Review: Gilette Venus Satin Care scheergel met een vleugje Olaz

by - december 06, 2014


Goodbye wintervachtje en hallo gladde benen! Want zeg nou zelf, onthaarde benen voelen veel verzorgder aan dan harige benen, nietwaar? Ik mocht deze scheergel van Gilette uitproberen en het product zag er gelijk erg aantrekkelijk uit. Deze scheergel bevat namelijk een vleugje Olaz, waardoor je benen ultra zacht aanvoelen na het scheren. Ik vind het zelf veel prettiger om na het scheren niet genoodzaakt te zijn om mijn benen in te smeren met body lotion. Want heb jij dat ook wel eens? Dat je huid enorm droog aanvoelt na het scheren? Het leek mij hoogtijd om deze Gilette scheergel uit te proberen!
De verpakking heeft een heerlijk luxe uitstraling! De gouden kleur geeft mij wel een beetje een kerstgevoel. De vormgeving ziet er ook erg goed uit, want daar kijk ik wel weer na, haha. Door de sierlijke letters valt het product ook meer op!

Wat deze scheergel nou zo bijzonder maakt is dat het Sheaboter bevat. Sheaboter is een natuurlijk vet wat gewonnen wordt uit de noot van een karité boom. De boter bevat heilzame ingrediënten, waar vitamine A er een van is. Deze vitamine helpt je een gezonde huid te behouden. Ook zorgt sheaboter voor het herstellen van de vochthuishouding van de huid, waardoor het de huid verzacht.


De dop is zoals je die van een scheergel verwacht. Hij is makkelijk te openen en als je een likje gel wilt, duw je hem een beetje naar beneden. Als je één pomp hebt, kun je hier al één onderbeen mee insmeren. Wat mij opviel is dat hij heel zuinig in gebruik is.


Zo ziet de scheergel eruit als hij uit de verpakking komt. Het is vloeibaar en heeft een lichtblauwe kleur. Een beetje zoals tandpasta eigenlijk! Zodra je onder de douche staat en je begint je been in te smeren, veranderd de substantie. De gel veranderd in wit schuim. Terwijl je staat te smeren, ontstaat er opeens een lekker geurtje. Deze is wel heel subtiel en licht aanwezig, dat je er geen 'last' van hebt. Als ik mij al ingezeept heb, wil ik niet dat deze geur weggaat en die van de scheergel aanwezig is. Nee, dat is bij dit product gelukkig niet het geval!


Nadat ik de gel had uitgesmeerd op mijn benen, begon ik met het scheren. En dat voelde gelijk al goed! Ik kreeg toch nog wel een prikkelend gevoel op mijn benen, maar dat gevoel was snel weer weg. Eenmaal onder de douche weg, ontstaat het gevoel van een zijdezachte huid. Yummie! Mijn benen voelden weer glad & rijkelijk verzorgt aan. Ik hou van dat gevoel!

Ja, de Gilette Satin Care scheergel doet erg goed zijn werk. Hij is licht geparfumeerd door het vleugje Olaz, maar daardoor voelt het product erg luxe aan tijdens het scheren. Op Drogistplein.nl kun je de scheergel heel goedkoop bestellen. Misschien ook wel leuk om cadeau te doen aan iemand!

In samenwerking met Drogistplein, mag ik jullie ook een kortingscode geven waarmee je 25% korting krijgt op het gehele assortiment van Dr. van der Hoog! De code is DRHOOG14 en is nog te gebruiken tot het einde van het jaar.

Hoe verzorg jij je benen in de winter?


Liefs, Maaike

*Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf of merk is opgestuurd

You May Also Like

17 reacties

 1. Leuke review! Ik moest zo vreselijk lachen om dat "yummie", haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Nu ik het terug lees ziet het er inderdaad wel grappig uit ;p

   Verwijderen
 2. Leuk artikel, ik ben dus een van de geluksvogeltjes die haast geen haren op haar benen heeft, dus ik kan mij wat moeilijk een goede mening vormen over dit product, maar het klinkt wel prettig in gebruik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De sheergel klinkt fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook wel fan van scheergel tijden het scheren. Ik heb meestal een gel van Balea.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat schrijf je leuk! En een fijne review. Ik gebruik eigenlijk nooit scheergel... Gewoon douchegel haha! Wel gebruik ik altijd een verzorgende bodylotion na het scheren. X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. klinkt goed, ik heb je trouwens genomineerd voor de liebster award, meer informatie staat hier: http://millionwaystolaughx.blogspot.nl/2014/12/liebster-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lijkt dit me een fijn product! Ik hou van zijdezachte huidjes :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele fijne review! Lijkt me een erg goed product :).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt fijn! Toch houd ik het bij de kruidvat variant, werkt prima voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit klinkt als een heel fijn product! x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahh heerlijk pas geschoren benen hahah
  Kende deze scheerschuim nog niet, lijkt me fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt super! Ook in de winter is het fijn om met een zijdezacht huidje te lopen :)

  x
  http://giientjeee.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen