Waarom ik soms zou willen dat ik anders was

by - augustus 13, 2015


Iedereen heeft wel van die persoonlijke eigenschappen die hen maakt zoals ze zijn. Zo is de een bijna altijd vrolijk en is een ander weer hartstikke creatief. Ook ik heb zo mijn eigenschappen die me maken zoals ik ben. Vaak ben ik daar trots op, aangezien het ook iets iets waar je trots op mag zijn omdat het je anders maakt dan anderen. Maar met sommige eigenschappen ben ik helemaal niet zo blij...

Zo is een eigenschap die ik geërfd heb van mijn ouders bijvoorbeeld dat ik soms knap eigenwijs kan zijn en alleen maar kan denken dat mijn weg de goede weg is. Dat kan soms knap lastig zijn, en soms baal ik er wel eens van dat ik zo ben. Ik kan bijvoorbeeld nooit tegen iemand anders zeggen dat diegene gelijk heeft. Zo ben ik gewoon niet. Zelf word ik daar ook wel eens moe van, en ik kan me voorstellen dat de mensen om mij heen daar ook wel eens last van hebben. Ik vind het gewoon lastig om me ergens bij neer te leggen, wanneer ik weet dat ik gelijk heb. Daardoor kan ik ook wel eens arrogant uit de hoek komen, terwijl ik dat helemaal niet zo bedoel.

Toch kan die eigenschap hartstikke handig zijn, bijvoorbeeld in groepsprojecten op school. Ik merk dan dat ik altijd de neiging heb om de leiding te nemen, gewoon omdat ik zeker weet welke kant we op moeten gaan binnen het project. Ik vind het ook erg fijn om de touwtjes in handen te hebben en controle te hebben over alles wat gedaan wordt binnen het projectgroepje. Vaak vinden de mensen om mij heen dat ook handig, want zo weten zij ook precies wat zij moeten doen en kunnen ze op iemand vertrouwen.

De laatste tijd probeer ik toch om anderen vaker gelijk te geven en me daar maar bij neer te leggen. Zelf kost het mij ook veel energie om altijd voet bij stuk te houden. Aan de andere kant is het ook een eigenschap die bij me past, het is iets wat mij tot 'Maaike' maakt. Ik denk dat het ook een eigenschap is waarmee ik later ver kan komen, omdat het goed past bij leiding geven en ondernemend zijn; je weet nu eenmaal welke kant je op wilt en je gaat er ook voor.

Daarnaast heb ik nog een paar eigenschappen waarvan ik zou willen dat ik ze liever niet had. Ik ben bijvoorbeeld niet zo goed in positief zijn. Er zijn altijd wel obstakels in mijn leven waarvan ik wou dat ze er niet zijn en waardoor ik baal. Nooit kan ik mij eens hartstikke gelukkig voelen, omdat ik vaak nadenk over 'die andere dingen' in het leven. Ik zou graag willen dat ik het leven positiever in kon zien, maar toch maakt deze eigenschap mij ook tot wie ik ben.

Kortom denk ik dat iedereen wel zo zijn persoonlijke eigenschappen heeft die die liever niet had gehad. Welke eigenschappen van jezelf zou jij liever skippen?

Liefs, Maaike

You May Also Like

12 reacties

 1. Wat herkenbaar..Ik ben ook heel erg eigenwijs. Als ik dan mijn moeder wel eens zie doen hoe ik zelf dus ook kan doen denk ik echt, jeeetje laat eens gaan en leg je er eens bij neer hahaha! Ik heb dat echt van haar geërfd.. Maar iedere eigenschap heeft zijn voor- en nadelen en ze maken nu eenmaal wel de persoon die jij nu bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken me hierin! En als het dan niet helemaal wordt zoals ik wil trek ik soms mijn handen er van af, zo van: Ja, laat nu maar... Hahaha. Zo ontzettend slecht :'). Ik vind het soms ook moeilijk om positief te blijven, maar ik denk dat dat wel te leren valt. X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed verwoord en zeker herkenbaar. Ik wou dat ik me minder zorgen maakte en meer met humor door het leven kan gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wou ook dat ik me minder zorgen maakte! Soms denk ik echt té veel en lang na over dingen...

   Verwijderen
 4. Heel herkenbaar dit.. ik denk altijd te veel over dingen na en raar dan soms in een "draaikolk" terwijl het begon als een klein ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aah wat goed op geschreven en verwoord. Denk dat dit voor velen wel herkenbaar is. Het eigenwijze herken ik bijvoorbeeld heeeel erg in mijn vriend en het verhaal over het niet zo goed positief kunnen denken, herken ik enorm in mezelf. Ondanks dat doe ik hard mijn best omdat te veranderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hahaha ik ben ook een eigenwijsje. Je hebt dit mooi verwoord. Iedereen heeft zijn voor- en nadelen en ik vind gewoon dat je elk mens moet accepteren. Ik zou wel willen dat ik minder snel emotioneel wordt over dingen en dat dat piekeren weggaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi artikel! en dat van die groepsopdrachten is echt herkenbaar. ik had zelf altijd dat wanneer we weer eens een project hadden dat ik vanzelf de leiding nam. ik kon er echt niet tegen als er niks gebeurde.
  ik snap dat dit soort dingen ( zoals in het artikel ) je dwars kunnen zitten, probeer gewoon zoals je zei je aan te passen. en voor de rest; je bent goed zoals je bent, focus je op de mooie en leuke dingen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan er ook echt absoluut niet tegen wanneer er niks gebeurd, ik wil gewoon doelstellingen hebben en die zo snel mogelijk halen :) Inderdaad, goed gezegd!

   Verwijderen
 8. Herkenbaar... ik heb ook snel de neiging om negatief te zijn. Zo zonde want dat is verspilde energie en dat overschaduwt de leuke dingen. Hier bewust van zijn is al stap 1 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi geschreven. Ik heb ook wel eigenschappen die ik liever niet had. Ik ben wel een doorzetter, maar niet als het aankomt op iets lang volhouden zoals het niet eten van snoep, daar baal ik dan altijd weer van. Maar ik heb wel weer heel veel geduld. Alleen kan ik me irriteren aan mensen die zich niet aan de verkeersregels houden, dan zit ik in de auto hoofdschuddend en vloekend achter het stuur haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel herkenbaar zoals alle meiden al zeggen, ik kan soms ook zo eigenwijs zijn! Gelukkig maken die eigenschappen wel hoe je ben. En er zullen altijd dingen aan je lichaam, of innerlijk zijn wat je 'minder' mooi vind. Maar er zijn ook zoveel leuke kanten! <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen