Hello December!

by - december 03, 2014Hallo december, fijn dat je er bent! Ik vind jou altijd zo gezellig, knus en gemoedelijk. Volgende week is het al tijd voor Sinterklaas en over drie weken Kerstmis. En als kers op de taart is daar natuurlijk Oud & Nieuw, mijn favoriete feest van het jaar. En daarna gaan we met zijn allen alweer 2015 in! Maar voordat we dat gaan doen, wil ik nog even kijken naar mijn doelen die ik opgesteld heb ik oktober. Heb ik ze allemaal uitgevoerd? En ik december heb ik ook nog een paar goals die ik wil halen vóór 2015. Kijk je mee naar welke goals ik nog wil halen?

Eerst ga ik kijken naar mijn vorige goals die ik in oktober heb opgesteld. Zou ik ze allemaal gehaald hebben?

Alle tentamens en opdrachten in één keer halen
Yes, het is me weer gelukt! Ik was bang dat het me dit jaar niet zou lukken, wegens (zeer) veel gebrek aan motivatie. Ik zit namelijk ook heel vaak aan mijn blog te werken, haha. Toch moet ik nog wel een cijfer terug krijgen, maar ik denk dat dit ook een voldoende is. Ik heb natuurlijk ook wel heel veel tijd zitten in het maken van huiswerk, dus ik ben heel blij dat het me weer is gelukt! Geen herkansingen hebben is altijd wel fijn. 

Genieten van de kleine dingen
Nope, dit is mij niet gelukt. Ik ben heel druk bezig geweest met van alles: school, werken, sporten en aan mijn blog werken. Vaak ook nog 's avonds en soms ook vroeg in de ochtend. Ik zei al dat ik er toen (in oktober) heel erg mee zat, want ik was vaak chagrijnig en de dagen vlogen voorbij zonder écht te genieten. Maar nu wil ik hier echt iets mee gaan doen. Dit punt gaat door naar deze maand, december. 

Nieuwe looks maken
Dit is me wel gelukt! Vroeger ging ik altijd de deur uit met standaard mijn oogpotlood op en wat mascara. Maar inmiddels gebruik ik vaker een leuk oogschaduw palette en daarnaast ben ik begonnen met het dragen van blusher en zelfs wat bronzer. Dit punt is dus zeker geslaagd!

Gezonder gaan eten
Deels wel en deels niet. Er waren een paar weken waarin ik echt heel gezond heb gegeten (en ook gecheat heb natuurlijk), maar er waren ook weken waarin ik héél veel slechte dingen gegeten heb. En dit waren wel veel weken, haha. Nu moet ik zeggen dat mijn motivatie ook ver weg is en ik die niet meer kan terug vinden. Maakt op zich niet veel uit, ik blijf gewoon veel thee en water drinken en daarnaast gewoon twee stuks fruit en zoveel mogelijk groenten per dag. En wat ik daarnaast eet, maakt me eigenlijk niet zoveel uit aangezien de feestdagen er ook al aankomen. Ik hoop daarentegen wel dat ik mijn motivatie tegen de zomer weer kan terug vinden, haha.

Vaak blijven sporten
In het begin is dit mij zeker gelukt, maar daarna niet meer. Bijna in heel de maand november heb ik niet gesport. Ik zit er ook aan te denken om mijn kickboks abonnement af te zeggen, want ik kickboks in Enschede, terwijl ik in een dorpje in de buurt woon. Ik moet om half 6 weg om de bus te pakken en om half 9 kom ik thuis weer aan. Dit duurt me echt te lang, want die tijd kan ik goed gebruiken voor andere dingen. Ik wil daarom ook kijken of er dichterbij huis iets zit waar ik kan kickboksen, want ik vind het wel een erg leuke sport om te doen. Maar om telkens de bus te moeten pakken ervoor, dat vind ik de laatste tijd steeds minder leuk.

Een paar dingen zijn me dus wel gelukt. Maar wat zijn mijn doelen voor december?

♥ Enjoying life
Ik doe het gewoon te weinig. Ik ben altijd druk in mijn hoofd en wil heel veel dingen doen, wat lijdt tot snel dingen afraffelen zodat ik met het volgende kan beginnen. Ik wil juist meer stilstaan bij wat ik aan het doen ben. En ik wil hier gewoon vaker van genieten. Een kopje thee drinken? Niet naar je mobiel staren naar de nieuwste Instagram post, maar er gewoon van genieten. Een avondje vrij? Niet dingen gaan zoeken om te doen, maar geniet nou eens van het niks doen.

♥ Leuke kerstspullen in huis halen
Hierdoor word kerstmis natuurlijk véél leuker! En het is nu december, dus het mag officieel, haha. En ik heb het over leuke kerst decoraties, heerlijk ruikende kaarsjes en misschien nog wel een paar glitter nagellakjes. Oh, en natuurlijk een leuke kerstboom opzetten met veel zuurstokjes en chocolaatjes erin. Ja, het is bijna kerstmis en ik ga ervan genieten! :)

♥ Me verdiepen in een stageplek zoeken
Volgend jaar is het al zover, dan is het tijd voor mij om stage te lopen. Helaas weet ik nog helemaal niet welke kant ik op wil gaan en ik weet überhaupt nog niet op welke plekken ik stage kan lopen. Tijd om me daarin te verdiepen dus!

♥ Doorgaan met bloggen
Het bevalt me nu nog heel goed, dat bloggen. En er is al een geheel kwartiel voorbij op school en daarmee zijn er -zelfs in de drukke weken- nog geen minder artikelen online gekomen. Ik kan de drukte dus zeker aan, haha! Ik merk nu ook dat mijn blog aan het groeien is. Sinds de winactie heb ik héél veel volgers erbij (nu zelfs oplopend tot de 40 die erbij gekomen zijn) dus hallo, nieuwe volgers! Er komen nog zeker heel veel artikelen online in december!

Hebben jullie nog goals die jullie vóór 2015 nog gehaald willen hebben?

Liefs, Maaike


You May Also Like

16 reacties

 1. Mooie vooruitzichten en veel succes met je tentamens en opdrachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi artikel!

  Ik wil voor mezelf nog even iets beter Zweeds leren, voordat ik naar Zweden ga, haha. Wil wel een paar woordjes kunnen zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig, zoveel puntjes gelukt! Ik heb dat ook heel erg, dat de maanden voorbij vliegen en dat ik dan denk: Oh ik heb er eigenlijk helemaal niet bewust van genoten. Ik wil daar ook echt iets aan gaan doen, maar deze tentamens, die mogen wel eerst nog even voorbij vliegen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie nieuwe doelen. Hopelijk kan je wat meer genieten van de kleine dingen. Ik vind dat zelf ook heel erg lastig hoor, maar het is wel erg belangrijk <3 Super ook dat je al te tentamens in een keer hebt behaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt echt discipline laten zien, je kunt nu vol vertrouwen je volgende doelen volbrengen. Stageplek zoeken vind ik echt een ramp. De beste tip die ik ooit gehad heb is: Zij moeten niet alleen jou leuk vinden, maar jij hen ook. Dat is de beste basis voor een goede periode.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de goede tip! Zal hem zeker meenemen als ik aan het zoeken ben naar een stageplek!

   Verwijderen
 6. Op een gegeven moment pak je bepaalde dingen weer heel makkelijk op. Leef per dag en kijk naar de momenten die wel lukken en waardevol zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes met je tentamens. Fijn om z'n positief artikel te lezen :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie doelen, heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel veel succes met je nieuwe doelen!
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie doelen! Heel veel succes met het behalen ervan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met het behalen van je tentamens en opdrachten! Leuke doelen voor december heb je, dat moet zeker goed gaan komen =)

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie doelen, zeker iets wat je gaat behalen ^^

  BeantwoordenVerwijderen