Weekly Journal #25: Christmas vibes, ijssculpturen & gourmetten

by - december 29, 2014


Wat een heerlijke week heb ik achter de rug! Ondanks dat ik veel gewerkt heb, heb ik de kerstdagen heel goed besteed. Op maandag begon de week goed: ik ging samen met een vriendin naar Zwolle om daar wat ijssculpturen te bekijken. En daarna was het natuurlijk tijd voor kerstmis. En het was heerlijk om bij familie te zijn & om mij eens twee dagen lang vol te vreten, haha. Ik heb ook héél veel foto's gemaakt deze week, dus ben je klaar voor een extra lange Weekly Journal?

 
♥ Maandagochtend zat ik met een vriendin in de trein om de vakantie even goed te beginnen! We gingen namelijk naar Zwolle, om ijssculpturen te bekijken en om even te shoppen. We kochten eerst bij de AH to go even wat lekkers om in de trein op te eten.
♥ Eenmaal aangekomen in Zwolle, maakten we eerst een stop bij de Starbucks. Even wat heerlijke koffie! Ik nam mijn favoriet: de Vanilla Latte en Lobke nam de Toffee Nut.

 
♥ Toen we naar het IJssculpturen festival wouden, kwamen we eerst een leuke actie van Serious Request tegen. Voor minimaal 1 euro mocht je één hokje inkleuren van dit schilderij. Daar konden we natuurlijk niet nee tegen zeggen! :)
♥ Daarna kwamen we in een hele grote 'tent' terecht met -8 graden. Heerlijk koud wat mij betreft, ik kwam wel wat meer in de winter modus terecht haha. Er stonden hele mooie ijsbeelden, met ook een beeld van de lieve sneeuwpop Olaf!

 
♥ Daarna gingen we verder Zwolle in, om even nog wat leuke kleding te halen.
♥ Bij de Bershka kwam ik hele leuke dingen tegen: drie leuke shirtjes en een mooie trui. Maar toen ik ze ging passen, stond geen een echt heel mooi. Heel jammer, want op het eerste gezicht stonden de shirtjes best leuk..
 
♥ Dinsdag had ik de hele dag gewerkt, woensdag ook en donderdag was het dan eindelijk zo ver: kerstmis! Even twee dagen helemaal niks doen, behalve héél veel lekkere dingen eten natuurlijk.
♥ Met kerstmis gaan wij altijd brunchen en ditmaal was het weer heel lekker. Mijn moeder had allemaal verse, warme broodjes gemaakt en natuurlijk ook croissantjes. Hmmm!

 
♥ Dit was mijn outfit eerste kerstdag. We gingen niets speciaal doen, er kwam alleen wat visite langs 's middags. Ik ben trouwens verliefd geworden op dit rokje, wat ik gekocht heb bij de New Yorker <3 Ik had hem speciaal voor kerstmis gekocht!
♥ Gezelligheid met de familie! En daarbij mag de wijn niet ontbreken, haha.

 
♥ Mijn zus had deze mini items aangeschaft van de Body Shop. Ik vond de lipbalsem héél lekker ruiken, alleen de body butter niet. Dit is trouwens van de lijn Vanilla Brûlée. De shower gel ruikt ook héérlijk <3
♥ Als avondmaal gingen we met zijn allen gezellig gourmetten! Als ik een ding lekker vind, dan is dat het wel. We hebben het daarom ook heel uitgebreid gedaan en mijn zus had allerlei lekkere dingen voorbereid.

 
♥ Zo had ze o.a. deze schaaltjes gevuld met knoflooksaus, tomatensaus, heksenkaas en stukjes mozzarella. Need I say more?!
♥ Het was een hele gezellige avond waarbij we héél veel gegeten hebben. We hadden ook van zulke kleine pannetjes waarin je je eigen groenten kon bakken of zelf een mini omelet. Yummy!

 
♥ En als toetje hadden we deze lekkere mini taart. Het vuurwerk mag ook niet ontbreken natuurlijk. Ik heb trouwens echt super veel zin in oud & nieuw!
♥ Sinds kort een traditie bij ons: ieder jaar wordt er een foto met de kerstboom gemaakt! Tweede kerstdag had ik hetzelfde rokje aan, alleen dan gecombineerd met zwarte hakken en een (nep) bontjasje.

 
♥ En ook nog even met mijn zus poseren voor de kerstboom, haha.
♥ Deze week kreeg ik een hele leuke comment op mijn blog: Jenny had namelijk een ontzettend leuke blogpost gemaakt met haar top 4 van onbekende bloggers. En daar stond ik ook tussen! Het stukje dat ze over mijn blog geschreven heeft is zo lief! Benieuwd naar de andere drie bloggers? Haar artikel kun je hier terug lezen!

 
♥ Die avond gingen we met zijn alleen uiteten. Dat doen we met mijn familie maar één keer per jaar, dus ik genoot er echt heel veel van. Als voorafje hadden we stokbrood met kruidenboter. Als hoofdgerecht had ik varkenshaas met friet, maar daar heb ik geen foto van gemaakt.
♥ Het toetje was super fotogeniek: vanille ijs met stukjes perzik en aardbeiensaus. En mega veel slagroom natuurlijk.

 
♥ Toen we weer terug waren, ging ik even uitgebreid douchen. Ik voelde me heel erg ontspannen en nam daarom ook nog even een gezichtsmasker na het douchen. Deze heb ik met Sinterklaas gekregen en ik ga ze binnenkort allemaal gebruiken. Heerlijk om mezelf even te verwennen! 
♥ De volgende dag was het helaas weer tijd om te werken. Het was weer mega druk en ik heb in totaal 11 uur moeten werken die dag, gewoon omdat we het niet op tijd afkregen. Ik had gelukkig wel even tijd voor een pauze, en probeerde onze nieuwe cacao poeder uit. Met koffie uiteraard.

Hoe was jullie week? Hebben jullie ook zo'n fijne kerst gehad?

Liefs, Maaike


You May Also Like

22 reacties

 1. Wat een mooi rokje droeg je met kerst zeg, staat je echt heel mooi! En wij hebben ook één dag gegourmet, ben er ook helemaal gek op! Uiteindelijk zit je altijd veel te vol, maar daar is het kerst voor haha! En wat een lief stukje over je blog, maar het is helemaal waar! Ik vind je blog ook super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm heerlijk al die kerst foodies, krijg er spontaan trek van <3 En wat leuk dat je blog werd genoemd door Jenny, je verdient het <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk weekje! Al die foto's van eten zijn niet goed om te zien als je op maandagmorgen op je werk zit haha, krijg meteen weer zin in Kerst en lekker eten :-D Terecht dat dit rokje je hart stal, het staat je geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha als ik het terug kijk, krijg ik ook meteen weer zin in eten! Dankjewel Amy! <3

   Verwijderen
 4. Oeh, heerlijke foto's! Je rokje is trouwens te leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk kerstoverzicht! Wij hebben ook gegourmet dat hoort er toch wel bij met kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie outfits droeg je met kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Margot! Ik ga hem zeker vaker dragen, ik denk ook met oud & nieuw! <3

   Verwijderen
 7. Wat gaaf dat je blog werd benoemd door Jenny en wat een heerlijke kerstfotos ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah wat een leuke week! En tof dat je mijn artikel leuk vond, je verdiende dat ere plekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke foto's, ik vind je outfit met kerst ook echt superleuk! Staat je goed. Dat rokje heb ik volgens mij ook zien hangen bij New Yorker vorige week.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. IJssculputeren blijven gewoon mooi!

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gave schilderijen, toffe actie! En wat zag je er mooi uit met kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een leuk overzicht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wat zijn de ijsbeelden mooi! <3 En je zwarte rokje vind ik zo onwijs tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een gezellige week heb je achter de rug zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke week! Dat taartje ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heb je een heerlijke spullen bij The Body Shop gekocht! Die Starbucks in Zwolle is gezellig hè? Ik vind het altijd leuk daar! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Aaaah je outfits waren echt heel erg gaaf!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke foto's! Die lippenbalsem van The Bodyshop ga ik zeker uit proberen, ben gek op vanille haha!
  En van dat eten krijg ik spontaan honger, ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen