Review: Maybelline Dream Fresh BB Cream - Medium

by - maart 27, 2015


Het einde van het koude, gure weer is nabij (ook al zien we dat nog niet) en er is één nadeel dat dat met zich meebrengt: ik heb bijna geen kleurtje meer! Natuurlijk kun je dan gelijk de zonnebank in duiken, maar dit is niet voor alle mensen een oplossing. En het kan makkelijker volgens Maybelline. Deze BB cream zorgt namelijk voor een vleugje kleur op je gezicht. En ik heb hem getest! Benieuwd naar de review?


De BB Cream is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren:

♥ Universal Glow
♥ Light Skin
♥ Light Medium Skin
♥ Medium Deep Skin.

De tube die ik getest heb is Light Medium Skin. Elke tube bevat 30 ml en wat ik een enorm pluspunt vind: er zit een SPF factor in van 30! Wat betekend dat het je huid beschermt tegen de zon, iets wat ik erg belangrijk vind. De verpakking vind ik trouwens erg leuk, het ziet er luchtig, fris en natuurlijk uit. Het roze lettertype zorgt ervoor dat de verpakking een schattige uitstraling krijgt.


Van BB Creams moet je nooit verwachten dat ze goed dekken. Ze zijn namelijk niet alleen gemaakt voor het 'bedekken' van oneffenheden op je gezicht, maar daarnaast bevatten ze veel verzorgende bestanddelen. Deze Dream Fresh BB Cream heeft 8 beloftes:

♥ Creëert een natuurlijke glow
♥ Hydrateert de hele dag door
♥ Complimenteert de kleur van je huid
♥ Beschermt met SPF 30
♥ Vervaagt imperfecties
♥ Voelt licht aan (geen olie)
♥ Voelt fris
♥ Maakt je huid egaal

Zelf heb ik tot nu toe nog geen een fijne BB Cream gevonden. Ja, alleen een fijne die van Catrice was. Alleen die crème is helaas uit het assortiment gehaald in heel Nederland, wat ik erg jammer vind. Hij was erg licht, maar dekte enorm goed en bleef lang zitten. En voor de zomer was hij perfect door zijn textuur! Ik ben dus eigenlijk weer op zoek naar zo'n fijn zittende crème.


Ik heb even een klein beetje crème getest op de palm van mijn hand. De crème ziet er erg bruin uit!


En als je hem uitsmeert, dan blijft de bruine kleur aanwezig. Ik vroeg me af of ik wel de juiste kleur had..


...maar dat was nergens voor nodig. Toen ik hem helemaal uitgesmeerd had, zag ik hem niet meer zo zitten. Hij is wel iets bruiner dan mijn normale huidskleur, maar een belofte van Maybelline was nu eenmaal dat er een vleugje kleur in zou zitten. 


Eenmaal getest op mijn gezicht vind ik hem toch té bruin. Het is leuk voor als je er bruiner uit wilt zien, maar -bleh- dan wil ik wel eerst weer een kleurtje hebben. Voor de zomer vind ik hem dus perfect, dan heb ik al een kleurtje opgebouwd en zal het vast de juiste kleur hebben. Voor nu vind ik hem dus nog té donker, ik had beter de Light Skin kunnen nemen. 

Je ziet het trouwens niet zo goed op de foto, maar mijn gezicht is duidelijk véél donkerder dan mijn hals in het echt. 

Conclusie
De BB Cream van Maybelline is fijn: hij dekt goed, geeft een kleurtje af, zorgt voor een natuurlijke glow (even afpoederen is wel een must) en voelt fris en licht aan. Perfect voor in de zomer! En ook niet eerder, want daar is deze kleur voor mij te donker voor. De lichtste kleur is Light Skin, dus die kan ik zeker wel aanraden. Let dus goed op welke kleur je gebruikt! 

De Maybelline Dream Fresh BB Cream is voor €9,99 verkrijgbaar bij o.a. de Kruidvat.

Welke BB cream is jouw favoriet?

Liefs, Maaike

You May Also Like

21 reacties

 1. Jammer dat hij iets te donker is! In de zomer kan je hem met veel plezier dragen.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat die voor mij dan ook veel te donker is. Fijne review, want ik was hier heel erg benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat 'ie te donker is, maar daar zie je inderdaad niks van door de flits. Ik denk dat als je blank bent, je echt het beste altijd de lichtste kleur kunt pakken. Maar deze kun je dan in ieder geval fijn gebruiken voor de zomer! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! En die flits, tja. Ik heb niet zo'n fantastische camera en ik ben op het moment aan het sparen voor een betere, waarop je alles gedetailleerder kunt zien. Hulp is dus onderweg, haha! :)

   Verwijderen
 4. Hij ziet er wel goed uit, maar wel erg donker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb toevallig vorige week ook deze kleur gekocht. Wanneer je iets meer kleur in je gezicht hebt is hij wel perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat de kleur iets wat te donker is, maar wellicht is de kleur van de zomer wel perfect. Het lijkt mij in ieder geval wel een fijn product, ik houd er van als een foundation/bb cream voor een natuurlijke glow zorgt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het! Ik hou ook van die mooie, natuurlijke glow <3

   Verwijderen
 7. Wat jammer dat de kleur toch iets te donker is, ik heb van alles altijd de lichte kleur nodig Zelf gebruik ik eigenlijk nooit een bb cream, maar ze zijn aan de andere kant best wel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt een fijn product! Waarschijnlijk is die kleur precies mij kleur haha x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de kleur best redelijk hoor! Niet te donker!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze heb ik vorig jaar in de zomer veel gebruikt. Heerlijk spul!
  -Marijke-

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Altijd jammer he, als je de verkeerde blijkt te hebben! Wel ben ik heel benieuwd naar deze want ook ik ben nog steeds op zoek naar een vervanger voor die van Catrice.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Deze is denk ik wel een goede vervanger voor die van Catrice :)

   Verwijderen
 12. Zo op het eerste gezicht vind ik de kleur juist ontzettend mooi op je gezicht.. Maar in het echt is het natuurlijk altijd net anders. Misschien voor in de zomer een goed kleurtje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jammer van de kleur, want verder klinkt het wel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer dat het net ietsjes te donker is. Ik vind de cream op zich wel een mooi effect geven. Fijne review

  BeantwoordenVerwijderen