Weekly Journal #20: Pittig wortelsapje, lange week school & warme Uggies

by - november 24, 2014Goedemorgen iedereen! Het is weer maandag dus tijd voor een Weekly Journal. Wat heb ik vorige week allemaal gedaan? Ik heb onder andere een wel heel pittig worteldrankje gedronken, gewoon onder het motto van gezond eten. Het ging al een paar weken slecht met gezond eten, dus ik besloot er vorige week maandag weer helemaal voor te gaan: geen ongezonde snacks meer en zoveel mogelijk vitaminen per dag scoren. En dat is gelukkig goed gegaan! Kijk je mee naar de rest van mijn week? ;)

 
♥ The week started well met dit ontbijtje: magere yoghurt met banaan, frambozensap en cruesli. Daarnaast natuurlijk nog wat groene thee om mijn lichaam een beetje te detoxen, haha. Ik had genoeg ongezond voedsel op, dus dit was een goed begin!
♥ Toen was het tijd om naar school te gaan, maar we hadden zo'n lang tussenuur dat Lobke en ik besloten om even de stad in te gaan om bij een paar winkels langs te gaan. Zo onder andere ook bij de Kruidvat, waar ik wat items uit het grote Essence schap bekeek & scoorde.

 
♥ Bij de New Yorker zag ik dit mooie (fake) bont vestje. Ik vind dit soort jasjes erg mooi! Misschien dat er op deze iets té veel haar zit, haha. Toch heb ik hem maar laten hangen.
♥ Op woensdag en donderdag waren mijn ouders weg, dus hadden mijn zus en ik het rijk voor ons alleen. We hadden afgesproken dat ik ging koken op woensdag en zij op donderdag. Mijn vriend at ook gezellig mee :) Op woensdag had ik een compleet 3 gangen menu samengesteld.

 
♥ Als voorgerecht een lekker soepje. Wij doen er altijd nog wat geraspte kaas en crème fraîche bij, om de soep net wat lekkerder te maken. Zag er ook wel lekker uit op die manier!
♥ Als hoofdgerecht had ik wraps klaargemaakt! Ik had een lekker recept gezocht op internet: een Mexicaanse kip wrap. Je neemt wat gebakken kip, creme fraîche, sla, tomaat, een pittige saus en wat geraspte kaas en je stopt dat in een tortilla. Heel simpel, maar oh wat lekker <3
 
♥ Bij het Essence schap had ik dit snoepje ontdekt: de All About Sunrise palette. Met deze palette heb ik nog twee looks gemaakt, die komen deze week online op mijn blog! Ik vind deze palette tot nu toe echt mijn mooiste oogschaduw palette tot nu toe. Niet alleen door de leuke kleuren, maar ook omdat het zo shiny is en de oogschaduw is erg zacht. Ik heb hier twee hele mooie looks meegemaakt :)
♥ Op donderdag kookte mijn zus en ze maakte onder andere deze heerlijke salade. Hier zit meer in dan je denkt, trouwens. Naast sla zit er ei, pijnboompitten, feta kaas, croutons, tomaat, ui en mosterd honing saus in. Yammie <3

 
♥ Als toetje had ze deze heerlijke frozen yoghurt gehaald! Mijn eerste cheat meal van de week. Soms mag je jezelf namelijk wel verwennen met wat lekkers, haha. In deze Weekly Journal zitten heel veel food foto's heb ik in de gaten nu ik het zit te typen.
♥ Op school hebben we een nieuw kwartiel gestart deze week. We hebben nu ook een vormgeving les. Een hele leuke les, waarin we nog meer skills krijgen door het oefenen met Photoshop, Illustrator, InDesign en -ik geloof- After Effects. In de les zelf worden we getoetst. Deze filmposter moesten we maken tijdens de eerste les en hij ziet er op het eerste gezicht erg simpel uit, maar er zitten bijvoorbeeld maskers in en de kleine vliegjes zijn gemaakt in Illustrator door er een patroon van te maken. Klinkt al iets moeilijker, hè?

 
♥ Op vrijdag was ik wel zo ongeveer klaar met school. Het voelde aan als een hele lange week! Deze outfit had ik aan toen ik naar school ging. Ik vind deze foto's heel leuk om te maken tegenwoordig, haha. Ook had ik me Uggs aan, want het was enorm koud weer.
♥ Na school ging ik met klasgenootjes naar de Bagels & Beans. We kwamen er om koffie te leuten, omdat het dus zo koud weer was. Uiteindelijk namen zij wat yoghurt en ik nam deze pittige wortelsap met daarin nog wat gember en sinaasappelsap en nog wat meer dingen die ik vergeten ben. Oeps.

 
♥ Deze leuke review over de Shimmering Bronzing Powder van Essence kwam zaterdag online. Ik kreeg leuke complimentjes van mensen die zeiden dat ik er bruiner uitzag toen ik deze bronzer had aangebracht! Leuk wat make-up met je kan doen.
♥ Mijn eerste Sint cadeau was binnen! Gekregen van mijn lieve schoonmoeder, met lief gedichtje en al. Het was een adventskalender met voor elke dag vanaf 1 december een lekker chocolaatje! Zaterdag moest ik trouwens de hele dag werken en 's avonds ben ik bij een vriendin wezen chillen. Hier heb ik helaas geen foto's van gemaakt.

 
♥ Op zondag heb ik uitgeslapen en daarna zijn mijn vriend en ik gelijk vertrokken naar mijn schoonmama in Enschede.
♥ Daar hebben we de hele dag gezellig gezeten en bijgekletst. De oma van Sebastiaan (mijn vriend) kwam ook nog op bezoek en die nam deze heerlijke cake voor ons mee!

Het was een gezellig weekend en dat zorgt er voor dat ik nog niet helemaal klaar ben om weer een nieuwe week te beginnen. Ik ga het wel druk krijgen deze week. Wat zijn jullie plannen?

Liefs, Maaike

You May Also Like

25 reacties

 1. Wat een leuke foto's! De sapjes van bagels and beans zijn erg lekker en gezond, hmmm :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmmm wat een hoop lekkere foodies, krijg er enorm trek van hihi. Is dat sapje van Bagels en Beans trouwens lekker? Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, het eerste slokje ging nog maar de slokjes daarna waren toch echt wel té pittig. Waarschijnlijk door de gember, maar echt lekker was het dus niet

   Verwijderen
 3. Leuke foto's! Die foodfoto's zien er echt heerlijk uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg honger van de foto's haha. Die salade van je zus is echt bijna hetzelfde zoals ik hem altijd maak. haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk zeg! Ik vond de saus alleen te zoet, daar hou ik niet zo van, maar voor de rest was hij heerlijk! <3

   Verwijderen
 5. Wat een leuke foto's! Het ontbijtje ziet er heerlijk uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat veel lekkere foodies zitten er tussen vooral je ontbijtje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto's, ik wil ook zo'n groot essence schap in de buurt. Lekker eten ook! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke foto's! En les in vormgeving <3 Ik hoop dat ik er straks mij voordeel mee kan dan, omdat ik dat al aardig goed onder de knie heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De lessen vormgeving zijn erg leuk haha! Ik hoop het ook voor je, ik denk het wel namelijk! :) In het eerste jaar had ik nog nooit een programma van Adobe aangeraakt, laat staan meegewerkt!

   Verwijderen
 9. Die bont jasjes vind ik zelf ook altijd erg leuk, alleen tot nu toe heb ik er nog geen 1 aangeschaft haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ziet er leuk uit meid! leuke foto's weer liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat ontbijtje met banaan ziet er heerlijk uit <3. Leuke foto's allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt leuke foto's gemaakt! Dat ontbijtje ga ik ook een keertje proberen =)

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er leuk uit allemaal! Ik ben erg benieuwd naar het grote schap van Essence, helaas is er hier in de buurt geen Kruidvat met zo'n uitgebreid assortiment.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben ook verslaafd aan faux fur jassen! Hebben er nu twee maar als ik niet op pas heb ik er straks tien:D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke week! En dat ontbijtje ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke foto's weer! Dat New Yorker fluffy vestje is erg grappig! Maar misschien iets té inderdaad... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo'n adventkalender vind ik zo leuk! Wat leuk dat jij en je zusje gingen koken voor elkaar. Ik had ook wel graag mee willen eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een fijne foto's. En die filmposter ziet er helemaal niet makkelijk uit hoor, mag je best trots op zijn! :D

  BeantwoordenVerwijderen