kleine nichtje, Ella, zit naast mij.
♥ September is deze week begonnen! Het is de maand dat de herfst begint. Ik kan wel zeggen dat ik er zin in heb. Dit is ook voor het eerst dat ik dat zeg, haha, maar het trekt me gewoon aan!

 
♥ Ik kan van een mooi bosje bloemen echt genieten! Deze foto is maandag gemaakt, maar vandaag bloeien ze nog steeds. Doen ze best knap.
♥ Het Jumbo boodschappen tijdschrift had mijn moeder even meegenomen. Ik haal er altijd inspiratie uit voor receptjes. En meestal krijg ik er honger van, haha. De wraps die voorop staan, zijn echt super easy om te maken en ze lijken me ook nog eens heerlijk. Ik ga dus sowieso de komende week wraps halen en ze opeten als lunch!

 
♥ Dit receptje stond er ook in, een recept voor cheesecake! Ook dit is een makkelijk recept en deze wil ik ook nog een keer maken. Ziet er sowieso al super uit, vind je niet? :)
♥ Maandag was het weer tijd voor school. Het was erg wennen om me weer voor iets te moeten concentreren. En dat soms 6 uur lang op een dag, urgh. Mediarecht was dus echt wel het saaiste vak van de week. Gelukkig heb ik ook nog wat leukere lessen!

 
♥ Woensdag ging ik met mijn vriend even naar mijn werk om een lunch te halen.
♥ Dit is wat ik had: een vitaal bartje met tonijnsalade, komkommer, ei, sla en peper en zout. Super lekker joh! Op dit moment mijn favoriete broodje. Op woensdag zelf had ik een dagje vrij en ik heb uitgeslapen tot 12 uur ofzo? Ik was echt werkelijk zó moe. Het voelde alsof ik een enorm slaap te kort heb. Ik moet proberen om de komende week een ritme qua slaap te krijgen.

 
♥ Woensdagavond was het tijd om weer te kickboksen! Ik had het al drie maanden niet meer gedaan (shame on me) dus ik had werkelijk ERGE spierpijn. Auw, auw auw! Maar het is het waard.
♥ 's Avonds at ik dit na het kickboksen: magere yoghurt met banaan en een beetje frambozen sap.

 
♥ Vrijdag middag had ik gelukkig vrij! Het was best mooi weer en ik besloot om even wat lekkers te halen bij de AH to go. Dat moet ik niet zo vaak doen komend schooljaar, haha. Ik haalde een broodje kipfilet met pesto (favo broodje bij de AH to go) en dit schattige sushi doosje! Had al heel lang geen sushi meer gehad, dus het werd weer een keer tijd.
♥ Vrijdagavond heb ik weer gekickbokst en zaterdag moest ik al vroeg weer werken. Het was druk, de hele dag lang. Ik had daarom mijn koffie ook écht nodig.

 
♥ Op zaterdag avond, na het drukke dagje werken, ging ik nog uit met mijn vriendengroep! Ik maakte winged eyes bij mezelf en deed rode lippenstift op, iets wat ik nooit doe. Het stond best wel mooi! Jammer dat het zo'n crappy foto is.
♥ True!

 
♥ Yeaa! Zondag middag was het tijd om naar Proef Eet in Enschede te gaan! In Enschede hebben dan (bijna) alle restaurants / eettentjes een standje waarbij ze hun lekkerste eten/drinken presenteren. Dit was onderweg er naar toe.
♥ Dit was al ronde 2, haha. We hadden eerst een smoothie gehad van vers fruit en dit waren de nacho's met geraspte kaas, crème fraîche en een salsa erbij. Dat 'bekertje' er naast was van mijn zus, zij probeerde de strawberry cheesecake. En die was ook lekkurrr!

 
♥ We liepen langs allerlei standjes en ik kreeg telkens meer en meer honger! Ik had -misschien- een beetje last van een kater en dan ben ik altijd heel hongerig. Dus toen we langs een sushi stand kwamen van Blue Sakura konden we deze niet ontwijken. Aanvallen!
♥ Mijn zus kocht ook nog deze ijs macaron!

 
♥ En ik probeerde nog deze zalmfilet met komkommersalade en een soja gember dressing. Dit vond ik het lekkerste wat ik gehad heb. Ik heb vijf dingen geproefd en ik had serieus daarna nog honger. Waarschijnlijk omdat alles zo heerlijk was!
♥ Op het laatst namen we nog een verse kokosnoot. Het kokosmelk konden we op drinken en er zat nog een lepeltje bij om het vruchtvlees eruit te scheppen. Yummie! Het middagje was zeker geslaagd. Ik kan er weer helemaal tegenaan!

Heb jij nog wat leuks gedaan / meegemaakt deze week?

Liefs, Maaike

You May Also Like

23 reacties

 1. Oohjaa ik kan ook zo genieten van bloemen haha :-) Leuk overzichtje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vooral nu het nog kan met dit mooie weer! Dankjewel x

   Verwijderen
 2. Ziet er uit als een leuke week ! En de zalmfilet ziet er echt heerlijk uit ! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was idd een leuke, maar vermoeiende week ! :) de zalmfilet was verrukkelijk, haha!

   Verwijderen
 3. Ziet eruit als een hele geslaagde week. Daarnaast ben ik erg nieuwsgierig naar jouw opleiding.. Heb je bij de opleiding ook wiskunde of economie? Zo ja, is het heel moeilijk? Ik doe nu namelijk communicatie in Zwolle, ze zijn daar ontzettend streng en ik mis de creativiteit, zoals het werken met photoshop, indesign, premiere pro etc. Het zou nog ideale zijn om deze opleiding te gaan doen aangezien ik in Enschede woon. Maar de loting hield me tegen, plus als goed is heb je er of wiskunde of economie of allebei en daar ben ik zo slecht in. Ik ben dus benieuwd hoe moeilijk die vakken zijn.. Is het erg moeilijk om je propedeuse in het eerste jaar te halen, of opzicht wel makkelijk te doen als je altijd aanwezig ben en gewoon goed oplet en alles bijhoudt?

  Anders wil ik misschien switchen naar deze opleiding..

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had je vraag ook al gezien bij de 'Over Mij' pagina! Ik zal mijn antwoord even kopiëren, mocht je mijn antwoord daar niet zien:

   Ik heb ook een jaartje Communicatie gestudeerd, dus ik snap wat je bedoeld! Ik vind MIC écht een veel creatievere opleiding en het is helemaal niet streng op het Saxion! Ik ben van studie geswitched, omdat het me dus een creatievere studie leek, en dat is het ook echt! Ik heb wel economie nu bij MIC, maar ik heb hiervoor helemaal nooit economie gehad (op de middelbare), dus het is zeker te doen! Wiskunde heb ik niet bij deze opleiding. Ik ben door de loting gekomen, want ze hadden vorig jaar maar 146 inschrijvingen, terwijl er 176 plekken waren. Dus laat je vooral niet tegen houden door de loting! Ik kan MIC dus echt aanraden voor jou :)

   Verwijderen
  2. Ja op dit moment zit ik erg in tweestrijd. Op windesheim zijn ze echt ontzettend streng, het reizen is behoorlijk irritant, sluit slecht aan op de lestijden. Mijn klas is een beetje onderverdeeld in 3 groepen, wat ik zelf niet leuk vind. Maar dat doet er niet heel erg toe. Ik mis vooral de creativiteit! Ik ben het liefst dagelijks bezig met adobe programma's! Heb je dat veel bij mic? Plus saxion is misschien inderdaad minder streng, dat is fijner! Want bij windesheim is 1x afwezig herkansen en 2x afwezig eruit. En dan haal je het al niet meer. Heb je bij mic ook projecten waarbij je echt eits moet maken, in plaats van bedrijven intern/extern analyseren? Want dat vind ik ook niks haha. Ik heb creativiteit nodig anders red ik het niet 4 jaar lang zo.
   Hoe moeilijk is economie? Is het te leren of ook veel met cijfertjes enzo? Ik ben er namelijk zo slecht in! Echt slecht als in dikke onvoldoendes.. De loting geld voor 2015/2016 gelukkig niet meer. Maar anders wil ik dus misschien MIC gaan doen. Kan je me ook iets meer vertellen over hoe de lessen zijn? Veel hoorcolleges of meer werkcolleges etc? :P

   xoxo Maureen

   Verwijderen
  3. Oh nog 1 vraagje! Moet je presenteren vaak alleen doen of in groepjes? :p

   Verwijderen
  4. In het eerste jaar hadden we verdeeld over het jaar lessen in Photoshop, Illustrator, InDesign en Premiere Pro. Dit eerste kwartiel van dit jaar hebben we After Effects er nog bij. Je krijgt dan puur een opdracht op Photoshop en daar krijg je een cijfer voor. Natuurlijk heb je ook nog minder creatievere vakken, waar je voor moet leren. Maar ieder kwartiel is er nog een project waarbij je ook heel creatief mag zijn.
   In ieder kwartiel zit er dus ook een opdracht bij dat je bijv. tijdschrift mag maken! Dat is dan wel heel creatief. Saxion is zeker niet zo streng, dit kwartiel is het voor het eerst dat we twee keer verplicht aanwezig ergens moeten zijn. Bij de projecten moet je ook echt iets maken, zoals nu mogen we een video en fotoslider maken voor tv enschede. En nu hebben we ook dat we een radio programma mogen maken van 1 uur bij enschede fm/radio oost! Super creatief en wat anders dan bedrijven analyseren. Wat je natuurlijk ook eens moet doen, maar niet zo vaak als echt dingen maken. Economie is heel raar bij MIC. Je hoeft niet echt opdrachten te maken namelijk. Het zijn hoorcolleges met theorie en misschien 2 sommen die je moet doen in de toets, rest is theorie. Dus ik vind het zeker te doen!
   Presenteren doe je altijd in groepjes. Het is dan ook zo dat ik vaak andere mensen naar voren schuif, dat ik het zelf niet hoef te doen haha! De verhouding van hoorcolleges/werkcolleges is 70/30.
   Het is een beetje een lang verhaal geworden, nu ik het zo terug lees. Als je nog vragen hebt dan mag je me best mailen! Mijn mailadres staat in mijn 'Over Mij' pagina!

   Verwijderen
 4. Ziet eruit als een leuke week! Leuke foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh wat een lekkere dingen heb je gisteren allemaal gegeten :)
  En inderdaad: dat rooster van je klinkt wel even als andere koek na je 6 weken vrij ;) Succes daar mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. MMM wat een lekkere dingen allemaal! Krijg ik honger van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto's! Rode lipstick staat je mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke diary, echt hele leuke foto's! Al dat eten doet me honger krijgen :D

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ook ernstig honger toen ik het at, haha! Dankje Sara :)

   Verwijderen
 9. Leuke diary! Ik vind die tijdschriften van supermarkten ook altijd heel erg leuk, ik krijg er ook altijd zo'n honger van - dat krijg ik nu sowieso van deze diary met al dat eten haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Is altijd even wennen he, na die lekkere zomervakantie.. ik snap je helemaal haha! Leuke blog heb je trouwens. =)

  BeantwoordenVerwijderen