REVIEW - Spring Break Palette van MUA

by - juli 22, 2015


Dit palette had ik al eeuwenlang op mijn wishlist staan en eindelijk heb ik hem ook! Ik had hem één keer voorbij zien komen in de Kruidvat, maar toen heb ik hem helaas niet meegenomen. Spijt dat ik had! Toen ik een winactie met dit palette voorbij zag komen op de blog van Justine, was ik eenmaal hartstikke blij toen ik hem gewonnen had. In dit artikel laat ik jullie zien wat ik nou van het Spring Break palette van MUA vind. Kijk je mee? 


Waarom ik dit palette graag in mijn bezit wilde hebben, waren de 12 verschillende kleuren die in het palette zitten. Het zijn kleuren die lekker fris zijn, soms een shimmer bevatten en waarbij vooral de mint kleurige oogschaduw opvallen. Een oogschaduw look met een mint kleur heb ik nog nooit gemaakt, maar ik ben benieuwd hoe dat zal staan. De rest van de kleuren zijn neutraal: de meeste hebben bruintinten. Ik hou daar wel van, want zo vaak experimenteer ik niet met oogschaduw kleuren. Ik weet dus zeker dat ik dit palette vaak ga gebruiken!


De eerste zes kleuren waarover ik het ga hebben zijn - van links naar rechts - de kleuren: Refine, Cherub, Amber, Aurora, Bronze Blush en Catacomb. Deze zitten alle zes aan de linkerkant van het palette en ik zal het gelijk zeggen; dit is gelijk de kant van het palette waarin mijn favoriete kleuren oogschaduw zitten.


Wanneer ik ze swatch bevatten de meeste kleuren een glans, behalve de eerste kleur genaamd Refine. Deze kleur is mat en heeft een beetje een slechte pigmentatie. Dat doet niet weg dat de andere vijf kleuren perfect gepigmenteerd zijn! Ze passen ook ontzettend goed bij elkaar, en hier kun je dus al veel verschillende looks mee creëren.


Dan zijn er nog zes andere kleuren over, van links naar rechts zijn dat: Spearmint, Posy, Sorrel, Sea Foam, Gold Khaki en Damson. Dit zijn de kleuren waarvan het palette zijn naam aan te danken heeft, vind ik. Het zijn stuk voor stuk frisse kleuren die passen bij de lente én de zomer. Er zit een roze, mint, groene en paarse kleur tussen afgemaakt met een diepbruine kleur en een witte highlighter.


Hier zie je de kleuren nogmaals, geswatcht op mijn arm. Ook deze zes kleuren passen weer goed bij elkaar en dat is wat ik het fijne vind aan dit palette. Zelf weet ik niet zo goed wat ik moet doen met deze kleuren, aangezien ik deze nooit vaak gebruik. Misschien moet ik dat toch een keertje proberen! Toch vind ik ze erg mooi, want weer bevatten ze veel pigmentatie en bevatten ze een kleine shimmer. Ik besloot een ooglook te maken met Bronze Blush, Amber en Sorrel. Allemaal bruine kleuren, waarvan alleen Amber daarentegen een oranje kleur heeft. Deze heb ik gebruikt aan de onderkant van mijn ogen. Bronze Blush heb ik gebruikt als basis en Sorrel heb ik gebruikt om wat diepte te creëren, aangezien deze kleur de donkerste is. Helaas kun je het niet zo goed zien op de foto, maar je hebt nu denk ik wel een idee van hoe het er ongeveer uitziet.


Ook heb ik gebruik gemaakt van nog een product uit de Spring Collection van MUA, namelijk de Sweet Sheen Lip Balm in de kleur Cherry Bomb. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo'n donkere kleur lipbalsem heb gebruikt en dat ik even moet wennen aan de look. Toch vind ik hem mooi, omdat hij zo anders is dan de kleuren lip producten die ik altijd gebruik. 


Al met al vind ik het een ontzettend mooie palette. Ik heb neutrale oogschaduw kleuren gebruikt, maar ik weet zeker dat er binnenkort een Look of the Day komt met andere kleuren uit het palette. Lijkt jullie dat leuk om te zien? Het palette vind ik bovendien een aanrader voor iedereen, je vind er naast de nude kleuren ook frisse kleuren zoals roze, mint en paars. En bijna alle kleuren bevatten een shimmer, iets wat ik zelf ook erg mooi vind.

Ben jij al in het bezit van deze Spring Break palette van MUA?

Liefs, Maaike

You May Also Like

16 reacties

 1. Ik heb deze ook al een aantal keer voorbij zien komen en het lijkt me echt een prachtig palette! Leuk dat je het nu gewonnen hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel mooi palette! Ik heb hem tot mijn verbazing nog nooit eerder voorbij zien komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig palette is dit toch, ik zag hem laatst en heb ook spijt dat ik hem niet heb meegenomen. Ik geloof dat het een Limited Edition is? De pigmentatie is echt super goed, ik ben echt gek op MUA palettes geworden haha. Je look is erg mooi! Ik zou graag meer looks willen zien :-). X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt hem geloof ik nog wel online kopen op de webshop van MUA! Maar ik denk dat het een Limited Edition is, hij was maar heel kort beschikbaar in de Kruidvat bij mij in de buurt in ieder geval. Dankjewel en ik zal zeker kijken of ik er nog meer looks mee kan maken en deze kan vastleggen! <3

   Verwijderen
 4. Wat een mooi palette zeg. Ik heb 'm laatst ook gekocht maar ik ben er nog niet aantoe gekomen hem te gebruiken. Ik vind de lipbalm je trouwens heel erg mooi staan! Dat kleurtje ga ik binnenkort ook kopen denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het echt een hele mooie palette! Ik baal nu een beetje dat ik hem heb weggegeven haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog helemaal niets van MUA, maar word wel steeds nieuwsgieriger hiernaar. Ziet er veelbelovend uit weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens naar het assortiment kijken! En vaak heeft de Kruidvat ook een aantal MUA producten. Kan het echt aanraden :)

   Verwijderen
 7. Wow, mooi palette! die pigmentatie is weer prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, ik vind deze palette heel mooi! Ik heb nog geen MUA palette, moet ik misschien toch een keertje naar kijken x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahh wat een mooie review! Ik ben blij dat je zo happy bent met het palette. Je hebt er ook een mooie look mee gemaakt. ik ben zeker benieuwd naar nog een FOTD <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die is mooi zeg en zeker niet alleen voor de lente. Wat een pigment!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow! Mooi palette! Baal dat er bij ons in de buurt geen plek is waar ze dit merk verkopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hele mooie kleurtjes! Heb hem zien staan en nu heb ik spijt dat ik hem niet meegenomen heb :)

  BeantwoordenVerwijderen