REVIEW - Garnier Loving Blends: Mythische Olijf & Honinggoud

by - september 23, 2015

garnier loving blends

Garnier heeft het weer geflikt hoor; door de prachtige nieuwe verpakkingen van de lijn 'Loving Blends' ben ik in de winkel al overdonderd. En ik ben makkelijk over te halen, vooral wanneer verpakkingen van beautyproducten er zó leuk uit zien. Loving Blends is een nieuwe lijn van Garnier, en ik heb speciaal voor jullie twee lijnen uitgeprobeerd! Benieuwd naar hoe ze mij bevallen?

garnier loving blends

De eerste lijn van Loving Blends die ik jullie ga laten zien, is Mythische Olijf. Loving Blends staat erom bekend dat zij natuurlijke producten gebruiken en daarmee dus je haar intens kunnen voeden. Veel andere haarproducten bevatten zware, onnatuurlijke producten en deze lijn van Garnier belooft juist het tegenovergestelde.

Over de Mythische Olijf:

"Voor het nieuwe recept tegen uitgedroogd haar heeft Garnier Loving Blends een wel heel speciaal ingrediënt gekozen: olijfolie. Dit krachtige natuurlijke ingrediënt, rijk aan vetzuren en antioxidant vitamine E, wordt al sinds de oudheid gebruikt en staat bekend om zijn intens voedende en verzachtende werking."

garnier loving blends

garnier loving blends

Als je naar de ingrediëntenlijst, kan er soms nog wat ophef ontstaan. In andere reviews heb ik ook al gelezen, dat ingrediënten die in de Loving Blends lijn zitten, zoals SLES, écht niet tof zijn. Toch zitten er absoluut geen parabenen in deze lijn en daarnaast heb ik zelf geen last van dit soort 'zware' ingrediënten. Voor mij is dit dus niet nadelig, maar misschien voor jou wel.

De shampoo zelf werkt goed. Ik vind de geur van deze lijn ongelofelijk lekker! Het ruikt niet bloemig, maar wel een klein beetje zoet. De geur is ook niet heel sterk, en dat vind ik persoonlijk wel fijn aan een shampoo.

Ingrediënten: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Cocamide Mipa, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Olea Europaea Oil / Olive Fruit Oil, PPG-5-Ceteth-20, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-10, Salicylic Acid, Limonene, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Amodimenthicone, Propylene Glycol, Carthamus Tinctorius Seed Oil / Safflower Seed Oil, Citric Acid, Laureth-5 Carboxylic Acid, Hexyl Cinnamal, Parfum / Fragrance.

garnier loving blends

garnier loving blends

Het haarmasker van Mythische Olijf voelt op het eerste gezicht zachter aan dan andere haarmaskers. Ik ben gewend dat de substantie nogal hard en een beetje taai is, maar bij deze valt dat dus reuze mee!

Onder de douche werkt het masker ook onwijs goed. Op de verpakking staat dat je hem voor 1 minuut kunt laten inwerken, maar ook 3 tot 4 minuten voor een meer intensere werking. Voor mijn haar werkt dit masker fijn, het voelt super zacht aan na een douchebeurt. Wel merk ik dat hij mijn haar een klein beetje verzwaard, jammer. Ook is de geur van dit haarmasker geweldig lekker!

garnier loving blends

De tweede lijn die ik aan jullie ga voorstellen, is de Honinggoud lijn. Ik heb een enorme zwak voor warme geuren en deze lijn mét honing is daarom ook een van mijn favorieten. Ook in deze lijn kunnen ingrediënten zitten die wat grof kunnen zijn voor je hoofdhuid, maar zelf heb ik daar geen last van.

Over de Honinggoud:

"Speciaal voor beschadigd en breekbaar haar heeft Garnier Loving Blends een nieuw recept samengesteld. Dit recept combineert drie schatten uit de honingraat: revitaliserende royal jelly voor het versterken van het haar vanaf de wortel, bijenbalsem, een natuurlijke stof gemaakt door bijen, bekend om zijn reinigende werking, en honing om het haar te voeden."

garnier loving blends

garnier loving blends

Ook de shampoo van deze lijn werkt goed! Na één keer wassen is mijn haar al super schoon. Ook hierbij is de geur niet té aanwezig. En hmmmm, wat ruikt hij toch lekker! Het is, zoals ik al zei, een warme geur dat een beetje naar honing en vanille ruikt. Ik zie nergens vanille op de verpakking staan, dus dat zit er niet in. Toch doet de geur mij daar aan denken.

Ingrediënten: Aqua / Water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauryl Sulfate, Glycol Distearate, Sodium Chloride, Amodimethicone, Cl 19140 / Yellow 5, Cl 15985 / Yellow 6, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, PPG-5-Ceteth-20, Trideceth-6, Salicylic Acid, Mel / Honey, Limonene, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, 2-Oleamideo-1, 3-Octadecanediol, Propolis Extract, Carbomer, Cetrimonium Chloride, Citric Acid, Coumarin, Royal Jelly, Parfum / Fragrance.

garnier loving blends

garnier loving blends

Van deze lijn heb ik de conditioner ook geprobeerd. Ik zoek altijd naar een fijne conditioner, en ik heb er tot nu toe al heel veel geprobeerd. Toch blijf ik altijd nog trouw aan mijn eigen favoriet. Zal deze daarbij in de buurt komen?

Eenmaal geprobeerd vind ik hem middelmatig werken. Heb je enorm droog haar net zoals mij, dan is deze conditioner niet echt wat je zoekt. Ik merk wel dat hij mijn haar voedt, maar helaas niet goed genoeg. Misschien hadden de makers toch iets meer werkzame ingrediënten kunnen toevoegen, want dat kan mijn haar wel gebruiken. Heb jij geen enorm droog haar, dan kan deze conditioner voor jou wel ontzettend fijn zijn!

garnier loving blends

Ik ben verliefd op de Loving Blends lijn van Garnier. Allereerst de verpakkingen: zien ze er allemaal niet leuk uit?  De shampoo's werken ontzettend goed en maken je haar in één wasbeurt schoon. En dan heb ik nog niet gesproken over de geur, jeetje. Toen ik ze voor het eerst rook, vroeg ik me gelijk af of hier geen parfum van gemaakt kan worden. Het haarmasker werkt goed, maar de conditioner vind ik niet voedend genoeg. Maar dit is het enige nadeel dat ik bij deze nieuwe lijn kan bedenken.

Even alle zeven nieuwe lijnen op een rij:

- Vanille en papaja
- Honing Goud
- Argan- en camelia olie
- Argan en cranberry
- Citroen en zachte klei
- Mythische olijf
- Kamille en bloemenhoning

Heb jij deze nieuwe lijn van Garnier al geprobeerd? Welke lijkt jou het lekkerst?

Liefs, Maaike

You May Also Like

27 reacties

 1. Ik heb deze producten van Garnier nog niet geprobeerd, lijken mij wel fijne producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al meer goede verhalen over deze producten gelezen. Ik heb van mezelf al veel en dik haar, dat redelijk zwaar is.. Maskers die mijn haar wat zwaarder maken vind ik dan ook niet zo fijn, dat is denk ik het enige minpuntje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oehlala, de verpakkingen zien er allemaal al zo leuk uit <3 Vooral de geur van de Honing Blend lijn lijkt mij goddelijk. Ik heb altijd enorm door haar, dus voor de conditioner zou ik niet zo snel gaan dan. Maar de substantie van het olijf masker ziet er daarentegen wel heerlijk en verzorgend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, dan moet je het masker ook zeker eens proberen! En de geur van mythische olijf is óók ongelofelijk lekker <3

   Verwijderen
 4. Wauw deze producten lijken me echt fijn! Wel heel jammer dat er siliconen inzitten, daar wordt mijn haar heel vet van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ze een tijdje geleden in een marktonderzoek mogen beoordelen, de verpakkingen, en vond ze toen ook al zooo mooi! De lijn klinkt goed, al heb ik ook altijd wel veel behoefte aan een voedende conditioner.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de conditioner en shampoo van de gouden flessen geprobeerd, ik vind ze niet heel fijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt beide heerlijk! alleen die verpakking vind ik al super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was al erg benieuwd naar deze lijn! Jammer dat er alsnog bestanden in zitten die niet goed zijn voor je haar x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En toch heb ik daar helemaal geen last van! Ik moet zeggen dat ik daar ook nooit naar kijk, het viel me op in de reviews van andere bloggers. Toen dacht ik; toch maar even vermelden! :)

   Verwijderen
 9. Ik vind het toch jammer van de ingrediënten, verder ziet het er heel goed uit!! Twijfel om ze te proberen voor mijn eigenwijze krulhaar haha. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zag ze ook al liggen, maar niet meegenomen. Was er wel benieuwd naar dus bedankt voor de review! Ik heb nu nog te veel shampoo's liggen, maar wie weet probeer ik deze ook wel een keertje uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Je gaat je verbazen over hoe heerlijk ze ruiken <3

   Verwijderen
 11. Oh dit lijkt mij heerlijke producten, ik ben heel benieuwd naar het haarmasker! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb de shampoo van de olijf lijn , inderdaad glanzend en zacht haar, maar ook verzwarend.
  Vind ik jammer .

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aaah die verpakkingen alleen al zien er superleuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijne review! Ik heb in principe geen problemen met SLS, parabenen en siliconen. Eerlijk gezegd kijk ik daar ook nooit naar. De lijn met citroen lijkt me wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Toen ik deze lijn van Garnier bij Kruidvat zag staan moest ik het gewoon proberen. Het ziet er zo leuk uit!
  Ik gebruik nu het voedend masker en ben er echt heel erg tevreden over!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijken me echt ontzettend fijne producten !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oeh dit klinkt als een hele fijne lijn! De verpakkingen zien er alleen al super cute uit. Ik ben nu ook wel erg benieuwd naar de geur geworden hihi. X

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat is dan wel je favoriete conditioner? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijne review! Ik vind het wel altijd heel tegenstrijdig als er SLS in zit en ook veel verzorgende ingrediënten. Daar merk je bijna niks van omdat SLS en SLES zo agressief zijn. Maar zonder SLS heb ik gewoon het idee dat mijn haar niet echt schoon wordt en blijft mijn hoofdhuid kriebelen, zo irritant! Ik heb de perfecte shampoo en conditioner tot nu toe nog niet gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben heel benieuwd naar de lijnen van Loving Blends. Ik heb er al bij staan twijfelen, maar ik moet eerst nog even wat andere producten opmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb vandaag 2 maskers gekocht, de mythische olijf en het honing goud masker. Ik ga binnenkort op vakantie dus dacht: lekker inslaan! Ik ga ze vanavond voor het eerst uitproberen. Ik ga eerst voor de mythische olijf, omdat ik de John Frienda go blonder shampoo gebruikt die mijn haar een beetje uitdroogt lijkt me dit wel verstandig. Na alle reviews die ik heb gelezen ben ik hier ontzettend benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen