Review: Maybelline Dream Matte Mousse 10 Ivory

by - december 30, 2014


Op mijn blog krijg ik vaak complimenten over hoe 'perfect' mijn gezichtshuid eruit ziet. Mijn eigen huidje is dat helaas niet, want daarvoor heb ik een foundation, haha. Ik vond het tijd worden om jullie voor te stellen aan mijn favoriete foundation aller tijden: de Dream Matte Mousse foundation van Maybelline. Dit is de eerste foundation waarop ik verliefd werd en dat was ongeveer rond mijn 15e. Geloof het of niet, maar deze foundation gebruik ik dus nu al 6 (!) jaar. Natuurlijk heb ik tussendoor andere foundations geprobeerd, maar toch. Niets komt in de buurt van deze fijne foundation. In dit artikel vertel ik jullie waarom!
De Dream Matte Mousse is verkrijgbaar in 5 verschillende tinten. Ik gebruik in de winter altijd de lichtste kleur: 10 Ivory. In de zomer gebruik ik de kleur 20 Cameo als ik wat bruiner in mijn gezicht ben.

Maar wat maakt deze foundation nou zo bijzonder? De Dream Matte Mouse heeft een fantastische dekking, terwijl de foundation zelf heel licht aanvoelt. Hij gaat dus ook niet in de plooitjes van je huid zitten en verstopt je poriën ook niet. Als dat zo zou zijn geweest, zou ik al 6 jaar lang rondlopen met heel veel puistjes op mijn gezicht, haha. Gelukkig heb ik die nauwelijks.


De foundation is heel gemakkelijk aan te brengen. Wel moet je dit met je vingers doen (dat doe ik altijd), maar je kunt het ook met een spons doen. Sommige van jullie zullen dat misschien minder hygiënisch vinden dan een foundation met een knijpfles, maar ik zelf zie daar geen problemen in. 

De mousse zit in een heel mooi potje. De deksel moet je ronddraaien, wil je hem ervan af halen. Het potje zelf is doorzichtig, maar die zie je bijna niet door de enorme deksel. 


De mousse zelf is heel luchtig en voelt comfortabel aan op je gezichtshuid. Op bovenstaande foto ziet de mousse er misschien droog uit, maar hij is goed smeerbaar. Deze foundation is geschikt voor de normale en de vette huid. Voor een droge huid is hij gewoon te droog. Zelf heb ik een normale tot vette gezichtshuid. Wanneer ik een vloeibare foundation op mijn gezicht smeer, dan is hij binnen een paar uur al minder zichtbaar. Hij 'valt' dan als het ware van mijn gezicht af. Deze foundation blijft super lang zitten bij mij, mede door zijn mousse substantie. 

Ik kan dus zeggen dat deze foundation voor een droge huid dus niet fijn zal zijn. Daarvoor is denk ik een vloeibare foundation fijner. Maar voor mij werkt deze mousse dus perfect! Hij blijft maximaal wel 7 uur lang zitten bij mij en dat vind ik lang voor mijn irritante (vette) gezichtshuid.


Om hem even te laten zien, heb ik hem aangebracht op de palm van mijn hand...


...en heb ik hem uitgesmeerd. Zie jij hem zitten? Dat vind ik zo fijn aan deze foundation, hij gaat gewoon niet in de plooien van je huid zitten.


De Dream Matte Mousse is dus speciaal voor de normale tot vette huid. Door de mousse substantie zit hij erg licht en gaat hij niet in de plooien van je huid zitten. Het voelt erg comfortabel om deze foundation te dragen! Bij andere foundations heb ik wel eens gehad dat het voelt alsof je een 'masker' op hebt. En bij deze foundation is het ook nog eens zo dat hij fantastisch goed dekt. Op (bijna) alle Look of the Day foto's die op mijn blog staan, heb ik deze Dream Matte Mousse gebruikt, zo ook bij de bovenstaande foto.

De laatste pluspunt die ik ga noemen is dat er SPF 15 op zit, wat je gezicht beschermt tegen zonlicht. Dit vind ik zelf ook heel belangrijk, want naarmate je ouder wordt wil je toch gewoon nog steeds een gezonde gezichtshuid hebben? Of wil je er een die beschadigd is door het zonlicht? Ik zou het wel weten :)

De Dream Matte Mousse is verkrijgbaar voor €13,99 bij de drogist.

Welke foundation is jouw favoriet?

Liefs, Maaike

You May Also Like

18 reacties

 1. Deze heb ik ook heel wat jaartjes gebruikt en ben hem eigenlijk gewoon vergeten! Toch maar weer eens naar kijken. Ik gebruik nu de essence all about matt, lekker budget en echt enorm fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze gebruikte ik 'vroeger' ook altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De mousse geeft en mooie dekking! Dit product gebruikte ik vroeger vaak.

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ech, de dekking is fantastisch. Grappig dat veel van jullie deze mousse vroeger ook gebruikte! :)

   Verwijderen
 4. De foundation sluit perfect aan bij je huidskleur, heel mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne review! Ik heb ooit in het verleden weleens een mousse gebruikt, maar ik heb toch liever een vloeibare substantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij klinkt echt superfijn. Moet ik misschien ook een keer proberen met mijn vette huid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is zeker goed voor de vette huid, want daar heb ik ook erg veel last van :)

   Verwijderen
 7. Ik heb hem ook gehad, maar was voor mij al te donker. ik vind hem bij jou er best goed uitzien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil hem ook best proberen! Ik hoop dat ze hem in mijn kleur hebben :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het ziet er goed uit! Ik heb zelf nog nooit echt zo'n mousse gebruikt, maar volgens mij is het het zeker waard!
  www.itsfashionx.blogspot.com
  liefs, merel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het ziet er heel erg mooi uit!....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb nog nooit een mousse gemaakt. Zo te zien moet ik het wel uitproberen. Ik vind het er super mooi uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze heb ik ook een tijd gebruikt, ik vind het alleen zo shit aanbrengen. Het staat trouwens wel heel mooi bij jouw huid, perfecte match!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hele mooie dekking zeg! Ik ben altijd een beetje bang voor mousse foundations omdat ik dus een vette huid heb, misschien moet ik het dan toch maar een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mijn vette huid werk hij perfect! Ik zou hem sowieso een keer proberen als ik jou was! :)

   Verwijderen