Waarom ik bloggen zo leuk vind

by - februari 19, 2015


Bloggen: sommige mensen beginnen eraan en stoppen er na een tijdje ook weer mee. Andere mensen raken lichtelijk verslaafd en kunnen uiteindelijk niet meer zonder. Ik denk dat ik tot deze laatste categorie behoor, want zonder blog zou ik denk ik een stuk van mijn leven missen, haha. Sinds ik afgelopen zomer begonnen ben, heb ik geen één keer de gedachte gehad om te stoppen. Ik heb wel eens een week gehad waarin niks online kwam, maar dat komt alleen voor in zeer drukke tijden. Maar waarom hou ik nou zoveel van bloggen?


 Sinds ik veel blogs lees, ben ik erg goed op de hoogte van de nieuwste beauty producten. Zelf vind ik het erg leuk om op de hoogte te zijn van nieuwe dingen en dan vooral op het gebied van make-up. En ik kan meestal niet wachten om ze vervolgens uit te proberen! Als er bijvoorbeeld weer een nieuwe collectie uitkomt van een make-up merk, ga ik eerste online bekijken wat ik wil aanschaffen en vervolgens haast ik me naar de winkels om een kijkje te nemen. Het is gewoon erg verslavend om te weten wat nu weer hét nieuwste product op de markt is.

 Op vrije dagen heb ik door middel van mijn blog daadwerkelijk iets nuttigs te doen. In plaats van tientallen afleveringen te kijken of dag te dromen kan ik nu mijn dag besteden aan het vooruit schijven van artikels, het lezen van andere blogs, foto's maken, inspiratie opdoen of andere dingen. Ik hoef me nooit meer te vervelen, want er is altijd wel ergens waaraan ik kan werken.

♥ Het gevoel dat ik weer een hele leuke, toffe blogpost hebt geschreven en gewoon niet kan wachten op het moment dat hij online staat.

♥ Andere blogs lezen geeft mij veel inspiratie en positiviteit. Ik krijg niet alleen inspiratie op het gebied van fantastische beauty producten, maar bijvoorbeeld ook voor een gezondere lifestyle, nieuw interieur of nieuwe kledingcollecties. Het is een soort prettig toevoeging aan mijn leven geworden, als je begrijpt wat ik bedoel. Het lezen van blogs heeft mij ook geleerd om positiever in het leven te staan en te genieten van het moment.

♥ Voor mijn studie Media, Informatie en Communicatie is het belangrijk dat je een perfecte tekst kan schrijven die interessant is en die geen een spelfout bevat. Dit kan ik oefenen door veel te schrijven voor mijn blog. Vroeger vond ik verslagen of teksten schrijven nooit leuk voor school (ja, echt), maar tegenwoordig vind ik het minder erg om te doen. En voor een artikel op mijn blog moet ik even zitten, maar ik vind dat ik daar wel steeds beter in geworden ben. En ik ga zeker nog meer oefenen, want het kan altijd nóg beter!

Ik kan zelf kiezen waarover ik schrijf op mijn blog, niets staat vast. En het vergt ook heel veel creativiteit om deze 'leegte' in te kunnen vullen en dat is nou ook precies wat ik leuk vind! Ik heb altijd inspiratie genoeg, want er is genoeg om over te bloggen. En het is ook gewoon erg leuk om te bepalen waar je over schrijft.

♥ Elke keer maar weer zien dat het aantal blog volgers groeit, vind ik ook een onwerkelijk gevoel. Bij de honderd volgers zei een vriendin tegen mij dat dat gewoon een collegezaal vol is. Toen kreeg ik pas het besef van het aantal mensen dat mijn blog volgt! En nu zijn we al bijna bij de 200...

♥ Door mijn blog leer ik steeds meer mensen kennen. Niet alleen via Twitter of Instagram, maar ook in het echte leven. Zo had ik laatst een lunch date met een blog vriendinnetje. Super leuk om iemand in het echt te ontmoeten! En ook ontzettend leuk dat ik dat dus via mijn blog kan doen. Ook krijg ik weleens leuke reacties op mijn blog van mensen die ik goed ken. Dat geeft ook altijd een glimlach op mijn gezicht!

Blog jij ook? Zo ja, waarom vind jij bloggen zo leuk?

Liefs, Maaike

You May Also Like

26 reacties

 1. Leuk om te lezen en ik kan me ook wel hierin vinden. Vooral het fotograferen, de reacties en de contacten met andere bloggers vind ik erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De reacties geven mij altijd een positief gevoel! En contacten met andere bloggers, dat is ook gewoon heel fijn inderdaad :)

   Verwijderen
 2. Ben het helemaal met je mooie lijstje eens <3 Vooral het ontdekken van nieuwe trends, en de positiviteit vind ik heel fijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal eens! Vind het helemaal leuk!:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk om te lezen en ik ben het met veel helemaal mee eens! Vooral dat je altijd wel iets te doen hebt haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja dat is vooral handig! Maar soms ook niet, dan heb ik te weinig tijd voor mijn blog en dan kan ik geen artikelen schrijven. Heel rot vind ik dat. Maar tof dat je het ermee eens bent <3

   Verwijderen
 5. Erg leuk om te lezen en ik kan me er goed in herkennen!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk! Ben het helemaal met je eens! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk om te lezen, ik ben het er helemaal mee eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk om te lezen! Ik ga hier ook voor mezelf eens goed over nadenken! Ik vind het ook vooral leuk om nieuwe mensen te leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is ook wel het mooie van het 'vak' & het is ook nog eens dubbel zo leuk met beautybloggers dat je altijd dezelfde passie deelt :)

   Verwijderen
 9. Ik snap helemaal wat je bedoelt!

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend leuk om te lezen! Ik kan me er helemaal in vinden :). Vooral het gevoel dat je op een vrije dag toch nog wat nuttigs doet is altijd wel fijn, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, ik vind bloggen zo fijn, omdat ik er alles in kwijt kan. Een stukje van het internet dat helemaal van mij alleen is. Dat ik mag bepalen wat er online komt. En als er dan toffe reacties komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan als er toffe, lieve reacties komen is dat net als 'de kers op de taart' haha ;p

   Verwijderen
 12. wat leuk om dit te lezen, ik vind bloggen erg leuk omdat ik er best veel van leer op allerlei gebieden...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel leuk om te lezen! Ik ben het met alle punten wel eens eigenlijk. Blogs lezen vind ik vooral handig voor make-up reviews, zo weet ik wel producten ik wel en niet moet kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kan me hier helemaal in vinden, leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel herkenbaar! Leuk artikel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat een mooi lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bijna alle punten zijn zo herkenbaar! Bloggen blijft een van de leukste hobbies!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Herkenbare punten! En wat leuk dat je de opleiding Media, Informatie en Communicatie volgt! Ik heb afgelopen week een meeloopdag gehad voor deze opleiding en ik ben helemaal om! Ik ga hem volgend jaar ook starten in Enschede :)
  Liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bloggen om soms mijn leven te laten zien, en mijn verhaal kwijt te kunnen!
  Leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen