Review: Makeup Revolution Pro Fix Makeup Fixing Spray - 100 ml

by - maart 07, 2015


Als ik iets irritant vind is het wel make-up dat halverwege de dag uitloopt. Als ik lange dagen heb op school of werk, dan neem ik altijd mijn make-up tasje mee om mijn foundation opnieuw te kunnen aanbrengen. Ik heb nu eenmaal een vette huid en foundation blijft daardoor niet langer zitten dan vijf à zes uur. In de webshop van Make-Up Musthaves vond ik deze Makeup Fixing Spray. Spray die ervoor zorgt dat je make-up voor een langere tijd blijft zitten. Ik was erg nieuwsgierig naar dit product. Ben jij ook zo benieuwd of het werkt?


"Deze Makeup Fixing spray zorgt ervoor dat jouw make-up de hele dag blijft zitten. De formule beschermt jouw make-up tegen kou, warmte, wind en andere invloeden en zorgt ervoor dat jouw make-up tot wel 8 uur perfect blijft zitten." 

Ik was erg nieuwsgierig naar dit product, want ik had nog nooit eerder een fixing spray gebruikt. Eerst dacht ik dat het een soort van haarlak zou zijn en dat het dus 'hard' zou worden op mijn gezicht. Maar gelukkig is dit niet het geval! Wat je moet doen is eerst het product goed schudden voordat je hem gebruikt. Dan hou je hem 25 - 30 cm weg van je gezicht en spray je het op je gezicht wanneer je ogen gesloten zijn.


Ingrediënten: Aqua, Alcohol Denat, Propylene Glycol, Benzyl Alcohol, Amp-Acrylates/Allyl Methacrylate Copolymer, PEG-40 Hydrogenated Caster Oil, Dehydroacetic Acid, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Sorbitol, Retinyl Palmitate, Linseed Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Sodium Benzoate, BHT. 

Wanneer je het product op je gezicht sprayt, wordt de substantie dus niet hard maar droogt deze op. Hoe ik erbij kom dat het een soort haarspray zou zijn weet ik niet, haha. Het voelt fris aan, maar de substantie heel wel een eigenaardige geur. Een chemische geur die mij doet denken aan de tandarts en dat vind ik persoonlijk geen fijne geur.

Eerst blijft je gezicht even nat na het op sprayen, maar daarna droogt de substantie snel op. Een pluspunt is dat het 'poederige' van mijn gezicht ook minder zichtbaar wordt. Dit heb ik altijd net na het opbrengen van poeder. Het is best wel fijn dat dit weggaat, want zo vallen de droge plekjes in mijn gezicht minder goed op.


Maar werkt de spray ook? Ik moet zeggen dat ik heel erg onder de indruk ben! Ik had niet verwacht dat deze fixing spray echt zou werken. Ik heb hem tot nu toe een paar keer gebruikt en mijn make-up blijft zeker langer zitten dan 6 uur. Het haalt niet de 8 uur die het product belooft, maar ik heb nu eenmaal ook een irritante, vette gezichtshuid. Maar waar het om gaat is dat mijn make-up wel langer blijft zitten dan de verwachte 5 à 6 uur!

De Makeup Fixing Spray is voor €6,49 verkrijgbaar bij Make-Up Musthaves.

Gebruik jij wel eens een fixing spray?

Liefs, Maaike

You May Also Like

19 reacties

 1. did not understand

  http://manishaanwari2.blogspot.com.au/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben al tijden benieuwd naar de werking van een fixing spray! Hoor er altijd zulke goede verhalen over! Deze is ook lekker betaalbaar, dus wellicht dat ik deze variant ook een keertje ga proberen! Ik ben in ieder geval ontzettend benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de fix plus van Mac en hoewel ik hem fijn vind gebruik ik hem sneller om mijn penselen en spons nat te maken om mijn foundation aan te brengen zodat hij niet zo 'cakerig' wordt. Deze variant ken ik nog niet maar de prijs is wel lekker betaalbaar! Ik ben er wel benieuwd naar geworden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een goede tip, dat ga ik ook eens proberen! Hij is inderdaad heerlijk betaalbaar en hij werkt ook nog eens ontzettend goed <3

   Verwijderen
 4. Ik heb nog nooit een fixing spray gebruikt maar voor dat prijsje moet ik dat toch maar eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt wel erg goed hoor! Het ziet er inderdaad wel een beetje uit als een haarspray maar gelukkig maakt het je gezicht niet stijf haha! Ik weet niet of je ook een vette huid hebt, maar zo ja, maakt dit je gezicht wat vettiger of niet? De meeste fixing sprays doen dat bij mij wel namelijk en dat is zo jammer aangezien het zo fijn spul is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook een vettige huid ja, maar ik heb er niets van gemerkt dat dit product je gezicht ook vettiger maakt. Dus nee, dat doet het niet :)

   Verwijderen
 6. Wat een fijne review <3! Deze klinkt echt heel erg goed! Ik gebruik op dit moment iedere dag de MAC Fix+, deze bevalt mij ook erg goed, maar hij is wel wat prijzig. Als mijn FIX+ op is, wil ik zeker deze een kans geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed zeg! Ga er naar op zoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me eigenlijk wel heel fijn! Vooral op school zit ik onbewust veel aan mijn gezicht en ook met fietsen gaat het er altijd snel af bij mij, zo zonde als je make-up thuis juist flawless leek haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies, daarom heb ik ook deze fixing spray geprobeerd! Het is sowieso erg jammer dat je make-up nooit 12 uur lang perfect blijft zitten, haha

   Verwijderen
 9. Dit klinkt als een fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit klinkt goed, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd. Maar ik ben bang dat ik door alcohol denat meer puistjes krijg. Ik kan hier slecht tegen :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai dat is wel naar! Daar heb ik zelf gelukkig geen last van, maar ik snap wel dat het vervelend is!

   Verwijderen
 11. ik gebruik dit echt nooit maar wel een fijne review voor een leuk prijsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voor dit prijsje wil ik hem ook wel eens uitproberen. Klinkt goed ik heb zelf nog nooit een fixing spray gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi product, fijn dat het zo goed werkt. Ik gebruikte vroeger ook wel eens fixeerspray. Maar het valt mij op dat ik dat nu niet echt meer nodig heb. Zo af en toe werkt ik even mij make-up bij, maar over het algemeen is dat niet nodig. Mijn huid is dan ook erg droog, dus bij een vette huid gaat het ook veel sneller.

  BeantwoordenVerwijderen