Review: The Body Shop Japanse cherry blossom Eau de Toilette & Shower Gel

by - december 19, 2014


Wanneer je dit geurtje ruikt, denk ik dat je net als mij betoverd wordt van de geur. Japanese Cherry Blossom is een geur die de Body Shop al een tijdje in zijn assortiment heeft. Naast deze geur hebben zo nog veel meer verleidelijke varianten, zoals de Madagascan Vanilla Flower waarvan ik de Eau de Toilette al eerder van hem meegenomen. Ik vind trouwens alle geuren van de Eau de Toilette lijn wel lekker, maar vooral deze roze variant viel mij gelijk op. Niet alleen trekt de kleur roze mij natuurlijk aan, maar de geur is echt onbeschrijfelijk lekker. Ben je al benieuwd naar waar de Japanese Blossom lijn naar ruikt?


De vormgeving van de alle Eau de Toilette parfums viel mij gelijk op. Ook als je naar de andere flesjes kijkt, zie je dat er gespeeld is met diepte. Op de voorkant van de fles staat de tekst en het logo, maar als je er door heen kijkt zie je op de achterkant een hele mooie, fleurige afbeelding. Het lijkt zelfs wel op een schilderij! Het is lieflijk, zacht en vrouwelijk. En daar helpt de kleur roze natuurlijk ook bij.


"Japanese Cherry Blossom is een romantische, betoverende geur die geïnspireerd is door een lentedag in Kyoto. Deze geur is een combinatie van bloemige noten en noten van hinoki-hout en bevat natuurlijk extract van Japanese kersenbloem."  - The Body Shop

Topnoten:
Een subtiele mix van Fuji appel, magnolia en osmanthusbloesem

Hartnoten:
Sterjasmijn, Japanse kersenbloem en Japanse perssimon

Basisnoten:
Sandelhout, hinoki-hout en fruitige muskus

De geur van de Japanese Cherry Blossom heeft overeenkomsten met de vormgeving: lieflijk, zacht en vrouwelijk. De geur is erg fris, misschien past de geur daarom beter bij de lente, maar ik vond de geur zo heerlijk dat ik hem wel móest hebben. En de geur doet zeker zijn naam eer aan: het ruikt zeker naar bloesem. Daarnaast is de geur ook zoet, maar op een manier dat het absoluut niet goedkoop ruikt. Het voelt juist heel luxe als je deze parfum opspuit.

In een flesje zit 50 ml. De andere variant die ik heb heb ik anderhalf jaar geleden gekregen, maar die gebruik ik nog steeds, want hij is nog steeds niet op. En dat terwijl ik hem ruim een jaar lang elke dag heb gebruikt! Dat is het bewijs dat dit flesje erg lang meegaat.


Naast de Eau de Toilette heb ik ook nog even de shower gel meegenomen met dezelfde geur. Ik ben onderhand een shower gel verzamelaar geworden, maar ik kan ze gewoon niet laten staan, haha! Zo ook niet deze enorme fles met douchegel erin. De fles heeft een inhoud van 250 ml. Daar kan ik wel tot en met de lente mee doen, geloof ik. Ook op deze fles is de vormgeving perfect: pink everywhere.

De shower gel ruikt wat subtieler dan de parfum, dat vind ik persoonlijk heel fijn. Je ruikt hem zeker ook nog een uur nadat je uit de douche bent gestapt. Wanneer je hem aanbrengt, ontstaat er een zachte schuimlaag. Ik heb al eerder een shower gel van de Body Shop gereviewd, en daarbij viel mij op dat de schuim niet overweldigend was, wat ik wel verwacht had. En dat is bij deze shower gel precies hetzelde. De luxueuze geur maar daarentegen alles goed.


Ik had het al verwacht: ik ben dol op deze geur. Niet alleen is de vormgeving erg zacht en vrouwelijk, maar de geur ook van deze Japanese Cherry Blossom lijn. De geur ruikt heel erg fris: alsof de eerste lente dag al is aangebroken. Niet erg, in deze grauwe, grijze tijd van het jaar. De kleur is ook erg vrolijk en wanneer je onder de douche staat of de parfum op doet, er ontstaat een subtiele walm van een luxueus, zacht en zoet geurtje. Ik hou ervan.

De Eau de Toilette is verkrijgbaar voor €25,- bij de Body Shop en de Shower Gel is er verkrijgbaar voor €10,-

Heb jij wel eens de Japanese Cherry Blossom geur geroken?

Liefs, MaaikeYou May Also Like

16 reacties

 1. Nog nooit geroken maar volgens mij moet ik dat eens snel gaan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel goed. Volgens mij heb ik wel eens geroken aan het parfum in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk dat het een roze kleur heeft =)

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jah, dat maakt het product automatisch mooier vind ik haha <3

   Verwijderen
 4. Echt een onweerstaanbaar lekker geur, love it <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm, lijkt heerlijk! Vooral de showegel lijkt mij fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke verpakkingen, ik ben er wel erg benieuwd naar geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er wel eens wat van geroken, erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke producten. Ze lijken me erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind deze er zo mooi uit zien!

  XO MK.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooi flesje! En kersen-geur, daar hou ik van! Dus ik ga binnenkort maar eens een body shop opzoeken om aan dit geurtje te snuffelen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen