Review: Essence Sun Club Shimmering Bronzing Powder 20 Suntanned

by - november 22, 2014


In de winter heb ik erg last van een bleke huid. Nu kan de zonnebank daar tegen helpen, maar erg verantwoord is het niet. Om mijn gezicht toch nog iets donkerder te laten lijken, besloot ik om een bronzer te kopen. Just one touch van een goede bronzer geeft je wangen een sunkissed gevoel. Athans, dat is wat ze zeggen. Toch denk ik dat dat met dit product wel moet lukken. Ik heb namelijk per ongeluk deze bronzer meegenomen die geschikt is voor de donkere huid. Ik heb er helemaal niet op gelet toen ik in de winkel stond. Oeps. Toch was ik benieuwd of dit product nog iets voor mij zou kunnen betekenen!


De Shimmering Bronzing Powder komt uit de Sun Club lijn van Essence. Deze lijn bestaat al sinds 2011! Dat de lijn al zo lang in de schappen ligt, moet wel iets betekenen over de kwaliteit van het product (en de gehele lijn natuurlijk). In totaal zit er 9 gram in de verpakking. Hier kun je lekker lang mee vooruit!


De Shimmer Bronzing Powder bestaat er in twee varianten: deze 20 Suntanned is voor de brunettes met een donkere huid. Er is ook nog een tweede variant, de 10 Sunkissed, maar die is voor blondines met een lichte huid. Die had ik dus beter kunnen pakken, haha. 

Als je het doorzichtige doosje opendoet, zie je het leuke figuurtje die in de bronzer staat. Het is een wulpse vrouw in een jurk, met daarachter golven die lijken te bewegen. Ik vind het zeker een pluspunt dat dit erin gemaakt is. Dit geeft een leuke aanblik aan het product!


Dat de achterkant felroze was, had ik even niet verwacht. De ingrediënten staan er ook op, voor diegene die geïnteresseerd zijn.

"Silky shimmering bronzing powder for brunettes, delivers a naturally sunkissed tan. Perfect for darker skin types. " - Essence


Ja, wrijf het er nog maar even in dat ik het verkeerde product heb aangeschaft, haha. Toch ben ik benieuwd of ik met dit product goed kan shapen in mijn gezicht. Ik hoop dat dit geen regelrechte miskoop zal zijn!In de vorige foto's valt het niet heel erg op, maar als ik een flitser gebruik zie je het misschien wel. Er zitten warme, shiny glitters in de bronzer. Dit om je wangen een echte warme gloed te geven. 


Hier heb ik de bronzer aangebracht op mijn wangen. Je ziet dat het gelijk je wang mooi definieert doordat hij donkerder is dan je eigen huid. Ik heb er heel voorzichtig mee gedaan, omdat hij dus voor de donkere huid is en niet voor de lichtere. Toch vind ik dat de kleur wel bij mijn gezicht past! Misschien dat ik toch net iets te veel heb aangebracht toen ik deze foto maakte, maar ik vind het resultaat wel mooi. Je ziet ook een paar glittertjes op mijn wang, maar in het echt is dit nauwelijks te zien. Vind ik eigenlijk niet erg!

Je ziet ook hoe 'mooi' bronzer je gezicht kan shapen. Door bronzer aan te brengen nét onder de bolling van je wang, lijkt je gezicht smaller. Fijn bijkomstig effect vind ik, want ik heb een breed gezicht. 


Gelukkig was deze Shimmering Bronzing Powder geen regelrechte miskoop. De kleur past toch wel bij mijn gezicht en daarbij dus bij mijn lichte huidskleur! De bronzer geeft een klein beetje glans en daarnaast kun je er heel mooi je gezicht mee shapen. Ik vind het een topproduct! 

De Simmering Bronzing Powder is voor €2,99 verkrijgbaar bij o.a. de Kruidvat en Trekpleister.

Gebruik jij wel eens een bronzer?

Liefs, Maaike

You May Also Like

26 reacties

 1. Ziet er goed uit, fijn prijsje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem geweldig! Ik heb hem ook en zodra die op is moet ik een nieuwe aanschaffen. Zelf gebruik ik hem als 'blush' bij een natuurlijke make-up look, bij mij is die niet donker (juist heel licht). Maar zo te zien past die bij verschillende huidkleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, erg fijn dat hij past bij verschillende huiskleuren! :)

   Verwijderen
 3. Altijd een beetje jammer dat het mooie patroontje weg gaat zodra je het product gaat gebruiken he haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi! En lekker goedkoop, daar hou ik van! De bronzer staat jou fantastisch <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt een heel erg mooi effect geeft het zeg! Ik ben onder de indruk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij staat je super mooi! Weer een fijn product van Essence :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er erg mooi uit, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi, erg subtiel. Toen ik de kleur zag dacht ik oeh die is heel donker maar dat is juist helemaal niet het geval!

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was inderdaad ook mijn eerste gedachte! Maar ik heb hem gewoon subtiel aangebracht, dan valt het pigment wel mee :)

   Verwijderen
 9. Ziet er goed uit! Ik heb eigenlijk nog nooit iets over dit product gehoord. Handige review :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah leuk! Ik twijfelde al een tijdje of ik deze zou kopen.

  BeantwoordenVerwijderen