Review: Vitamin E Moisture Cream van The Body Shop

by - december 23, 2014


De populairste dagcrème allertijden van de Body Shop: deze crème heeft dus veel te bewijzen. In de schappen bij de Body Shop kom je ze tegen als een babyroze familie: de Vitamine E producten. De verpakking geeft aan dat het voor alle huidtypen geschikt is, maar ik denk vooral voor een droge huid. De dagcrème staat erom bekend dat hij zo goed hydrateerd. Waarom zou ik hem dan niet aanschaffen in deze barre winter, dacht ik. Toen ik andere reviews las, werd ik niet enthousiaster over de crème. Het tegengestelde juist: er schijnen allemaal ingrediënten in te zitten die je poriën kunnen verstoppen en hij schijnt ook je huid heel erg te laten glanzen. Brrr! Waarom is iedereen dan zo lyrisch over dit product?


"De populairste dagcrème allertijden. Een lichte crème met beschermende vitamine E, die de huid er stralend en verzorgend uit laat zien. Geschikt voor elk type huid." - the Body Shop

De dagcrème bevat vitamine E, wat zorgt voor celademing, doorbloeding, vertraging van huidveroudering en bescherming van de huidcellen. Vitamine E staat erom bekend dat het een gunstige invloed heeft op de huid. De vitamine zorgt er namelijk voor dat je huid zachter en levendiger wordt.


Doe je het dekseltje los, dan kom je een plastic beschermhoes tegen. Daarop zit een extra 'hengseltje' waarmee je hem gemakkelijk kunt verwijderen.

Ingrediënten:
Aqua, C12-15, Alkyl Benzoate, Diheptyl Succinate, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Glycerin, Potassium Cetyl Phospate, Cetyl Alcohol, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Cetyl Dimethicone, Glyceryl Stearate, Polyacrylamide, Sesamum Indicum Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Carbomer, Tapioca Starch Polymethylsilsesquioxane, C13-14 Isoparaffin, Parfum, Caprylhydroxamic Acid, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Benzyl Benzoate, Laureth-7, Disodium EDTA, Hydroxycitronellal, Myristyl Alcohol, Sodium Hydroxide, Stearyl Alcohol, Limonene, Geraniol, Linalool, Citronellol, Cinnamyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Cl 14700, Cl 19140.


De babyroze kleur van het product en de zachte textuur van de crème passen goed bij elkaar. Wat mij opviel is dat de crème iets 'dikker' is van structuur dan andere dagcrèmes die ik gebruik. Als je hem aanbrengt, blijft er even een laagje achter op je gezicht. Het duurt een paar minuten voordat deze intrekt.

De crème heel wel een geurtje. Het ruikt zacht, maar 'jelly-achtig' tegelijk. Na een tijdje merk je het niet meer, maar ik weet wel toen ik het voor het eerst ruikte dat ik niet gelijk enthousiast was. Toch is de geur nog wel een beetje neutraal te noemen. Het is denk ik gewoon een geur waar je aan moet wennen.


Hier kun je de structuur van de dagcrème goed zien. Hij is dik, maar wel lekker romig. 


Ik heb de dagcrème met Vitamine E nu een paar weken gebruikt. Ik heb nooit veel crème gebruikt, ik gebruik altijd een hele dunne laag voor mijn dagcrème. Van mijn nachtcrème gebruik ik altijd wel een hele dikke laag, maar dan kan ik gewoon slapen en hoef ik niet te wachten totdat ik mijn foundation kan opsmeren, haha.

Of hij mijn poriën verstopt? Nee. Of hij mijn huid heel erg laat glanzen? Nee. Wel ontstaat er een gezonde 'glow' op mijn huid, nadat ik hem opgesmeerd heb. Ik heb geen last gehad van extra veel puistjes of iets in die richting. Ik ben juist erg blij met deze dagcrème! Hij maakt mijn huid extra zacht. De enige nadeel is misschien de geur, maar daar ben ik na een paar dagen al aan gewend geraakt.

De dagcrème is voor €17,- verkrijgbaar bij de Body Shop.

Welke dagcrème gebruik jij op dit moment?

Liefs, Maaike

You May Also Like

19 reacties

 1. Klinkt goed. Ik lees er veel goede dingen over. Zelf gebruik ik momenteel Ziaja cocoa butter cream.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze dagcrème gebruikte ik vroeger altijd. Heb deze altijd heel fijn gevonden alleen op een gegeven moment was mijn huid en er zo gewend aan geraakt dat ik er niet meer tegen kon..

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat je er niet meer tegen kon? Wat gebeurde er dan precies? :o

   Verwijderen
 3. Ik heb er al veel over gehoord! Fijne review. Ik gebruik zelf een dagcreme van Oil of Olaz.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed! je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze lijkt mij heel fijn! De substantie ziet er ook heerlijk dik, romig en verzorgend uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er enorm goed uit! Ik gebruik de dagcreme van Yves Rocher!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ziet er goed uit, lijkt me onwijs lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is zo'n fijne crème, ik heb hem ook wel eens gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een mooie foto's! Hij lijkt me heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hij lijkt me heel erg fijn! Meestal heb ik goedkope dagcreme, maar dit is misschien ook wel eens het proberen waard

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een fijne crème! Ik ga eens bij de bodyshop kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben heel benieuwd of hij voor mij ook zo goed zou werken! Ik heb er al veel over gehoord en heb in de winter een erg droge huid dus het is misschien wel het proberen waard. Super fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk zeker dat hij het proberen waard is! :) Dankjewel Simone <3

   Verwijderen
 13. Ik gebruik nu een dagcremé van Olaz,double action. Essentials. Ben erg benieuwd naar deze cremé. En, je staat in het artikel van vandaag op mijn blog, misschien vind je het leuk om er eens naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt als een erg fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen