Weekly Journal #40 - Schattig jurkje, Batavierenfeest & werken

by - april 27, 2015Hallo allemaal! Er is alweer een week voorbij en deze week is echt voorbij gevlogen! Het begin van de week was wat minder, want toen moest ik leren voor mijn laatste tentamen en op donderdag had ik nog een presentatie. Daarna was het tijd om te genieten en dat heb ik dan ook zeker gedaan. Benieuwd hoe?

Het weer was geweldig op maandag -een broeierig zonnetje en bijna geen wind- en dat was ook dé tijd om buiten in de tuin mijn tentamen te leren voor die dag erna. Mijn moeder kwam tussen de middag thuis met de nieuwe Cosmopolitan en heerlijke broodjes. Dit was een van de betere maandagen!

Helaas was het die dag erna wel tijd om een tentamen te maken. Gelukkig ging het redelijk goed en had ik daarna even weer wat 'adempauze'. Het was -nog steeds- mooi weer en dat was ook een van de redenen waarom ik mijn knalblauwe nagellak van de Hema er weer bij pakte. Is het geen mooie kleur?

Dit vind ik altijd zo heerlijk en lekker simpel: een broodje hamburger als avondeten (maak daar maar minimaal twee van). Woensdagavond, na een tijdje gewerkt te hebben, gingen deze er wel in!

En toen was het donderdag tijd voor mijn laatste 'deadline': een presentatie. Hij ging niet zo heel goed, dus daarna gingen mijn klasgenootjes en ik even onze frustratie uiten in het shoppen. Bij de H&M kwam ik deze schattige jurk tegen: wauw! Ik heb hem helaas niet meegenomen, want hij was wel erg kort... ik kreeg er wel hele leuke reacties over binnen op Instagram!

Na het shoppen hadden we nog tijd over om ergens uitgebreid te lunchen. Het werd Extrablatt, mijn nieuwe favoriete café in Enschede. Wat hebben ze daar heerlijk eten! En ze hebben ook een terras, waarbij we dit uitzicht hadden. Niet verkeerd!

Krijg jij ook al zo'n honger van dit aanzicht? Ik bestelde een wrap met tonijn waarbij een heerlijke aoli sausje zat, hmmm. En ook de patatjes waren om te smullen. We hebben heerlijk lang op het terras in de zon gezeten, dat was echt genieten.

Op vrijdag had ik weer een paar uurtjes gewerkt en 's avonds lag ik na mijn avondeten in bed. Soms heb je van die momenten dat je écht even helemaal moe bent. Ik appte een vriendin van me wat ze aan het doen was en ze vroeg of ik zin had om naar het café te gaan. Daar kon ik geen nee tegen zeggen!

De volgende dag moest ik weer werken -gelukkig heb ik daardoor ook veel kunnen bijverdienen- en trok ik mijn nieuwe rode bomberjack aan die van de week binnen was gekomen.

Die zaterdagavond ben ik naar vriendinnen toegegaan, want op de agenda stond het Batavierenfeest: hét grootste studentenfeest van Europa. En het was geweldig! Er stonden twee mega tenten op het terrein van Universiteit Twente, maar we zijn wel weer vroeg naar huis gegaan...
...want vanavond -op het moment dat ik dit schrijf- gaan wij naar Absolutely Kingsnight toe! En oh, ik had zo graag gewild dat we de tijd even stop konden zetten op zondag. Ik had nog zoveel artikelen vooruit willen schrijven en nog langer willen liggen in bed, haha. Volgende week begint er een nieuw kwartiel bij ons op de studie en ik heb geen idee of ik veel tijd heb om artikelen te schrijven. We shall see.

Wat ga jij vandaag doen met Koningsdag?

Liefs, Maaike

You May Also Like

29 reacties

 1. Dat jurkje is inderdaad erg leuk! Jammer dat 'ie zo kort is, dat zie ik de laatste tijd zó veel in winkels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het jurkje is erg leuk, wel een beetje kort inderdaad! Leuke foto's!
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen! Ik heb niks gedaan met Koningsnacht en vandaag ga ik ook niks doen, ik heb keelontsteking en verder voel ik me ook niet echt goed. Dat lakje van Hema is mooi! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh damn, daar heb ik nu ook last van! Beterschap gewenst <3

   Verwijderen
 4. Oeh die lunch ziet er inderdaad geweldig uit. Geniet van je koningsdag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk overzichtje ;) Dat jurkje is idd erg leuk, maar te kort is ook niks he hihi! En die wrap, hmm krijg al trek als ik dat zie! Ik ga vandaag naar supersized kingsday, zin in! Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er uit als een leuke week. Dat jurkje is idd echt mooi, jammer dat hij zo kort was! Ik vind een broodje hamburger ook altijd zo lekker, lekker veel gebakken uitjes erop <3 Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je een lekker weekje gehad. Balen dat je presentatie niet zo goed is gegaan! Veel plezier met koningsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas, soms gaat dat haha. Jij ook heel veel plezier met koningsdag Marloes! <3

   Verwijderen
 8. Wat gaaaf zo'n studentenfeest. Veel plezier nog vandaag ;) Ik heb eerst gewerkt, nu even klaarmaken en dan naar het dorpsplein :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha ahh ik krijg honger van de foto's! Fijn dat je tentamen oke ging :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Superleuk jurkje van de H&M, jammer dat je 'm niet hebt meegenomen maar kan me voorstellen dat 'ie iets te kort is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat je prestatie niet zo goed ging! Inderdaad een goed idee om dan even te gaan shoppen! Heb je wel iets anders dan t jurkje gekocht? x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was wel even een geweldig idee :) Ik heb een leuk topje gescoord, dat wel, ook bij de H&M

   Verwijderen
 12. Dat jurkje staat je echt heel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oeh dat blauwe lakje lijkt me heel erg gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aaah, ik herkende extrablatt gelijk aan het eten en niet aan dat vlaggetje haha! Jammer van je presentatie, volgende keer beter! Zaterdag was ik bij paddy's en verder het hele weekend gewerkt, ik was zo moe en kon niet niet meer lopen van de blaren. Dat ik kingsnight toch had afgezegd en ik was niet de enige haha, dus we hebben er gewoon een leuk filmavondje van gemaakt. Maar was kingsnight leuk in de stad? :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was je zaterdag bij paddy's ja? Ik was er zondagavond! Ik snap wel goed dat je dan té moe was om te gaan. Kingsnight was wel leuk, maar ik was ook moe - onder andere van de dag ervoor - en het was echt té druk en overal geduw en getrek bah.

   Verwijderen
 15. Wat een mooie blauwe kleur heeft die nagellak! En dat kleedje is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Aah dat jurkje is wel erg leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Erg leuk jurkje, je had hem met een broekje ofzo eronder kunnen dragen gewoon een speciale elastieken denk ik. Wel jammer dat hij zo kort was pff achja, wel een leuk artikel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ook nog wel een goed idee geweest! Achja, ik kan hem altijd nog online bestellen :)

   Verwijderen
 18. Je nieuwe jack staat je super leuk! En hmmm...lekkere broodjes voor de lunch

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind jouw outfits altijd zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuke foto's! Zonde dat het jurkje zo kort viel, hij stond je namelijk erg leuk! Ik ben zelf ook echt fan van dat soort jurkjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Die hamburger ziet er lekker uit zeg! Je kunt een zwarte, ripped jeans winnen op mijn blog, misschien iets voor jou?! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat zonde dat dat jurkje zo kort is, want het staat echt geweldig!
  Helaas vind ik het tegenwoordig al vrij snel veel te kort ..

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wat een super leuk jurkje hij staat je geweldig maar jammer dat ie zo kort is. Die wrap ziet er echt heerlijk uit en ja moet nog ontbijten dus ik ga snel wat maken! hahah

  BeantwoordenVerwijderen