PERSONAL: 9x dingen over mij die je nog niet wist

by - april 04, 2015


Ik schrijf heel graag over persoonlijke dingen op mijn blog. En het leek me wel een keer leuk om een paar feitjes over mij aan jullie te vertellen. Zo leer je mij ook weer een beetje meer kennen! Wist je dat ik acht jaar lang op paardrijden heb gezeten? En wist je dat ik niet tussen beauty en fashion kan kiezen? Dat en meer lees je in dit artikel!

 Ik weet nog helemaal niet wat ik later precies wil worden. Ik ben nu op zoek naar een stage en ik merk dat ik ontzettend veel richtingen op kan. (Online) marketing, communicatie, PR,  journalist, webredacteur, webdesigner het zijn allemaal richtingen die mij wel leuk lijken. Maar daarnaast lijkt het me ook onwijs gaaf om voor mezelf te beginnen met een eigen bedrijf. Maar waarin? Ik weet het echt niet, maar mijn blog is zeker een optie!

 Ik heb een hekel aan dagen waarop ik niks doe. Een vrije zondag vind ik héérlijk, want dan is niks verplicht en kan ik een beetje bijkomen van de week. Maar vrije dagen doordeweeks vind ik he-le-maal niks. Ik wil dingen te doen hebben, ik wil dingen meemaken en doelen nastreven. Ik voel me dan echt een nietsnut wanneer ik niks aan het doen ben, een vreselijk gevoel vind ik dat. En het rooster van mijn school werkt daar niet aan mee, want ik heb veel vrije dagen en ook korte dagen. Ik heb liever een 'normaal' schoolrooster waarop een vrije dag écht een welverdiende vrije dag is. Voor de rest wil ik gewoon bezig zijn.

 Ik hou heel erg veel van 'leuke dingen doen'. Ieder weekend staat dan ook volgepland van ochtend tot avond, ik hou er gewoon van. Het heeft ook te maken met het feit dat ik een hekel heb aan dagen waarop ik niks doe, maar ik hou ook gewoon van leuke dingen doen! Uit eten gaan, shoppen, ergens koffie drinken, leuke plekken bezoeken, avondjes uit gaan. Het is allemaal veel te leuk en ik kan het niet vaak genoeg doen!

 Ik heb in totaal acht jaar lang op paardrijden gezeten en ik mis het soms wel. Ik deed ook altijd mee met de wedstrijden die de manege waar ik op zat organiseerde. Ik heb volgens mij nog nooit gewonnen, maar ik heb wel hartstikke veel bekers en lintjes mogen ontvangen en die heb ik allemaal nog bewaard. Springen vond ik het leukst om te doen en vooral ook buitenritten maken. Ja, ik mis het toch echt wel!

 Ik ben iets té verslaafd aan mijn mobiel. Voordat ik ging bloggen, zat ik alleen nog op Facebook, WhatsApp en Instagram. Nu zit ik ook op Twitter, LinkedIn en Snapchat en ik ben overal erg actief op. Laatst had ik een app gedownload die laat zien hoeveel minuten per dag ik op mijn mobiel kijk en jeetje, ik zit echt te vaak op mijn mobieltje. Mijn gemiddelde is nét iets meer dan twee uur per dag, wow. Tijd om daar eens verandering in te brengen!

 Ik denk heel vaak dat ik nu eindelijk eens gezond ga eten en mega veel ga sporten, maar dat is nooit de realiteit. Het liefst wil ik een to die for Victoria's Secret lijf -ik kan echt wegzwijmelen bij die show- maar de realiteit uit zich altijd in pizza, patat en chips vreten. Ik heb maar geaccepteerd dat ik niet zonder mijn guilty pleasures kan en er, nu het nog kan, van mag genieten. Het is bovendien ook niet zo heel erg slecht gesteld met mijn figuur en dat blijft voor altijd mijn 'smoes' nummer één, haha.

 Ik kom pas tot leven in de zomer. Nu moet je dat niet héél dramatisch opvatten, maar in de zomer heb ik veel meer energie dan in de winter en voel ik me gewoon gelukkiger. Ik heb niets met dat gure weer wanneer het al donker is om vijf uur 's avonds. Ik kom pas tot leven wanneer de zon schijnt en we met zijn allen buiten op het terras gaat zitten. Het is dan net alsof de wereld 'open' is en dat in tegenstelling tot de winter waar we het liefst alleen binnen zitten. En stiekem heb ik mijn winterjas al opgeborgen en staan de teenslippers al klaar :)

 Ik drink alleen maar water of thee (en met uitzondering wel eens koffie). Frisdrank en andere zoete drankjes heb ik jaren geleden al 'opgegeven'. Ik vind dat zo onnatuurlijk drinken, omdat ik weet dat er veel ongezonde stoffen inzitten, zoals suiker, kleurstoffen en andere smaakstoffen. Thee vind ik daarentegen hartstikke lekker! En vooral omdat er onwijs veel verschillende smaken zijn en je altijd wel weer nieuwe kunt ontdekken.

 Tussen beauty en fashion kan ik niet kiezen. Ik geef nét iets meer geld uit aan kleding dan aan make-up, maar daarnaast vind ik het beide geweldig om te kopen. Op mijn blog ligt de nadruk wel op beauty, maar dat is alleen omdat ik niet zo snel outfit foto's kan maken. Ik ben dus echt zo iemand die niet kan kiezen... wat vind jij leuker; make-up of kleding?

Liefs, Maaike

You May Also Like

25 reacties

 1. Leuk om je zo iets beter te leren kennen! Ik kan ook heel slecht niets doen, ben het liefst de hele dag met van alles en nog wat bezig. En als ik dan niks doe, denk ik aan de dingen die ik nog wil doen hAha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha dat met dat gezond eten herken ik echt heel erg! dan zie ik weer een foto van doutzen voorbij komen en neem ik me voor nu écht gezond te gaan eten, en vervolgens staan er frieten op het menu en denk ik 'oké, laat maar'. Leuk artikel trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, gelukkig ben ik dan niet de enige. Bedankt voor je lieve compliment Esther <3

   Verwijderen
 3. Wat leuk! Ik zou ook niet kunnen kiezen. Ik kan namelijk blij worden met mooie kleren maar ook met die ene nieuwe lipstick!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kom ook pas tot leven in de zomer, haha. Winters zijn echt BAH.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk om te lezen en in heel veel dingen kan ik me goed vinden! Ik heb 8 jaar aan kunstschaatsen gedaan, iets waar ik ook altijd nog graag op terug kijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om te lezen! Ik rijd nog steeds paard haha, maar heel veel mensen weten dat niet, gewoon omdat het nooit ter sprake komt.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha inderdaad! Super leuk dat je nog steeds doet aan paardrijden

   Verwijderen
 7. Wat een leuke feitjes. Erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk lijstje en herkenbaar! Ik weet ook niet wat ik met een vrije dag moet aanvangen en ja de zomer is gwn zalig! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg leuke feitjes! Lekker uitgebreid ingevuld ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik herken ook wat dingen van mezelf in jou, haha.

  xoxo
  www.loisblog.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke post! Ik denk dat ik meer met fashion heb omdat mijn makeup skills een beetje slecht zijn haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuk artikel! Ik ben het met je eens hoor, ik voel me gewoon een stuk vrolijker in de zomer haha ik heb echt een hekel aan de kou! Ik drink ook alleen maar water en thee haha xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk om te lezen! Ik drink ook alleen maar water en thee en ik kan ook enorm genieten van leuke dingen doen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Toch weer wat over jou te weten gekomen, altijd leuk. Wow die app moet ik hebben hihi. Of misschien niet, want dat zal best confronterend zijn als ik weet hoe lang ik besteed aan mijn telefoon..! Geen frisdrank vind ik wel knap, ik zou niet zonder kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor Android heb je ook een app die laat zien welke social media je het meest gebruikt. Heel erg jammer dat dat niet kan op een iPhone, maar ik denk wel dat het confronterend is ja haha

   Verwijderen
 15. Ik kan ook niet kiezen tussen make up en kleding en dan heb je ook nog huidverzorging.... help

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Super leuk om te lezen, interessant! Wauw, volgens mij wil ik ook niet weten hoe vaak ik op mijn telefoon kijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk om te lezen. Ik herken me wel bij je tweede en derde punt. Ik kan er ook echt niet tegen om door de weeks te niksen. Ik moet me gewoon nuttig voelen. Daarom zijn eigenlijk al mijn dagen wel van 's morgens tot 's avonds helemaal vol gepland

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke feitjes allemaal! Tot leven komen in de zomer klinkt wel heel bekend haha. Mijn teenslippertjes staan ook al te trappelen hoor ;-).
  Trouwens... Samen met een groep van 10 bloggers houden we donderdagavond een closet sale in de Kalvertoren, misschien vindt je het leuk om te komen? Hier meer info:
  Bloggers Pop up Sale
  www.fromhatstoheels.com

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heh, ik dacht dat ik al gereageerd had, maar blijkbaar nog niet. Leuk om weer wat nieuwe dingen over jou te leren, want heel veel dingen wist ik eigenlijk nog niet! Ik weet trouwens ook nog echt niet wat ik wil worden, editor of redacteur of misschien toch iets met marketing? En ik kan ook echt niet goed zonder mijn telefoon of muziek! Als ik mijn oordopjes niet bij me heb, word ik gek!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk om te lezen! Ik heb ook een hekel aan dagen waarop ik niets nuttigs doe. Eerst bedenk ik me dat ik helemaal niets ga doen, maar vervolgens vind ik mijn vrije dag dan zo nutteloos dat ik toch dingen ga ondernemen haha. x

  BeantwoordenVerwijderen