Review: Smoky Poppy Body Butter & Shower Gel van de Body Shop

by - februari 05, 2015


Loop je de Body Shop binnen, dan kun je er eigenlijk niet omheen. Na de prachtige collecties die ze gelanceerd hebben voor de feestdagen is het nu weer tijd voor een nieuwe lijn: Smoky Poppy. Deze lijn bestaat uit de kleuren rood en zwart, wat gelijk de associatie legt met donker, sensueel en mysterieus. Ik was zelf erg benieuwd naar de geur, dat ben ik eigenlijk altijd bij een nieuwe lijn, en om de prachtige vormgeving kon ik ook niet heen. Ik vroeg me af of het iets te maken had met Valentijnsdag, omdat het er zo sensueel uitziet. En ja, deze lijn is speciaal gecreëerd voor Valentijnsdag. Ik probeerde de body butter en de shower gel van deze lijn. Zou het een zoete, sensuele geur zijn zoals we bij Valentijn verwachten?

"Ontdek de nieuwe sensuele limited edition Smoky Poppy-collectie. De verleidelijkste lijn die de Body Shop ooit heeft uitgebracht. Geniet van een dosis hemelse hydratatie met het extract van olierijke klaprozen. Onze Smoky Poppy-collectie bevat met de hand geplukte klaprozen uit de streek rond het Turkse Anakara. Deze sensuele producten met een euforische geur zorgen voor een hemelse ervaring." - de Body Shop


Ik val maar gelijk met de deur in huis: dit is mijn eerste body butter die ik aanschaf van de Body Shop. Ik heb zelf al heel veel body lotions thuis liggen, dus daarom kocht ik er nooit een. Maar deze schattige, kleine body butter kon ik toch écht niet laten liggen. Ik rook eraan en ik was gelijk verkocht.

De geur is niet zoet, zoals je verwacht van de Body Shop. De geur is kruidig, een beetje zwaar, maar toch verleidelijk én sensueel. En, zoals de naam al doet vermoeden, ruikt het ook een beetje smokey.


Deze body butter bevat 50 ml en zat in een Gift Cube samen met de rode spons en de shower gel. Er bestaat dus ook nog een body butter met de gewone inhoud van 200 ml.

Vanaf het moment dat ik het dekseltje eraf deed in de winkel, zag ik al meteen: deze moet ik hebben! Het contrast van de witte 'boter' en de zwarte verpakking ziet er gewoon aantrekkelijk uit.


De body butter voelt niet aan zoals de body lotions die ik in mijn collectie heb staan. Hij is sterk qua structuur en is gewoon heerlijk om op te smeren! Nu snap ik wel waar de naam vandaan komt, want het doet me wel denken aan boter opsmeren, haha.

Eenmaal opgesmeerd op mijn lichaam, voelt mijn huid gelijk zachter aan. En de geur die ervan af komt: hemels! Ondanks de rokerige, kruidige geur komt er ook een zoete geur vanaf. Ik ben verliefd <3


De shower gel zit in een verpakking van 60 ml. De 'gewone' shower gel die je los kunt kopen zit in een verpakking van 250 ml.


In tegenstelling tot de body butter heeft de shower gel een zwarte kleur. Wow, dat had ik even niet verwacht! Het geeft wel een erg gaaf effect. De shower gel vind ik zelf iets minder fijn ruiken dan de body butter. De butter is iets zoeter en deze is toch echt iets kruidiger. Hier moet je wel van houden, als je deze shower gel wilt gebruiken.


De Smoky Poppy lijn vind ik zó ontzettend lekker ruiken, dat ik een klein beetje verslaafd ben geraakt aan de geur. Het is niet fris of zoet, zoals de meeste producten van de Body Shop, maar het is kruidig, mysterieus en toch sensueel. Ik vind het dé perfecte geur voor Valentijnsdag! 

Naast deze producten bestaat de lijn Smoky Poppy ook uit:

♥ Bath bombs
♥ Lip & Cheek Velvet sticks
♥ Eau de Toilette
♥ Speciale Gift Cubes
♥ Massage Olie
♥ Seed Scrub
♥ Body Lotion

Het is het zeker waard om even aan deze producten te snuffelen als je in een Body Shop winkel staat! Ik heb deze shower gel en body butter voor €8,- aangeschaft. Heb jij de geur van Smoky Poppy al geroken?

Liefs, Maaike


You May Also Like

21 reacties

 1. Ik ben er zoooo benieuwd naar! Morgen ga ik ruiken. Super fijne review :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuke producten. Ik heb laatst de geur geroken maar die vind ik ietwat saai helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie review. Ik wil deze geur zeker even ruiken, ga zaterdag naar Duitsland dus dan daar maar even ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Maloes! Zeker even doen, ik ben benieuwd wat jij ervan vind :)

   Verwijderen
 4. Ik ben zo benieuwd naar de geur <3 Het lijkt mij echt een heerlijke lijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier had ik nog niet eerder van gehoord maar het lijkt me een hele fijne lijn :)

  http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit echt een hele leuke lijn van TBS!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind hem ook erg leuk! Vooral omdat het ook met Valentijnsdag te maken heeft :)

   Verwijderen
 7. Leuke post! En ga de producten zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan me echt helemaal niks voorstellen bij deze geur, ik kan niet wachten om het eens te ruiken!
  De bodybutter lijkt me vooral erg fijn, als 'ie al zo snel een zacht huidje geeft.... Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral die bodybutter ruikt hemels! Ik ben benieuwd wat je van de geur vind :)

   Verwijderen
 9. Deze geur zou erg graag willen ruiken ben zo benieuwd naar! fijne review!
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben erg benieuwd geworden naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lijkt me heerlijk! Fijne review

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wil deze ook proberen ben er zou benieuwd naar, ik moet wel even wennen aan de zwarte douchegel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oeh dat klinkt goed! Grappig dat de showergel zwart is haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vandaag in de winkel getest ruikt super lekker :D !

  BeantwoordenVerwijderen