PERSONAL - Social media irritaties, hashtags & verslaafd zijn

by - juli 15, 2015


Social media is iets waar ik zelf héél actief gebruik van maak. En ik denk dat ik niet de enige ben, maar ik ken wel veel mensen die er minder gebruik van maken dan ik. De social media tag gaat al een tijdje rond en ik besloot hem - als social media expert haha - in te vullen. Benieuwd naar wat mijn social media irritaties zijn? Of welke social media kanaal ik vooral gebruik?

Welke social media kanalen gebruik je?
Ik gebruik eigenlijk té veel social media kanalen en vaak gebruik ik deze ook nog té vaak haha. Zo gebruik ik dagelijks Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en Google+. Ook ben ik dagelijks op deze kanalen zelf ook actief. Snapchat is er de laatste tijd bij gekomen, want dat is ook zo'n leuk kanaal om gebruik van te maken! Ik vergeet wel vaak om iets te posten op Snapchat, maar ik volg wel alle snaps van de mensen - zo ook van Kylie Jenner bijvoorbeeld - die ik volg. Noem mij maar gerust verslaafd, maar ik vind het onwijs leuk om social media bij te houden. Ook bijvoorbeeld voor mijn blog. Daarnaast valt het mij op dat ik weinig YouTube gebruik, terwijl dat een héél groot medium is. Misschien dat dat nog een keer komt?

Wat zijn je favoriete social media kanalen?
Mijn favoriete social media kanaal is zeker weten Instagram. Ik schreef al eerder een blogpost over waarom ik Instagram zo leuk vind. Instagram is gewoon een grote bron van inspiratie voor mij en ik probeer met mijn foto's op mijn feed ook mensen te inspireren. Ik ben ook iemand die heel visueel ingesteld is, dus ik kan echt genieten van het kijken naar prachtige foto's van bijvoorbeeld make-up of heerlijk eten. Ik post zelf ook vaak foto's op mijn Instagram account en ik merk echt dat ik een feed wil hebben waarbij alles bij elkaar past. Een beetje perfectionistisch ben ik wat dat betreft zeker wel...

Wat is je minst favoriete social media kanaal?
Mijn minst favoriete kanaal is denk ik Facebook. Tegenwoordig komen alleen maar filmpjes, foto's, winacties of andere niet persoonlijke dingen voorbij die mij gewoon niet interesseren. Vroeger was Facebook nog leuk, toen er alleen posts waren die vrienden zelf hadden geschreven en die ook echt interessant waren. Nu is het een kanaal geworden waarop iedereen 'troep' deelt. Doe mij maar Instagram, waar iedereen moeite doet om een mooie foto te maken. Ik wil liever geïnspireerd worden of gewoon gezellig kletsen op Twitter, dan kijken naar filmpjes die er toch niet toe doen. Nu ik dit schrijf, vraag ik mij echt af waarom ik nog een Facebook account heb haha!

Welke kanalen gebruik je eigenlijk te weinig?
Soms heb ik in de gaten dat ik Twitter al een dag of twee verwaarloost heb. Op dat soort momenten zou ik willen dat ik Twitter niet zo snel vergeet, want vaak als ik er iets opzet krijg ik hele leuke reacties van bijvoorbeeld mede bloggers. En dat vind ik nou het leuke aan Twitter: er wordt vaak gereageerd waardoor het een gezellig medium wordt om te kletsen. Ook blijf ik door middel van Twitter op de hoogte van artikelen die ik nog niet gelezen heb en daar klik ik dan vaak ook op.

Wat vind je irritant op social media? 
Wat ik irritant vind op social media is toch wel dat sommige mensen social media gebruiken om te laten zien dat zij beter zijn dan anderen. Soms onbewust, maar vaak bewust. Ik kan daar dan heel onzeker van worden, want daardoor ga ik mijzelf vergelijken met hen. En vaak wordt Facebook daarvoor gebruikt, daar worden alleen statussen opgeplaatst die positief zijn. Zoals het halen van een diploma, geweldige vakantiefoto's en het hebben van een minor in het buitenland bijvoorbeeld. Op Twitter en Instagram zie ik nog wel een negatieve/zeurende berichten. Niks mis mee, want zo steekt de mens nu eenmaal in elkaar. Maar dat ik mezelf vergelijk met andere mensen dat vind ik het meest irritant aan social media. Ik moet het niet doen - ik weet het - maar het gebeurd toch.

Hoe vaak per dag zit je op social media?
's Ochtends begin ik altijd met een 'rondje' op alle social media kanalen en dat terwijl ik nog op één oor lig. Vaak als ik ontbijt lees ik mijn Twitter feed door, want die ik vaak hartstikke lang omdat ik daarop heel veel mensen volg, haha. Als ik die in bed lees, dan kom ik te laat. Op school of op werk zit ik nauwelijks op social media, maar wanneer ik dan thuis kom en niks aan het doen ben, dan kan ik wel lang op social media zitten. Ik denk dat ik per dag wel 10 keer inlog op elk social media kanaal om mijn feed te refreshen. En 's avonds voordat ik naar bed ga, check ik alles ook nog eens.

Hashtags, wel of niet? 
Op Instagram ben ik dol op hashags, daar zet ik onder elke foto die ik plaats er wel minimaal drie. Ik snap ook niet waarom sommige mensen hashtags op socia media irritant vinden, want bij andere mensen lees ik er vaak overheen en bij mijn eigen foto's gebruik ik ze zodat andere mensen die die hashtag zoeken bij mijn foto uitkomen. Zonder hashtags vind ik een post op Instagram er ook maar kaal uit zien, moet ik zeggen. Het fleurt de boel een beetje op. 

Wat zijn je favoriete accounts om te volgen? 
Op Instagram zijn dat @xeniaoverdose, @jonnuu, @lisaolssonblog & @victoriatornegren. Allemaal buitenlandse bloggers die een feed hebben om van te smullen. De meeste van hen volg ik ook dagelijks op hun blog waar ze ook allemaal van die prachtige foto's posten. 

Welke social media kanaal gebruik jij het meest?

Liefs, Maaike

You May Also Like

24 reacties

 1. Met Facebook heb ik ook helemaal niets meer. Ik gebruik het eigenlijk alleen nog maar voor mijn studie! Twitter en Instagram heb ik nu pas een paar maandjes (sinds ik blog) en dat vind ik allebei erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig. Bij mij zorgt facebook juist een heeeel groot deel van mijn bezoekers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dan weer geen Facebook pagina voor mijn blog! Misschien dat ik die maar wel eens moet aan maken :)

   Verwijderen
 3. Instagram vind ik persoonlijk wel een heel leuk social media kanaal, de andere kanalen gebruik ik niet of niet meer omdat ik ook vind dat anderen daar bewust gaan opscheppen over hun leuk leventje! Helemaal met je eens! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet bekennen dat ik niet heeel actief ben op sociale media. instagram vind ik wel erg leuk maar daar plaats ik eigenlijk te weinig foto;s!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tag! Ik ben juist wel dol op Facebook, denk dat het er ook wel aan ligt wie je volgt en wie je als vriend hebt. Sommige mensen zijn zo grappig, kan echt genieten van hun verhalen hahaha... En ik heb het ook nodig voor mijn styling opleiding: Waar vind ik anders al die modellen en fotografen? Instagram is wel het 'mooiste' social media kanaal wat mij betreft, maar ook het meest onrealistische denk ik... Hoewel ik er zelf ook gek op ben :D X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ook nog kunnen! Misschien volg ik gewoon té veel mensen op Facebook, dat moet ik gewoon gaan halveren! Helemaal niet aan gedacht haha

   Verwijderen
 6. Precies hetzelfde met Facebook, ik vind er niks aan, IG vind ik ook veel leuker en Twitter tja, dat is alleen leuk om trending dingen te volgen vind ik

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog nooit Twitter gebruikt, ook niet voor de blog. Volgens mij is het de laatste tijd wel bijna een must geworden om dat te hebben.
  Met Facebook het ik het ook wel dat er alleen maar reclame en filmpjes te zien zijn.... ik gebruik het alleen nog om te chatten met vrienden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om jouw antwoorden te lezen, ik vergeet twitter ook heel erg vaak. Instagram vergeet ik niet haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toffe tag! Leuk om jouw kijk hierop te lezen. Ik herken me trouwens wel in bepaalde dingen. Zo vind ik FB de laatste tijd ook maar mwa.. Ik vond Hyves eigenlijk leuker, veel persoonlijker haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maaike, en alle leuke en schattige filmpjes op Facebook dan :((

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke tag! Ik gebruik ook veel social media alleen facebook bijvoorbeeld heb ik ook niet zo veel meer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hashtags moeten ook kunnen, maar sommigen hebben er echt zoooveel! Echt 20 ofzo. Daar kan ik me wel een beetje irriteren. Maar een aantal fleurt het wel op inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo herkenbaar dit. Ik gebruik dagelijks fb en Twitter. Alhoewel fb een beetje aan het sterven is. Maar goed. Instagram leeft meer. Alleen dat neemt veel geheugen in beslag.
  Xxx
  Www.vbnow.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je irritatiepunt vind ik echt heel erg herkenbaar.. Vaak heb ik het idee dat mensen alleen maar willen concurreren met elkaar en dat vind ik zo ontzettend jammer. Hashtags gebruik ik eigenlijk alleen maar voor de gein .. toch misschien eens proberen om wat echter te gaan gebruiken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat veel kanalen zeg! Ik gebruik echt heel weinig, ik zit net op Instagram haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het zijn er best wel erg veel! Maar ik gebruik alles met veel plezier :)

   Verwijderen
 16. Ik vind inderdaad dat er op Facebook steeds meer gare filmpjes of winacties gedeeld worden, terwijl ik het vroeger juist leuk vond om foto's van reizende mensen te zien of updates van anderen te lezen! Ik vind de feed van Victoria Tornegren ook super!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ahh wat een leuk artikel! Ik zou echt vaak hetzelfde invullen! Facebook als minst favoriet, Twitter verwaarloos ik, en op Instagram gebruik ik ook maar al te graag hashtags haha! Leuk! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke tag! Om je verslaving misschien nog wat uit te bereiden haha.. ik ben ook altijd fan van Pinterest

  BeantwoordenVerwijderen

 19. leuk om te lezen! Ik zit zelf het vaakst op FB en Instagram verder eigenlijk niet. haha

  BeantwoordenVerwijderen