10x dingen die ik niet zou moeten doen

by - mei 20, 2015


Vaak doe ik dingen waarvan ik me achteraf afvraag waarom ik die eigenlijk gedaan heb. En vaak zijn het dan ook dingen die vaker dan één keer gebeuren bijvoorbeeld zo ijdel zijn dat je eerst jezelf drie keer checkt in de spiegel voordat je vertrekt. Of dat je nóg een paar schoenen koopt, omdat je denkt dat die anders zijn dan die andere 20 exemplaren in je kast. Kijk je mee naar de 10 dingen die ik niet zou moeten doen?

 Ongelofelijk ijdel zijn en niet zonder drie keer checken in de spiegel of mijn make-up en haar wel goed zit en of mijn outfit wel bij elkaar past om daarna pas de deur uit te lopen. Seriously? Soms denk ik wel eens dat ik streef naar perfectie, terwijl imperfectie juist iets is wat ons mooi maakt.

♥ Mezelf vergelijken met andere meiden die knapper zijn of meer bereikt hebben in het leven. Daar wordt je nooit vrolijker van en zoals het gezegde zegt: het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Maar dit is vaak helemaal niet zo!

♥ Altijd zoveel zin hebben in chips. En wanneer ik dan een hele chips zal leeg heb gegeten, voel ik mij ontzettend schuldig, want 'zo lekker was het helemaal niet'.

♥ Nóg een paar schoenen kopen, want ik heb vast nog geen paar dat daar op lijkt. Uhm, think again. Ik heb denk ik nu 20 paar schoenen die nog nét in de kast passen en dat wil ik eigenlijk ook zo laten.

♥ Geen agenda bijhouden. Ik hou helemaal niks bij wat daarop lijkt. Heel soms bedenk ik mij en schrijf ik iets in mijn Hema agenda om dan met volle moed te bedenken dat ik daar vanaf dan alles in ga schrijven. Maar toch, het lukt me niet en ik vraag mij af hoe ik al die tijd alles heb kunnen onthouden.

♥ Mij heel erg veel zorgen maken voor iets en dan achteraf gezien mezelf afvragen waarom ik mij in godsnaam zoveel druk heb gemaakt. Happens all the time. 


♥ Instagram, Facebook, Twitter en oh ja ook nog Snapchat drie keer checken voordat ik écht ga slapen. Ik kom echt wat slaap tekort door dit probleem, want ik kan mijn mobiel nooit snel wegleggen nadat ik in bed ga liggen.


♥ Elke keer net te laat mijn bed uitstappen zodat ik mij onwijs snel moet aankleden om daarna gehaast mijn make-up op te smeren en vol goede moed nog even wil beginnen aan mijn ontbijt en daarna keihard de bus mis. Ik moet gewoon eerder mijn bed uit stappen, want ik haat dat gehaast in de ochtend.

♥ Voor de zoveelste keer een digitaal winkelmandje vol stoppen met de meest prachtige make-up producten en de duurste kledingitems. Echt een must voor mijn kledingkast, denk ik dan. Maar voordat mijn portemonnee begint te huilen klik ik het met het grootste gemak weer weg.

♥ Een goed idee hebben voor een artikel voor mijn blog en het dan niet opschrijven. Meestal weet ik vijf minuten later niet meer wat ik bedacht heb en voel ik mij een beetje schuldig dat ik een geweldig idee zomaar heb laten gaan.

Welke dingen zou jij niet moeten doen?

Liefs, Maaike

You May Also Like

36 reacties

 1. De schoenen, chips en ideeën zijn zo herkenbaar! Heel leuk artikel.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent zelf ook een inspiratie voor velen! Het gras lijkt inderdaad soms groener maar dat hoeft het niet te zijn. Heb je al wat gehoord over je sollicitatie? Sorry haha gewoon nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankje Sophie! Ik heb nog niets gehoord helaas, ik denk dat ik vandaag of morgen wel bericht krijg :)

   Verwijderen
 3. Wat een mooi artikel heb je geschreven meid!
  Vooral jezelf niet vergelijken met anderen is heel belangrijk, maar ook lastig.
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha letterlijk allemaal heel erg herkenbaar, heel leuk geschreven. Mensen vinden het ook altijd gek dat ik geen agenda bij hou maar ik onthoud ook alles haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat een leuk artikel. Sommige dingen komen me heel bekend voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vooral dat tweede zou ik niet meer moeten doen. Ik moet dus echt wel een agenda bijhouden want mijn hoofd is echt een warboel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mezelf vergelijken met anderen heb ik ook wel last van, terwijl we dat inderdaad echt niet moeten doen. Hahaha te laat gaan slapen door social media en te laat uit bed komen is ook zoo herkenbaar. Heel leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik denk dat meerdere mensen daar wel last van hebben! Dankjewel voor je lieve compliment <3

   Verwijderen
 8. Haha wat een goede punten! Heel veel van deze dingen doe ik ook haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha leuk artikel en erg herkenbaar. Ik heb nu om 10 uur in de ochtend zin in chips door dit artikel haha. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oops dat was niet de bedoeling haha! Stiekem heb ik gisteravond nog een heel zak chips leeg zitten te eten hahah

   Verwijderen
 10. Eigenlijk zijn de meeste punten wel heel herkenbaar. Vanaf september wil ik echt proberen alles in mijn agenda te gaan zetten haha en het vergelijken met andere doe ik ook heel veel. Superleuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeff, zeer herkenbaar, haha.

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hhaha heel herkenbaar deze dingen! I

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel herkenbaar! Me zorgen maken om niks en me vergelijken met andere meiden doe ik zo vaak! Ik probeer het "af te leren" maar dat wil nog niet echt -.-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je er maar bewust van bent! Ik denk dat het dan wel meevalt. En gewoon proberen hoor, ik denk dat je het na een tijdje dan wel afleert :)

   Verwijderen
 14. Haha voor mijn zijn serieus alle puntjes herkenbaar. Al hoef ik de laatste tijd (gelukkig) niet zo vaak meer vroeg op te staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel herkenbaar! Leuk artikel

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha, ik herken mezelf in zowat al deze puntjes! Niet kunnen slapen voor ik alle social media heb gecheckt of mezelf vergelijken met anderen zijn zeker denken die ik niet zou moeten doen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha zo leuk dat je jezelf herkent in alle punten! :)

   Verwijderen
 17. Schoenen en chips, helemaal mijn ding! haha

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hahaha sommige dingen zijn echt herkenbaar.. oeps

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk geschreven! Dat met die schoenen heb ik ook, ik ben echt schoenen verslaafd... Ik maak me ook heel vaak druk om dingen en achteraf is het niet nodig. En wauw, ik kan echt niet leven zonder mijn agenda, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet en zal een agenda gaan bijhouden de komende weken haha, straks ga ik nog dingen vergeten ook! Wel goed van je dat jij dan al wel een agenda bijhoudt haha ;p

   Verwijderen
 20. Heel veel punten komen me herkenbaar voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Echte vrouwendingen, dat vergelijken, schoen en digitaal shoppen doe ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Goede punten en vooral punt twee is heel herkenbaar. Ik vergelijk me echt elke dag met andere op tv, op blog en instagram en daardoor wordt eigenlijk best onzeker van....

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Haha, zooo herkenbaar! En over de schoenen...here the same problem! :p

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ohh dit is allemaal zo herkenbaar! Behalve dat laatste puntje, want ik heb mezelf aangeleerd om dat dan meteen in mijn telefoon te zetten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Sommige punten zijn heel herkenbaar! Ik zou ook mijn ideeën voor artikelen op moeten schrijven, maar doe dat nooit. En social media checken voor het slapen gaan doe ik echt altijd. Daarnaast maak ik me ook vaak zorgen om niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuk artikel! En vreselijk herkenbaar allemaal haha! x

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dievlaatste. Zo irritant! Voortaan moet ik het meteen in mn mobiel zetten ofzo!

  BeantwoordenVerwijderen