Waarom Instagram zo leuk is

by - oktober 09, 2014


Als je mij zou vragen wat mijn favoriete social medium is, zou ik altijd voor Instagram gaan. En nee, niet Facebook of Twitter, want Instagram is gewoon leuker! Het is creatiever, je kunt mensen over de hele wereld volgen en je wordt minder bekritiseerd. Ook kan ik zoveel inspiratie halen uit andere Instagram accounts! Allemaal hele fijne eigenschappen die Facebook en Twitter niet hebben. Kijk je mee naar waarom Instagram eigenlijk leuker is?

Op Instagram volg ik andere mensen dan op Facebook of Twitter. Op deze media heb ik meer vrienden en kennissen, die allemaal een mening hebben over jou en je foto's die je post. Dat idee heb ik zelf dan. Telkens als ik een foto wil plaatsen denk ik: moet ik dit nou wel plaatsen? Zie ik er wel leuk genoeg uit? Krijg ik wel genoeg likes, want iedereen kijkt mee? Het zijn allemaal vragen die nergens op slaan, maar omdat ik die mensen in real life ook te zien krijg en zij mij ook, moet ik dubbel zo hard nadenken over de content die ik plaats. Op Instagram volg ik dan weer mensen met mijn 'vrije wil'. Mensen die ik niet ken, maar die gewoon mooie foto's posten. En zo volgen andere mensen mij ook. Ik kan meer met mijn 'vrije wil' ook foto's posten, omdat ik dan minder bekritiseerd wordt. Die mensen volgen mij, omdat ze mijn foto's leuk vinden, niet omdat zij mij kennen.

Over foto's posten gesproken: wat zijn er veel leuke foto's te vinden op Instagram! En het posten ervan is ook zo leuk, al die filters die je kunt toepassen bijvoorbeeld. Maar zo kun je je foto ook ophelderen of scherper maak, leuk al die toevoegingen! Zo kun je écht even creatief bezig zijn, om nóg mooiere foto's te creëren. En dat andere mensen dat ook doen, kan ik wel zien. Zo volg ik op dit moment 378 andere mensen, die allemaal stuk voor stuk prachtige en leuke foto's plaatsen. Ik word er altijd vrolijk van als ik mijn tijdlijn bekijk!

Loving your make-up
Zo volg ik mensen die veel make-up looks posten. Heerlijk, zo kan ik lekker veel inspiratie op doen voor een andere make-up look bij mijzelf! Ik doe daarom ook regelmatig foto's 'na', om dezelfde look te creëren. Maar ook doe ik inspiratie op voor de mooiste nail art. Welke kleuren nagellak mooi zijn, maar ook welke kleuren nagellak mooi bij elkaar staan, het staat allemaal op Insta. En foto's van beauty items? Ik smelt ervoor! Prachtig om te zien hoe de duurdere make-up producten worden neergezet voor dat éne perfecte plaatje. Wat dacht je van de nieuwste Dior en Chanel lipsticks? Of de Sleek blushes, die er überhaupt al schattig uitzien.Just be healthy

Over inspiratie gesproken, zonder Instagram zou ik waarschijnlijk niet zo gezond bezig zijn. Want dan zou ik niet weten hoe ik dat zou moeten doen! Ik volg ook heel veel healthy Instagram accounts die stuk voor stuk veel foto's posten over hun eten. Pannenkoeken met banaan en aardbei, smoothies, gezonde snacks, alles komt voorbij! Ik denk dat dat ook heel handig is voor studenten, die iedere avond een maaltijd moeten hebben klaarstaan. En die gezond willen eten natuurlijk ;)

Maar daarnaast is er ook veel fitspo op Insta te vinden in de vorm van foto's waarop mensen aan het sporten zijn. Niks werk meer motiverend dan dat! Vooral als ze een mooi lichaam, waar je u tegen zegt, hebben. Mijn tip voor jou, als je ook gezonder wilt gaan leven, is dan ook: volg een aantal healthy Instagrammers en haal daar je inspiratie vandaan!


What to wear
Denk je wel eens dat je je garderobe compleet wilt vernieuwen met trendy items, maar weet je niet wat je dan moet kopen? Volg dan wat fashion accounts! Deze geven enorm veel inspiratie voor een nieuwe kledingkast, maar ook voor het combineren van de items die je al hebt. Het enige nadeel is wel dat je gelijk kleding wilt aanschaffen, waar je misschien geen geld voor hebt, haha! Wat ik vaak doe is replica's zoeken van bijvoorbeeld de ketting die je hieronder ziet. Als ik namelijk zoiets leuk vind, weet ik gelijk waarnaar ik moet zoeken in de winkel. Super handig! En soms weet je niet hoe je iets moet combineren, zoals het fake fur jasje. Hieronder vind je al een combinatie die je zou kunnen maken.


En daarnaast kun je natuurlijk nog ontelbare andere accounts volgen. And that's why I love Instagram. Facebook en Twitter hebben natuurlijk ieder zijn eigen waarde. Zo vind ik Facebook handig om op de hoogte te blijven wat mijn vrienden/kennissen aan het doen zijn. Twitter is handig om je mening te uiten en te kijken wat andere mensen aan het doen zijn. Maar toch blijft Instagram mijn favoriet ;)

Heb jij ook een Instagram account? Laat die dan achter bij de reacties hieronder! Volg mijn Instagram account hier.

Vind jij Instagram ook de leukste social medium?

Liefs, Maaike

You May Also Like

20 reacties

 1. Ik vind Instagram ook echt zo leuk! Twitter is ook nog leuk vind ik, maar ik doe het wel een stuk minder dan een jaar of drie geleden. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twitter doe ik inderdaad ook véél minder! Instagram blijf ik gewoon doen, best wel raar haha

   Verwijderen
 2. Ik ben ook echt dol op Instagram! Je best doen op een mooie foto is altijd leuk :) mijn instagram : marleenophof :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben ook echt gek op instagram hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Instagram is echt prettig, je kunt veel inspiratie opdoen, zien wat mensen bezighoud etc. Leuke post :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind instagram ook zó leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds kort heb ik Instagram ontdekt, beste ontdekking ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben ik de enige die nog niet op Instagram zit?
  Ik haal ook een hoop inspiratie van Pinterest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef, jij mist iets! Pinterest is ook wel fijn, maar het zijn vaak geen 'spontane' foto's! Ik zou zeggen: probeer het eens! :)

   Verwijderen
 8. Wauw, die kelliscott ofzo is echt heel erg mooi! Viel me gelijk op tussen al die foto's :)
  Ik ben gek op instagram, volgens mij volgen wij elkaar al!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt! En kelliscott is echt een super mooie meid! <3

   Verwijderen
 9. Helemaal mee eens ! Vind Instagram ook het leukste social media!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kan me hier zeker in vinden. Instagram is echt een van de leukste social media platforms.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou echt niet meer zonde Instagram kunnen. Zo heerlijk om tussen al die mooie foto's door te scrollen en nieuwe inspiratie op te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben echt verslaafd aan Instagram. Niet te geloven dat ik het eerst (pak 'm beet 3 jaar geleden) helemaal niks vond. Nu kan ik niet meer zonder. Ik plaats elke dag één foto. Ik doe altijd wel m'n best om echt mooie foto's te uploaden dus geen vage kiekjes van m'n eten ofzo :) Zelf volg ik veel accounts met natuur en landschapsfoto's omdat ik zelf ook voornamelijk dit soort foto's maak. Soort zoekt soort, zeg maar. :)

  Mijn iinstagram account is: estrellaweb

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit komt redelijk overeen met mijn verhaal met Instagram! :) En je maakt hele mooie foto's op Instagram!

   Verwijderen
 13. ik vind instagram ook geweldig! ik volg voornamelijk bloggers:)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. mee eens ! instagram is echt super verveel me geen moment haha.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jaaa instagram is echt top. Het is sowieso leuk om mensen te zeggen dat ze een mooie foto hebben gepost, maar het is ook motiverend en inspirerend!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen