Review: Chocomania Shower Cream van The Body Shop

by - november 12, 2014


Ik moet zeggen dat ik niet zo heel erg van chocolade hou. Wel van kleine stukjes in bijvoorbeeld mijn cruesli, als het bijvoorbeeld maar geen hele (niet eens een halve) chocoladereep is. Nee, mij kun je daarmee niet blij maken. Toch heb ik deze Chocomania shower cream van the Body Shop besteld. De combinatie van een shower cream én chocolade leek me dan weer wel lekker! Bovendien was mijn vorige shower cream van The Body Shop héérlijk. Ik heb daarom, denk ik, besloten om alle shower creams te gaan proberen vanaf nu, haha. Maar eerst even testen wat ik van deze vind!Deze shower cream ziet er uit om door een ringetje te halen! Ook al hou ik niet zo van chocolade, ik vind de verpakking er heerlijk uit zien. De verpakking ziet het er simpel uit en ook al staat er geen afbeelding van chocolade op, je krijgt gelijk het gevoel van chocolade erbij. 

In de fles zit 250 ml. Mijn vorige shower cream bevatte ook 250 ml en deze ging lang mee. Ik vind het fijn dat er zoveel in een fles zit! De shower cream is een soap-free cleanser met Community Fair Trade cacao boter van Ghana. 


Als je de fles opendoet, komt je een heerlijke pure chocolade geur tegemoet. Het is niet te zoet, maar het ruikt dus wel écht naar chocolade. Voor mij is dit geen probleem. Misschien kan het voor jou vervelend zijn, als je niet van de geur van chocolade houdt. Ik was benieuwd wat dit product met me doet als ik hem gebruik onder de douche!


De cream zelf lijkt heel veel op olie. Bij olie krijg ik altijd het gevoel alsof het je huid goed voedt. De cream ruikt een beetje zoet, maar het geeft ook een warme geur af. En warme geuren vind ik heerlijk! Vooral in de herfst en in de winter.

Eenmaal onder de douche smeert de cream heel fijn over je lichaam heen. Het voelt zacht aan. De cream schuimt een beetje, maar dit is subtiel en niet storend. De geur van chocolade ruik je zeker weten wel, maar daarnaast ruikt het ook gewoon naar een zoete douchegel. Zelf vind ik de geur van chocolade niet erg. Het is niet net alsof je in een douche van chocolade stapt. Nee, het is een subtiele, zoete en warme geur.


Wat mij betreft is de Chocomania shower cream goed gekeurd! Nee, ik hou niet van chocolade maar daarentegen wél van deze shower cream. Als jij een zachte geur van chocolade niet vervelend vind, kan ik je deze cream aanraden.

De Cocomania Shower Cream is voor €6,00 verkrijgbaar bij The Body Shop. Daarnaast zijn er ontzettend veel andere, lekkere shower creams te koop!

Liefs, Maaike

You May Also Like

15 reacties

 1. Die verpakking is inderdaad echt superleuk! Krijg direct al het idee dat het naar chocolade ruikt haha. Denk dat ik deze van het weekend ga aanschaffen: hij klinkt echt delicious :)
  Liefs,
  Lisa
  www.revive-style.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de Chocomania lijn ook eens geprobeerd maar vond de geur toch echt te aanwezig, enkel de lip balm gebruik ik nog met veel plezier. Verder lijkt de structuur van dit soort shower creams me wel wat dus ik ga ze zeker eens proberen maar dan in een andere geur, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed! Ik ben gek op chocola dus deze lijkt me erg fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig ik hou wel van chocolade, maar niet van de Chocomania lijn van TBS ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooo deze heb ik even in de winkel geroken, héérlijk! Ik ben dol op chocolade dus deze ligt compleet in mijn straatje! Goede review! :) ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me een fijne shower cream!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh deze geur lijkt mij heerlijk <3 Ik ga als ik weer langs TBS kom zeker even ruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker even doen! Het is toch apart als een shower cream naar chocolade ruikt, haha

   Verwijderen
 8. Ik heb deze zelf ook :D 1 keer geroken en ik was meteen verkocht xD

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik houd zeker niet van chocola en al helemaal niet van de geur en wil me er zeker niet mee wassen, haha! Verder lijkt het me wel een fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen