Review: Essence 03 All About Sunrise oogschaduw palette

by - november 19, 2014


Met Essence had ik vroeger een haat-liefde houding gehad. Ik was nog jong, had weinig te besteden en kocht wel eens wat make-up van Essence. Maar soms vond ik het product tegenvallen. Het gevolg was dat ik uiteindelijk niks meer kocht bij Essence. Toen ik weer ben gaan bloggen een paar maanden geleden, zag ik op allerlei blogs veel mooie (!) producten van Essence. Toen begon het toch weer te kriebelen. Vooral bij foto's van de prachtige herfstcollectie van het merk was ik om. Van de week stond ik dus in de Kruidvat voor het mega grote Essence schap: ik zag allerlei ontzettend mooie oogschaduws en daarnaast ook hele grappige producten, zoals nail art stickers. Om deze palette kon ik ook niet heen: de All About Sunrise palette in de kleur 03 Sunrise. 


Ik vind de kleuren werkelijk fantastisch! Het All About Sunrise palette bevat 6 verschillende, warme kleuren die, volgens mijn mening, erg goed bij elkaar passen. Met de okergele kleur weet ik nog niet zo goed wat ik ermee moet. Maar de rest van de kleuren lijken me goed bruikbaar voor een herfstachtige / nude look. De eerste kleur kun je goed gebruiken als highlighter. De tweede kleur lijkt me ook erg mooi om alleen in een ooglook te gebruiken.

De verpakking doet me trouwens denken aan Catrice. Zij hebben ook vaak doorzichtige verpakkingen. Toch vind ik deze verpakking door de sierlijke letters mooier.


"Six eyeshadow colours harmonising with each other, long-lasting, silky and smooth texture with different effects, ranging from matt to shimmer to metallic" - EssenceDit vind ik altijd heel erg mooi: een onaangetaste oogschaduw palette. En kijk de shimmers die ervan af komen! Ten eerste had ik al niet verwacht dat Essence zo'n beauty te koop had liggen in zijn schappen. Ik was gewoon compleet vergeten dat dit merk ook nog bestond. Eerst was ik over deze palette nogal sceptisch. Zou er echt pigment van deze oogschaduws afkomen?


Ik was enorm verrast toen ik aan het swatchen was. Er kwam daadwerkelijk pigment vanaf, en hoe! Zoals je ziet is de eerste kleur, de romige witte kleur, het meest poederig. Daarnaast de een-na-laatste oranje kleur ook. Maar dat valt in het niet als je kijkt naar de pigmentatie van alle kleuren. De meeste pigmentatie kwam van de laatste, donkere kleur af. 


Essence, I think I'm in love! Ik had totaal niet verwacht dat jullie zulke mooie producten in jullie assortiment hadden. Ik denk dat ik vanaf nu vaker voor het Essence schap te vinden zal zijn. De pigmentatie is super, de kleuren passen erg mooi bij elkaar en het enige nadeel is dat twee kleuren een beetje poederig/korrelig zijn. Toch is de kwaliteit die je terugkrijgt voor de prijs (€3,59) in een erg goede verhouding! Het product is onder andere verkrijgbaar bij de Kruidvat en de Trekpleister.

Ik ben nog van plan om een look, of misschien twee, te gaan maken met deze palette. Zouden jullie daar een blogpost van willen zien? Wat vinden jullie eigenlijk van deze All About Sunrise palette van Essence?

Liefs, Maaike

You May Also Like

20 reacties

 1. Wauw, wat een prachtige kleuren weer. Heb deze zelf nog niet, maar wel een paar andere uitvoeringen. Ik vind ze ontzettend fijn werken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi palette! Ik vind een nieuwe oogschaduw ook altijd zo mooi, zonde om 'm aan te raken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem ook en vind hem erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de kleuren echt ideaal voor de herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ideale herfstkleurtjes! Ik heb hem ook al een lange tijd, alleen hij ligt nog steeds in het "review" bakje! Misschien gebruik ik hem wel met de feestdagen. Ik ben dol op de "bruine" kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook, die zien er heel erg mooi uit! Toch ben ik het meest benieuwd naar die okergele kleur

   Verwijderen
 6. Oeh prachtige kleurtjes! Ideaal voor het najaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een mooi palette zeg. Ik heb het all about nude palette van Essence, daar zit ook één matte kleur in. Jammer dat dit palette dat niet heeft want de kleurtjes zijn echt gruwelijk mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit een mooie palette met kleurtjes voor elke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi palette! Ik ben wel benieuwd naar je looks! XOXO

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah thanks! Volgende week komen er twee looks online :)

   Verwijderen
 10. Mooie paletje! Fijne, draagbare kleuren zijn het :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele mooie kleurtjes :D ik ben benieuwd wat voor moois je hiermee gaat maken :3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi, mooi en JA ik wil dolgraag zien hoe deze oogschaduw je staat!

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg leuk palette. Super mooie kleuren. Niet standaard, maar wel draagbaar. Echt goede kwaliteit zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw de kleuren zijn onwijs intens, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen