Review: Guhl Colorshine blond shampoo + conditioner

by - oktober 04, 2014Ik hou van mijn blonde haarkleur en daarom ben ik bereid om er heel goed voor te zorgen. Maar dan heb ik natuurlijk wel de beste producten nodig! Zonder goede verzorging is mijn haar namelijk erg dof en futloos. In de schappen bij Kruidvat kwam ik deze twee beauty's tegen: de colorshine blond shampoo en conditioner. Zouden deze twee producten mijn blonde haar goed kunnen onderhouden? Allebei zijn ze geschikt voor natuurlijk, gekleurd of gehighlight blond haar. Er is ook nog een andere versie verkrijgbaar, namelijk een voor bruine haren.Als eerste ga ik het hebben over de Colorshine blond shampoo. De verpakking ziet er erg mooi uit, vind ik. Ik heb altijd al een zwak gehad voor de kleur geel. Ik vind dat een mooie kleur, want het straalt iets uit. Iets luxueus, maar ook iets vrolijks. En de kleur past natuurlijk bij blonde haren!Wat beloofd het?
Op de verpakking staat het volgende. De shampoo:
- Versterkt de stralende blondaccenten
- Verwijdert dofmakende resten voor veelzijdige lichtreflecties en glans
- Geeft direct hydratatie en zijdezacht haar

Wat zit erin?
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucosine, Wine, Parfum, Cocamide MEA, Sodium Benzoate, Salicylic Acid, Benzyl Alcohol, Polyquaternium-10, Hydroxycetyl Hydrocyethyl Dimonium Chloride, Sodium Chloride, Malic Acid, Disodium EDTA, Benzophenone-4, Ethylhexyl Methohoxycinnamate, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Propylene Glycol, Sodium Lactate, Sodium PCA, Chamomilla Recutita Flower Extract, PPG-9, Urea, Lactic Acid, Glycine, Fructose, Niacinamide, Inositol, Cl 19140, Cl 16035


Hoe werkt het?
In de shampoo en de conditioner zit de chardonnay bes verwerkt. Deze witte bes is zeer gewild in Spanje, maar dan vooral voor in de wijnen die ervan gemaakt worden. De champagne bes (zo wordt hij ook genoemd) is rijk aan fruitzuren, vitaminen en hydraterende bestanddelen die er voor zorgen dat je haar zijdezacht en minder dof wordt. 

Eerste indruk?
Ik moet zeggen dat ik heel sceptisch was van te voren. Ik gebruik meestal shampoos van Andrélon of andere budget merken. Alleen deze shampoo geeft een heel luxueus gevoel. Dat komt mede door de geur, die zó lekker is dat ik aan mijn haar blijf ruiken. Het is een romige geur die ook een beetje naar vanille ruikt. De verpakking geeft aan dat je niet veel nodig hebt van het product, omdat hij heel geconcentreerd is. Maar ik heb toch wel een normale hoeveelheid nodig voor mijn haar! 


En dan is het tijd voor de conditioner. Ik gebruik al jaren dezelfde conditioner. Ik heb hier en daar wel eens wat anders geprobeerd, maar niks geeft hetzelfde resultaat als mijn eigen, vaste conditioner. Ik verwachte dus van deze conditioner dat hij mijn verwachtingen niet uit zou kunnen brengen. We shall see!


Wat beloofd het?
- Blonde kleurpigmenten versterken de stralende accenten van blond haar
- Maakt het haaroppervlak glad voor veelzijdige lichtreflecties
- Geeft direct hydratatie en zijdezacht haar - zonder het haar te verzwaren

Wat zit erin?
Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Wine, Steartrimonium Chloride, Parfum, Isopropyl Myristate, Paraffinum Liquidum, Methylparaben, Propylene Glycol, Quaternium-80, Panthenol, Propylparaben, Lactic Acid, Amodimethicone, Methylisothiazolinone, Sodium Hydroxide, Sodium Lactate, Sodium PCA, Centrimonium Chloride, Trideceth-12, Chamomilla Recutita Flower Extract, Glycine, Urea, Fructose, Niaciamide, Inositol, Sodium Benzoate, Basic Yellow 57, Basis Brown 17.


Eerste indruk?
In de conditioner zit ook de chardonnay-bes verwerkt. En in de conditioner zit ook een héérlijke geur verwerkt! Zo maak je douchen wel een stukje luxueuzer, met deze shampoo en conditioner! Ik heb ook minder conditioner nodig, dan wat ik altijd nodig had bij mijn 'vaste' conditioner. Dat is een pluspunt!


Zo zien de substanties eruit van de conditioner (links) en de shampoo (rechts). De conditioner is wat dikker van textuur, wat ook nodig is want hij moet je haar voeden. 

Conclusie
Maar werken ze ook? Ik moet zeggen dat ik heel erg onder de indruk ben! Zoals ik al zei geven de producten een erg luxueus gevoel, mede dankzij de enorm lekkere geur. Ook merkte ik na een tijdje dat mijn haar inderdaad minder dof werd en meer begon te glanzen! Ik heb altijd dat mijn haar dof eruit, na 1 nachtje slapen. Maar na deze producten gebruikt te hebben niet meer. Mijn haar blijft shinen. Ook voelt mijn haar erg zacht aan. Ja, ik denk dat ik niet meer zonder ze kan! Het enigste minpuntje is dat Guhl wel beloofd dat je een kleine hoeveelheid nodig hebt, maar eigenlijk heb je net zoveel nodig. Meer heb ik niet te klagen.

De Colorshine blond shampoo en conditioner zijn beiden voor €6,40 te koop bij de drogist. Er is ook een bruine variant van deze twee!
Welke producten gebruik jij voor je (blonde) haar?

Liefs, Maaike

You May Also Like

13 reacties

 1. Ziet er heel mooi uit, wauw! Ik heb ook blond haar en weet nóóit welke shampoo ik moet kopen, dusjaa deze ga ik ook proberen!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker proberen! Kan hem echt aanraden, je gaat echt van de geur houden <3

   Verwijderen
 2. Ik gebruik altijd de Dove Nourishing Oil Care Of eentje van L'oréal. :)
  Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu ben ik echt benieuwd! Wat een fijne review, dit klinkt wel als een goede shampoo voor mij!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fijne review! Ik gebruik veel verschillende shampoo's haha omdat ik het leuk vind om af te wisselen. Op het moment gebruik ik Keratine repair van Andrelon! Ook erg fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm de geur klinkt echt heerlijk. Dit vind ik ook heel belangrijk in een shampoo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed fijn dat ze werken voor jou! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed! Maar eens proberen als mijn highlights erin zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In de zin Wat belooft het? schrijf je het werkwoord beloven met een t op het eind

  BeantwoordenVerwijderen