Review: Masterclass Ondernemen van Annic van Wonderen

by - maart 12, 2015


Als ik ergens energie van wil krijgen, dan is dat niet van het lezen van een boek. Tenminste, dat dacht ik. Na een tijdje geen boeken meer gelezen te hebben, kwam ik het boek 'Masterclass Ondernemen' van Annic van Wonderen tegen. Zij inspireerde mij al een tijdje, want zij is de founder & director van de website I Love Fashion News dat ik al een tijdje volg. De site is in zo'n rap tempo gegroeid, dat ik alleen maar bewondering kan hebben voor deze hardwerkende, succesvolle vrouw. Ik was daarom ook erg benieuwd naar haar boek, want ik wou graag weten hoe zij het voor elkaar had gekregen om zoveel succes te hebben met haar eigen onderneming. Maar het boek is zó inspirerend en overweldigend dat ik er even een heel artikel aan ga wijden.

Over Annic van Wonderen
Annic is de bedenker en de drijvende kracht achter de succesvolle website I Love Fashion News. De site heeft namelijk meer dan twee miljoen unieke bezoekers per maand! In de tijd dat zij begon met haar site, stonden er al heel veel verschillende fashion sites online. Maar dat haar site zo groot zou worden was voor Annic niets nieuws. Ze wist precies welk unique selling point haar modesite had om succesvol te worden: een soort nu.nl maar dan met het laatste fashion nieuws.

Dat ze een gedreven ondernemer is, durft niemand te ontkennen. Na haar succes kreeg ze enorm veel aanvraag van andere ondernemers in spé om hen tips en inspiratie te geven. Veel tijd hiervoor had ze niet en daarom besloot ze een boek te schrijven met haar tips voor (startende) ondernemers.Over het boek 

In het boek Masterclass Ondernemen geeft Annic ontzettend veel tips aan ondernemers die hun bedrijf succesvol willen maken. Wat voor een bedrijf ook, dit boek zit vol met tips voor elke ondernemer. Ze geeft onder andere tips over social media, de financiële aspecten van een bedrijf en personeel dat je moet onderhouden. Ook zit er een persoonlijke twist aan waardoor je veel over Annic van Wonderen te weten komt. Het boek zit vol met energie en passie om jou een enorme boost te geven. Ook staan er zeer veel power quotes in als 'If you think big, you get big' of 'Be so driven, that even if you were in reverse you'd still be going forward'.

Door middel van het boek wil Annic van Wonderen iedereen laten zien dat alles mogelijk is, zolang je er maar keihard voor werkt en verder kijkt dan je neus lang is. Het begint allemaal met een goed idee. Zodra je volledig achter je eigen originele idee staat, kun je aan de slag. Alleen als je er dan ook echt veel passie voor hebt en je bent bereid er heel veel energie in te stoppen, kan het slagen. Verder in het boek laat ze zien hoe je aan de slag kunt gaan en ook laat ze haar kijk op leiderschap zien. Het is absoluut geen saai boek met bedrijfseconomie, maar het is een boek vol passie en inspiratie waardoor je heel veel zin krijgt om aan je dromen te gaan werken. 


Mijn mening
Ik had geen idee wat ik van dit boek moest verwachten. Maar toen ik het nu eenmaal aan het lezen was, kon ik niet meer stoppen. Wat een energie krijg je van dit boek! Ze geeft zoveel bruikbare tips dat je er gelijk mee aan de slag wilt. Voor mij was dit boek ook heel handig om wat meer te weten te komen over het ondernemen zelf. Voordat ik het boek las wist ik niet zo goed wat het inhield, maar nu weet ik dat ondernemen veel meer is dan eigenaar zijn van een bedrijf.

Voor iedereen die interesse heeft in ondernemen kan ik dit boek aanraden. Je komt erachter wat ondernemen inhoudt en of het iets voor jou is. Ook staan er heel veel tips en inspiratie in om je eigen bedrijf, blog of product succesvol te maken. Ook kom je meer te weten over Annic van Wonderen zelf en hoe ze I Love Fashion News zo succesvol heeft gemaakt.

Het boek Masterclass Ondernemen is voor €14,95 te koop bij o.a. Bol.com.

Heb jij het boek al gelezen? Of lijkt het je iets voor jou?

Liefs, Maaike

You May Also Like

21 reacties

 1. Wauw je hebt zo'n goede recensie geschreven dat ik het boek direct zou willen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me ook echt een super super interessant boek! Jij herinnert me er weer even aan dat ik hem ook wil lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van deze review alleen al krijg ik energie en inspiratie! Erg goed geschreven. Dit boek ga ik zeker ook aanschaffen, ik ben bijna jarig dus dit is misschien een leuk verjaardagscadeautje!
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel Iris! Ik denk ook dat dit wel een heel leuk verjaardagscadeautje zou kunnen zijn :)

   Verwijderen
 4. Lijkt me heel interresant om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke positieve recensie! Ik krijg gelijk zin om het boek te gaan lezen ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kende dit boek niet maar lijk me erg leerzaam en interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijne review heb je geschreven! Het boek is daarnaast niet eens heel erg duur dus wel het kopen waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel Alexa <3 En inderdaad, zo duur is hij niet!

   Verwijderen
 8. Ja, ik ga hem halen! Ik wilde het boek al halen maar dit was doorslaggevend =D Thanks

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het lijkt mij inderdaad een erg handig boek, iets waar je altijd wat aan hebt. Zeker voor ons met een mediaopleiding! Daarnaast valt de prijs inderdaad ook heel erg mee. Denk dat ik dit boek ook nog wel ga aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb hem al vaker voorbij zien komen, maar zelf nog niet gelezen. Klinkt wel erg interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er leuk uit en klinkt interessant! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit boek wil ik echt heeel graag lezen! Misschien toch maar eens gaan aanschaffen dan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ben ik blij een review te lezen van dit boek! Ik denk al dagen na om dit boek te kopen en ik ben helemaal overtuigd, ik ga hem binnenkort bestellen :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te lezen! Ik kan hem zeker aanraden en ik ben benieuwd wat jij van dit boek gaat vinden!

   Verwijderen
 14. Klinkt heel interessant, zag hem al een paar keer online voorbij komen dus leuk om er nu een uitgebreide review over te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben heel benieuwd naar dit boek :) En wat een mooie omschrijving dat je er energie van krijgt, maakt me alleen maar nieuwsgieriger!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haar boek staat al een tijdje op mijn lijst. Ik heb veel goede verhalen gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lijkt me een heel goed boek om te lezen!

  Veel liefs,
  Nadeche

  BeantwoordenVerwijderen
 18. erg interessant boek ik heb het ook weer het een en ander besteld aan boeken!

  BeantwoordenVerwijderen