Review: Uzuma Green Slow Juice groentesappen

by - december 02, 2014


Ik was erg enthousiast toen ik de groentesappen van Uzuma mocht ontvangen. In de zomer heb ik heel veel smoothies gemaakt en zelfs een paar groene smoothies gemaakt met daarin wat spinazie. Ik vind smoothies drinken namelijk een fijne manier om meer vitamines binnen te krijgen. In de winter maak ik eigenlijk nooit smoothies. Ook koop ik ze nooit in de winkel, omdat ik weet dat er veel 'extra' dingen aan toegevoegd worden zoals veel suiker of soms ook wel een paar E-nummers. Uzuma daarentegen heeft groentesappen die gemaakt zijn met een slow juicer. Hierdoor worden alle vitaminen en mineralen bewaart en daarbij worden ook geen conserveringsmiddelen of geur- kleur- of smaakstoffen toegevoegd! Klinkt goed, toch?

Uzuma maakt het je heel makkelijk om gezonder te gaan leven met haar groentesappen. Een flesje staat namelijk gelijk aan 1 kilo groente en fruit! En nu moet ik bekennen dat ik heel weinig groente eet. Ik lust het gewoon niet. Ik krijg heel veel groentes gewoon niet weg, zo vies vind ik ze. Daarom wou ik deze zomer beginnen met groene smoothies maken, maar ik heb er maar drie in totaal gemaakt. Het is voornamelijk luiheid wat de oorzaak was, want je moet gewoon de juiste spullen in huis hebben. Gelukkig maakt Uzuma de smoothies al voor jou en hoef je er verder helemaal niets voor te doen. Ideaal voor mij, haha!


Uzuma heeft 7 verschillende drankjes waaruit je kunt kiezen. Je kunt ze los bestellen, maar je kunt ook kiezen uit vier verschillende programma's die Uzuma voor je samengesteld heeft. Dit is wat Uzuma over die vier verschillende programma's zegt:

- Snel en gezond afvallen
Speciaal programma voor mensen met overgewicht die op zoek zijn naar een snelle en gezonde manier van afvallen zonder hongergevoel.
- Op gewicht blijven
Speciaal programma voor mensen met licht overgewicht (maximaal 3 kilo) of mensen die op streefgewicht zijn en een jojo-effect willen voorkomen.
- Fitte en gezonde levensstijl
Speciaal programma voor mensen -zonder gewichtsproblemen- die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om dagelijks voldoende groente en fruit te consumeren.
- Detox kuur
Speciaal programma dat is samengesteld om je lichaam een welverdiende rustpauze te geven en te reinigen en/of resetten


Maar wat bevatten de drankjes eigenlijk? Ieder flesje bevat sowieso 240 ml inhoud. Twee flesjes, van de zeven, bevatten vooral fruit en de rest vooral groenten en eventueel met wat fruit gemixt. Dit zijn de twee oranje gekleurde drankjes genaamd Rise en Shine. Je kunt trouwens ook op het flesje zelf zien welke ingrediënten erin zitten.

En over de levering hoef je je helemaal geen zorgen te maken. De flesjes worden namelijk bevroren en goed verpakt in een geïsoleerde doos. Je kunt ze hierin dus ook goed blijven bewaren, want dat heb ik zelf ook gedaan. De diepvries hier is namelijk niet zo groot, haha! Je kunt ze ook bewaren in de koelkast. De flesjes zijn 21 dagen houdbaar, dus je hebt ruim de tijd om ze te nuttigen. Zijn ze dan nog wel vers als ze geleverd zijn? Uzuma werkt met een HPP-proces om de pure smaak en de gezonde eigenschappen van rauw sap te behouden. Dit betekend een hogere voedingswaarde én een langere houdbaarheid.


Maar hoe smaken de drankjes nou? Zoals ik al gezegd heb vind ik die met veel fruit lekker smaken. Deze smaken gewoon naar smoothies! Je kunt ook merken dat Uzuma er verder niks ingestopt heeft qua conserveringsmiddelen etc. Het smaakt allemaal erg puur. Sommige sappen hebben een hele sterke smaak, zoals de Fuse met onder andere bleekselderij en spinzie. Dit drankje vond ik daarom ook niet lekker. De bleekselderij en de rode biet proefde je heel erg. Andere drankjes, zoals de Karma met broccoli en komkommer, smaken neutraal. En natuurlijk proef je de groentesmaak wel, maar deze was bij die drankjes niet zo heel sterk. Ieder drankje smaakt trouwens wel anders, maar de drankjes van dezelfde kleuren (zoals de drie groene) hebben iets van elkaar weg.

Van de groentesapjes ben ik erg onder de indruk. Ik heb het gevoel dat ik goed bezig ben als ik er een genuttigd heb. Het is ook echt 100% puur groentesap wat je drinkt. Vooral in de winter kan ik deze extra vitaminen goed gebruiken! En natuurlijk smaken ze niet altijd even lekker. Zoals ik al eerder zei vond ik groente ook niet lekker, dus eigenlijk was ik verrast dat ik sommige van de groene sapjes lekker vond. Ik ga zeker nog wat bestellen in de webshop van Uzuma. Als jij ook geïnteresseerd bent, raak ik je aan om even een kijkje te nemen op hun website.

Heb jij wel eens een groentesapje gedronken?

Liefs, Maaike


*Dit artikel bevat producten dat door een bedrijf of merk is opgestuurd

You May Also Like

22 reacties

 1. Oeh klinkt goed! Ik heb in de zomer zoveel groene smoothies gedronken. Echt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed! Rise lijkt mij het lekkerst. Handig ook dat je ze zo lang kan bewaren. x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze lijken me lekker! Heel fijn ook dat je niet zelf met een snijplank en een blender aan de slag hoeft te gaan. Leuke blog heb je, ik volg je vanaf nu via Bloglovin'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt hè, dat kost heel veel tijd! En bedankt voor het volgen Laura <3

   Verwijderen
 4. Wij zijn ze hier ook aan het testen! fijne review :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb wel eens de superfood smoothies van de AH gehad met rode biet, die vind ik wel lekker, maar groene smoothies heb ik nog nooit gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een handig en fijn concept. Sommige sapjes lijken mij inderdaad minder lekker/wennen. Maar aan de andere kant vind ik het altijd leuk om nieuwe smaken te testen en uiteindelijk is het in het belang van je gezondheid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral dat laatste is heel belangrijk! En sowieso wen je eraan als je er een paar op hebt :)

   Verwijderen
 7. Zien er lekker uit! Heb ze nog niet getest! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit klinkt echt ontzettend goed! Ik wil dit zeker nog eens zelf uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hmm nu ben ik wel heel benieuwd eigenlijk. over het algemeen maak ik alles zelf. omdat tja, precies de zelfde rede die jij aan gaf.
  mss toch eens een keer proberen dan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het je zeker aanraden! Want alles zelf maken kost toch nog wel tijd om te maken & boodschappen te doen, haha :)

   Verwijderen
 10. Je hebt ge nieuwsgierig gemaakt naar de groentensapjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmmm er zitten volgensmij wel een paar lekkere smaken tussen! Ik hoop binnenkort (als ik een blender heb) zelf smoothies te gaan maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou dit zo graag eens willen proberen! Leuk dat jij er tevreden over bent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik maak zelf vaak smoothies van fruit, maar nooit groente! Misschien ook eens uitproberen:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt heel goed! Wat leuk dat je ze mocht proberen. Je hebt mij in ieder geval nieuwsgierig gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen