TAG - The questions of life

by - september 11, 2015


Soms kom je een onwijs leuke tag tegen, die je gewoon móet invullen! Dat had ik met de 'Questions of life' tag, die al eerder populair was. Ik kon het niet laten en vulde deze leuke, maar diepgaande vragen in over het leven. Benieuwd naar wat ik altijd al heb willen doen sinds mijn kindertijd, of wat ik zou doen als er totaal geen beperkingen waren? 

Welke herinnering van afgelopen jaar geeft je de grootste glimlach op je gezicht?


Eigenlijk zijn dat meerder herinneringen! Maar de belangrijkste herinnering was toch wel het moment dat mijn zus mij belde om te zeggen dat de ziekte kanker van mijn moeder niet was uitgezaaid, en dat dat een foute diagnose was die de dokter gesteld had. Zonder dat ik het besefte, veranderde mijn leven weer van dat moment. Mijn angst was vanaf dat moment weer weg. Het is ook precies een jaar geleden dat dit gebeurde, en ik ben er nog steeds erg dankbaar voor.

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?


Ik ben altijd al iemand geweest die snel van plannen kan veranderen. Zo wou ik enorm graag dierenarts worden toen ik nog klein was. En toen ik op de middelbare school een keer een dagje meeliep met een dierenarts, veranderde dat plan compleet haha. Ook wou ik graag een wereldreis maken wanneer ik klaar was met de middelbare school. Met mijn beste vriendin van de basisschool heb ik dat plan toen gemaakt, alleen daar is ook niets van gekomen. Ik reis wel graag, maar dan alleen om ontspannend op vakantie te gaan. Niet om de gevaarlijke bush bush te ontdekken in India.

Wat zou je doen in het leven als er totaal geen beperkingen waren?


Dan zou ik ten eerste hartstikke vaak uiteten gaan, want ik heb een hekel aan koken. Wanneer ik kook, worden het altijd té simpele gerechten. Doe mij maar een restaurant waarbij de moeilijkste en heerlijkste dingen gewoon voor mij gekookt worden, zonder iets te doen. Yummy! Daarnaast zou ik CEO & founder willen zijn van mijn eigen mega grote bedrijf. En ook al zijn er veel beperkingen, dan ga ik er alsnog gewoon voor!

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?


Dat ik altijd meer kan dan dat ik zelf denk. Dat is niet alleen met sporten zo, maar ook met alle dingen in het leven die ik doe. Vorig schooljaar hadden we bijvoorbeeld een project op school waar ik de 'voorzitter' van was. In het begin dacht ik dat het me nooit zou lukken om het project te halen (het was écht ontzettend moeilijk), maar voor het laatste verslag van dat mega project hadden we gewoon gehaald met een 7! En dat was strijden, joh. Ik ben er nog steeds erg trots op :) En nu ook weer met stage. Soms denk ik dat iets me niet gaat lukken, maar als ik er dan mee aan de slag ga, blijkt dat het me wél lukt.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefst toepassen in je leven?


Dat ik positiever kan denken. Ik heb het nooit in de gaten gehad, maar ik zeur eigenlijk best wel snel over de kleinste dingen in het leven. Dat mijn tandvlees bijvoorbeeld ontstoken is en pijn doet, of dat het regent buiten. Eigenlijk heb ik het hartstikke goed: met mijn studie verloopt alles op rolletjes, ik heb een bijbaantje dat ik leuk vind, ik heb een blog die het goed doet, ik heb lieve familie en vrienden en ik heb een héél erg leuk huisje. Waar maak ik mij eigenlijk druk om? Ik wil meer genieten van de kleine dingen in het leven, zodat ik later als ik oma ben kan zeggen: ik heb gelééfd.

Nu ben ik wel benieuwd, welke verandering zou jij het liefst toepassen in je leven in het komende jaar?

Liefs, Maaike

You May Also Like

19 reacties

 1. Leuke tag..En wat een fijn nieuws dat je kreeg te horen over je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg grappig, ik wilde als klein meisje ook heel graag dierenarts worden. Tot ik hoorde hoe lang de studie zal gaan duren haha! En het nieuws van je moeder is denk ik het mooiste nieuws wat je ooit kan krijgen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tag en ook mooi geschreven! En wat een geweldig nieuws over je moeder, mijn vader had kanker in 2009 maar overleefde het niet.. je mag dus echt van geluk spreken, geniet van elkaar en koester alle momenten samen! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach jeetje, wat heftig om te horen Chelsey :( Maar wel ontzettend bedankt voor je lieve reactie <3

   Verwijderen
 4. Oh wat grappig ik wilde ook dierenarts worden of stewardess haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie tag met hele mooie antwoorden! Leuk om zo iets meer over iemand anders te weten te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat een leuke tag, zijn best vragen om over na te denken haha.
  Wat betreft het altijd uit eten gaan, ik ga dan mee want ik denk er precies zo over!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie antwoorden! Positief denken is inderdaad een goede eigenschap om te hebben, dat zou ik zelf af en toe ook nog wel wat vaker mogen doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tag!
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke tag! Positiever denken is goed, zou ik ook wat meer moeten doen. Precies zoals je zelf zegt. Je hebt het goed voor elkaar, leuke blog, leuke bijbaan, eigen huisje. Life is good!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie tag! Ik vind het echt leuk om te zien dat je zo groot durft te dromen, want alleen dan gaat het ook lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie antwoorden. Vooral zeker zijn van jezelf, you can do it! ;) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke tag! Ik vind het een goede om positiever te gaan denken! Gebeurt snel dat je toch negatief denkt over iets

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hele leuke tag! En dat uit eten gaan zou ik ook zeker doen, haha! En wat een ontzettend fijn nieuws van je mama <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuke tag, ik wil afvallen :)
  Liefs irene

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk om te lezen en zo herkenbaar! Ik ben gek op uit eten gaan. En vroeger wilde ik ook dierenarts worden, haha. Totdat ik zag dat er heel veel bloed bij kwam kijken xd. Ik vind het ook moeilijk om positief te denken, bij mij gaat dat vaak in fases! De ene periode wel en de andere niet. X

  BeantwoordenVerwijderen