Review: Essence Quattro Eyeshadow 16 Down to Earth

by - januari 08, 2015


Als ik een ding mooi vind, dan is het wel een oogschaduw palette met nude, bruine kleuren met daarbij een felle kleur voor onder je ooglijn. En dat is precies waar deze palette van Essence aan voldoet! Pas geleden heb ik dit merk 'herontdekt'. Vroeger haalde ik er ook een paar items, maar daarvan vond ik de kwaliteit erg slecht. Daarna heb ik het járen niet meer gebruikt en een paar weken terug stond ik weer voor het schap van Essence. Wat een ongelofelijk mooie producten heeft dat merk in de schappen liggen! En de nieuwe collecties beloven ook heel veel goed. Vandaag geef ik jullie een kijkje op de Quattro Eyeshadow 16 Down to Earth.


Van de Quattro Eyeshadows zijn er 6 verschillende varianten, waarvan er eentje binnenkort verdwijnt. Daartegenover komt er een hele mooie, pastelkleurige bij. Misschien dat ik die gelijk ga halen als hij in de schappen ligt! Essence zegt het volgende over de Quattro Eyeshadow lijn:  

"Vier oogschaduwen - vier stijlen. Verschillende texturen variëren van zijdezacht en subtiel sprankelend tot intens glanzend. Laat je creativiteit de vrije loop bij je oog make-up! Perfect op elkaar afgestemde kleuren, een geweldige kleurintensiteit en langhoudende resultaten zorgen ervoor dat de quattro eyeshadow een absolute favoriet voor velen is!"


Look at all those colours! Ik word op slag verliefd als ik er naar kijk. En dat heb ik niet vaak bij oogschaduws. Ik vind dat Essence inderdaad de kleuren heel mooi bij elkaar heeft laten passen. De lichte kleur is goed voor de binnenste ooghoeken en de donkere kleur is perfect voor je crease.

Toch denk ik dat maar weinig mensen de blauwe kleur veel zullen gebruiken. Daarom hebben ze hem ook expres het kleinste 'hokje' gegeven, denk ik haha. Want op veel andere manieren, dan de blauwe kleur onder je ooglijn, kun je de blauwe kleur niet combineren denk ik.


Als je het doosje opendoet, komen alle mooie kleuren je tegemoet! 


En eenmaal aangebracht op je huid ziet het er zo uit. Wow, dat is best een goede pigmentatie! Het is niet helemaal super, maar dat had ik ook niet zozeer verwacht. De eerste twee kleuren bevatten trouwens een ongelofelijk mooie glans! Daar hou ik zeker wel van. De andere twee kleuren bevatten ook iets minder pigment en zijn mat.

Ik ben benieuwd hoe een look met deze oogschaduw eruit zal zien. Jij ook? Morgen komt er namelijk weer een Look of the Day online, met deze Quattro Eyeshadow!

De oogschaduw palette is voor €2,99 verkrijgbaar bij de drogist.

Liefs, Maaike

You May Also Like

27 reacties

 1. Mooie kleurtjes! Ga je die blauwe kleur gebruiken in je look?! Ik ben benieuwd! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeker, ik ga alle kleuren verwerken in een look! :)

   Verwijderen
 2. Wauw wat een goede pigment zeg. En mooie kleurtjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben ook wel erg benieuwd naar een look! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De pigmentatie ziet er echt super uit, ik ben benieuwd naar de look!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt hè! Had ik totaal niet verwacht van Essence, maar sowieso de vorige oogschaduw palettes die ik had gekocht, hadden ook al zulk mooi pigment <3

   Verwijderen
 5. Precies mijn kleurtjes, ik ben echt van de bruine en nude kleurtjes. Pigmentatie ziet er goed uit, had ik zeker niet verwacht! Looks good.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er goed uit. Zelfs de blauwe kleur vind ik er mooi uitzien. Dat had ik echt niet verwacht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij valt wel donkerder uit dan verwacht, dus dat vind ik wel een minpuntje! :)

   Verwijderen
 7. Wauw wat mooi! Zeker die eerste twee kleurtjes.. ik hou van koper

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie kleuren, en de pigmentatie is ook echt wel dik in orde, nice.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik was heel erg benieuwd naar de kleur blauw volgens mij is deze prachtig! Ben benieuwd hoe je ogen er uiteindelijk uit gaan zien met deze mooie kleurtjes =)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je reactie! Ik was ook erg benieuwd naar de kleur blauw en hoe deze zou staan bij de rest vd kleuren! :)

   Verwijderen
 10. Wat een mooie kleurtjes zeg. Leuk dat er dan ook een blauw tintje bij zit voor de afwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke kleurtjes! Ben benieuwd naar een look

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hele mooie kleuren! Prima pigmentatie ook :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ontzettend mooi! De quattro heb ik vaak zien liggen, geen idee dat hij zo goed was. x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verbaas me ook telkens over de pigmentatie van Essence producten. En het is allemaal ook zoooo goedkoop! <3

   Verwijderen
 14. Leuk en goed gepigmenteerd voor een budget prijsje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oeh ik ben nu echt heel erg benieuwd naar een look hiermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat ziet ie er mooi uit, de swatches zijn veelbelovend. Ben benieuwd naar een look!

  BeantwoordenVerwijderen