Weekly Journal #62 - Kerstmiddag Hengelo, ziek zijn & gourmetten met de familie

by - december 28, 2015


Hallo lieve volgers! De afgelopen twee weken heb ik wéér ontzettend veel meegemaakt, dus daarom hebben jullie een bomvolle Weekly Journal tegoed van mij. Het is natuurlijk Kerstmis geweest, maar daarvoor ben ik ziek geweest, heb ik een nieuwe hobby ontdekt en ben ik wezen stappen met vriendinnen. Benieuwd naar wat ik nog meer gedaan heb?

Het is maandagochtend en ik word een beetje beroerd wakker. Normaal gesproken zou ik naar stage gaan, maar ik meld me ziek. Ik doe lekker rustig aan deze dag en ik bestel nog wat kerstkaartjes in de webshop van mijn zus. Deze zijn super schattig!

Die dag erna voel ik me nog steeds ziek en maak ik wat af voor school. Ook probeer ik voor het eerst sinds jaren weer iets te tekenen/illustreren. Vroeger deed ik dat ook weleens, maar ik had het dus onwijs lang niet meer gedaan. Voelt goed om het weer eens te doen!

Ook ga ik nog even snel naar de Hema, omdat ik nog wat nodig had. Daar spiek ik even bij de make-up afdeling en ik zie deze glitterspray staan. Zou ik er wel of niet een kopen? Toch maar niet gedaan!

De dagen erop ga ik gewoon weer naar stage en zaterdag sta ik van 10:00 tot 21:15 uur (!) ingepland. Help! Het is een onwijs lange dag, maar gelukkig mag ik als enige iets eerder weg. Ik ga met een vriendin de kerstmarkt op om even langs de kraampjes te kijken en daarna duik ik een kroeg in met collega's. Super gezellig! Maar oh, wat wat ik moe de volgende dag...

En we zijn weer een halve week verder. Het is ondertussen woensdag en vandaag mag ik een dagje thuiswerken van stage. Komt goed uit, want ik voel me weer helemaal niet lekker! Heel veel vitamientjes drinken dus, en hopen dat ik snel weer beter wordt...

Na een hele dag thuis gewerkt te hebben, ga ik met twee vriendinnen de stad in om nog wat leuks voor Kerstmis te scoren. Uiteindelijk niet gelukt (ik heb alleen een leuke broek gekocht), maar het avondeten bij La Place was wel érg lekker. Ik ging voor gezond - dus geen patat - maar toch vond ik het linker broodje he-le-maal niet lekker. Gelukkig de soep wel!

Yes, het is kerstmiddag! Vanaf vandaag heb ik een paar dagen vrij, en ik maak me klaar om naar de Kerstmiddag in Hengelo te gaan. Het is dan altijd super druk in elk café, maar wel ontzettend gezellig! Ik wacht op mijn vriendinnen en daarna zijn we al snel onderweg. De rest van de dag heb ik geen foto's gemaakt, maar oh - ik vond het zo'n leuk feestje! <3

Eerste Kerstdag: ik voel me nog een beetje moe - en brak - en mijn moeder heeft een verrukkelijke brunch gemaakt. Aanvallen!

De rest van de dag doe ik niets nuttigs - ik heb nog een leuke film gekeken op tv - en daarna bereid ik samen met mijn zus de gourmet tafel voor. Die avond heb ik mij ook helemaal volgegeten aan allerlei lekker voedsel. Kan het niet elke dag Kerstmis zijn?

Een vriendin appte me of ik zin had om te stappen die avond; waarom niet? Ik trek een beetje comfy kleding aan - ik voel me nog steeds niet lekker - en ik ga weer op stap. Helaas was het niet zo druk/gezellig als we dachten, maar we hebben wel even lekker bijgekletst. Ik had haar al een halfjaar niet gezien!

En het is alweer Tweede Kerstdag, ik besluit er nog even optimaal van te genieten - ondanks mijn keelpijn.

's Ochtends heb ik weer een mega brunch gehad - dat ga ik het meest missen aan Kerstmis! - en de rest van de dag heb ik lekker even uitgerust. Aan het einde van de middag maak ik me klaar, want die avond gaan we gezellig naar familie toe om te dineren. Even nog een jaarlijkse foto bij de kerstboom :)

Zo, dat was Kerstmis alweer. Gelukkig heb ik deze week nog heel veel leuke dingen op de planning staan! Zo ga ik speciale warme chocolademelk drinken bij een café, lekker bijkletsen met vriendinnen en een house warming party geven met oud & nieuw.

Wat zijn jouw plannen voor deze week?

Liefs, Maaike

You May Also Like

19 reacties

 1. Wat veel leuke foto's! Zo te zien heb je een hele fijne Kerst gehad :-). Hopelijk voel je je al wat beter! En wat een mooie outfit op de laatste foto <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk overzicht! Brak wakker worden is niet tof, maar als er dan een brunch klaarstaat... Lekker!
  Wat zie jij er trouwens anders uit met je haar vast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha wat grappig dat je dat opvalt, dat hoor ik heel vaak!

   Verwijderen
 3. Gourmetten hoort er altijd bij, zo lekker! Alleen jammer dat daarna alles blauw staat xD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat mis ik ook, al het lekkere eten van de Kerst hihi. Ik vind je kerstoutfit erg leuk met dat rokje! Zo te zien heb je een fijne kerst gehad, muv het niet fit voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je naar Hengelo bent geweest! Ik ga al jaren naar Enschede, echt een traditie met vriendinnen, zo gezellig altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat schijnt ook erg gezellig te zijn! Misschien dat ik daar volgend jaar eens heenga :)

   Verwijderen
 6. Leuke outfits en foto's! Weer helemaal opgeknapt? Ik heb die glitterspray niet laten staan, hij is best leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, ik ben bijna weer helemaal beter! Lief dat je het vraagt <3

   Verwijderen
 7. Leuke foto's meid en je hebt echt een mooi figuur liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke fotos en wat zag je er mooi uit zeg met de brunch! Als ik in de hema ben ga ik ook altijd even langs de mkae-up om vervolgen niks te kopen hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je een fijne kerst gehad. Ik vind je er erg mooi uitzien op die laatste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je bent niet de enige die zich niet top voelde tijdens de feestdagen, ken er nog een! Lijkt voor mij wel haast traditie (vorig jaar was ik hondsberoerd). Maar zo te zien heb je toch nog kunnen genieten. Heel veel leuke foto's! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorig jaar én dat jaar daarvoor was ik met oud & nieuw ziek! Dus ik geloof dat bijna iedereen er rond deze tijd wel aan moet geloven inderdaad haha!

   Verwijderen
 11. Leuke foto's! Ik hoop dat je je alweer wat beter voelt.. Ik voelde me ook niet top met de kerstdagen (heb ik elk jaar.. haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vervelend dat je je niet zo lekker voelt! Hopelijk gaat het weer iets beter. Je kerstdagen zien er gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat zie je er op die laatste foto mooi uit! Vervelend dat je je niet zo lekker voelde elke keer, maar gelukkig heb je toch nog wel hele leuke dingen kunnen doen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Volgens mij hangt het ziek zijn een beetje in de lucht! Ook iedereen hier in huis zit te snotteren en is niet fit. Jou tekeningen zien er goed uit hoor! Moet je vaker doen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen