LOWLANDS #1 - Lek luchtbed, Chef Special, James Bay, heel veel koffie, Limp Bizkit en Ecosmith

by - augustus 26, 2015


Koude nachten op de camping, dampende tenten, overweldigende acts en veel, héél veel cocktails. Zo zag ongeveer mijn weekend eruit op Lowlands. Het was de eerste keer dat ik mee ben gegaan op reis naar dit fantastische paradijs ergens in een minuscuul dorpje in Nederland. Het is heerlijk om even niet in de bewoonde wereld te zijn, maar afgelegen op een camping te zitten met mega veel andere gezellige mensen. En dat het geweldig was, hoef ik je vast niet meer uit te leggen. Kijk je mee naar het eerste deel van mijn weekend op Lowlands?

Het is donderdagochtend en de wekker gaat al hartstikke vroeg af. Ik heb lekker geslapen en ik heb al mijn spullen gepakt. Ik ben er he-le-maal klaar voor! Op het treinstation in Zwolle verzamelen we ons met een hele grote groep mensen die ook naar Lowlands gaan.

Al snel is de lange treinreis achter de rug - we hebben ongeveer 2,5 uur in de trein of in de bus gezeten - en we nemen plaats in de lange rij voor de ingang. Het is nog een paar uur wachten, maar zo kunnen we vast een goed plekje op de camping vinden. Ondertussen vermaken we ons wel met alle mensen om ons heen.

Poeh, nadat we ook nog eens een halfuur met onze zware spullen moeten sjouwen, hebben we eindelijk een goed plekje gevonden op camping nummer 2. Het is bloedje heet, maar de tent én partytent moeten alsnog opgezet worden. Het is best een mooi gezicht, al die tentjes bij elkaar.

We krijgen al heel snel honger en besluiten om onze gaspitjes te gaan testen. Ik heb veel blikvoer meegenomen zoals soep en knakworst en vanavond gaan we voor knakworst. Héél veel knakworst. Het is super gezellig met ons groepje en al snel zitten onze buiken vol.

Het is tijd om even het terrein te verkennen! Deze is officieel nog niet open, want Lowlands begint die dag erna, op de vrijdag pas. Toch kunnen we stiekem het terrein al op en kunnen we ons vermaken met een paar tenten en cocktailbars die al open zijn.

Smile!

Ik ga al vroeg naar bed die avond, want ik ben eigenlijk helemaal kapot van alle indrukken. Helaas heb ik pech, want mijn net nieuw gekochte luchtbed gaat die nacht lek :( Met maar twee uur slaap begint de ochtend toch nog goed met een stevige koffie.

Ik heb genoeg knakworst gegeten, dus die middag neem ik dat gelukkig niet al lunch. Wel neem ik op het terrein een lekkere burger. Ik hou van festival voedsel <3

Ik heb al een aantal concerten op het terrein bijgewoond - ik ben héél vaak vergeten foto's te maken - maar de eerste allergrootste act is die van Chef Special. Ik stond samen met mijn vriendinnen bijna vooraan en oh, wat een geweldige muziek én sfeer.

Benieuwd naar mijn tweede verslag van Lowlands? Stay tuned, want deze komt later deze week online!

Liefs, Maaike


You May Also Like

12 reacties

 1. Mijn zus is ook naar Lowlands geweest en die vind het elke keer weer een feestje. Ik ben benieuwd naar je volgende verslag :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het geweldig! Vrijdag staat het volgende verslag online :D

   Verwijderen
 2. Ah dat klinkt echt super gaaf! Ik ben jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat vet! (en ik bedoel niet die burger haha) Alleen balen van dat luchtbed joh! Ben benieuwd naar deel 2.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat super gaaf :D
  Limp Bizkit is zo leuk om te zien! (denk dat dat in je volgende verslag komt?) Ik stond helemaal vooraan bij hun optreden op Pinkpop vorig jaar. Besluit de zanger opeens op het hek te klimmen, precies waar ik stond. Heb twee dagen met het motief van het hek in mijn been gelopen, omdat iedereen stond te drukken xD

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik heb er geen foto's van gemaakt haha! Beetje slecht, maar ik was het helemaal vergeten. Haha, leuk dat je dan met zo'n motief rondloopt ;p

   Verwijderen
 5. Volgens mij heb je echt een superleuk weekend gehad. Zo klinkt het in ieder geval wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh lowlands lijkt mij zo leuk! En chef special is geweldig, ik heb ze gezien op appelpop en pinkpop. <3 Zo'n leuke sfeer inderdaad!

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt mij heel leuk :) Balen van je luchtbed

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om te zien!! Ik ben nog nooit op Lowlands geweest. Het ziet er erg gezellig uit :)

  BeantwoordenVerwijderen