REVIEW - Elie Saab Eau de Parfum

by - januari 06, 2016Laatst schreef ik een artikel over mijn parfum wishlist, omdat ik graag een nieuwe parfum uit wou zoeken. En ja hoor, dat is mij zeker gelukt! Vorige week ging ik namelijk even langs de Douglas met vriendinnen en na een lange zoektocht heb ik mijn favoriete geur gevonden: Elie Saab. Deze stond dus niet in mijn top vijf favoriete parfums, maar nu staat hij absoluut op nummer één! Benieuwd naar wat deze geur zo speciaal maakt?

Ik wist gelukkig van te voren al ongeveer wat voor een nieuwe parfum ik wou hebben. Ik hou namelijk niet van bloemige parfums, maar ik hou juist van wat warmere geuren zoals vanille. Helaas was het alsnog lastig om een geur te vinden, omdat er zo ontzettend veel keuze was! Maar na ongeveer 20 parfums geprobeerd te hebben, stond er eindelijk één geurtje mij aan en dit was een parfum van Elie Saab.

Ik kocht een cadeauverpakking, want een medewerkster van Douglas gaf mij de tip dat deze geschenkverpakking net zo duur was als alleen het geurtje zelf. Dat was een makkelijke keuze! Nu heb ik er ook nog - gratis (!) -  een body lotion én een body gel voor onder de douche bij. Het parfumflesje zelf heeft een inhoud van 50 ml. Daar kan ik hartstikke lang mee doen, geloof ik.


En het flesje ziet er ook nog eens super schattig uit. Je hebt parfumflesjes die er écht niet mooi uitzien, of juist flesjes die er extreem excentriek uitzien. Gelukkig is dat bij dit Elie Saab flesje niet het geval, want deze is juist subtiel, klassiek en elegant.

En dan het belangrijkste natuurlijk: de geur! Hoe ruikt deze parfum nou eigenlijk? Nou, zoals ik al eerder zei is het een warme geur. Net als de verpakking zou je deze geur ook kunnen omschrijven als elegant en klassiek. De geur is niet subtiel, want je ruikt hem nog uuuuren zitten (gelukkig maar).

Topnoot: Sinaasappelbloesem
Hartnoot: Jasmijn en patchouli
Basisnoot: Cederhout en rozenhoning

De 'bedenker' van de geur is Francis Kurkdjan, hij heeft deze Elie Saab parfum gemaakt als een ode aan het licht, en om de pracht van de stralende vrouwelijkheid te vieren. De noten zijn houtachtig, zonnig, maar er zit ook nog een bloemen-accentje in. Gelukkig overheerst die niet, haha.

Het is dan waarschijnlijk ook geen verrassing dat ik deze parfum helemaal het einde vind. Het flesje is super schattig, mooi elegant én subtiel. De geur zelf is hartstikke verslavend en ik kan deze parfum echt aan iedereen aanraden die ook van warme geuren houdt. Naast deze variant, bestaan er nog twee andere geurtjes van dit merk. Misschien ook het proberen waard!

Wat is jouw favoriete parfum?

Liefs, Maaike

You May Also Like

15 reacties

 1. Ik vind de flacon prachtig, nu ben ik erg benieuwd naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben gek op warme geuren dus denk dat dit ook wel iets voor mij is. De flacon is inderdaad erg mooi en elegant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat dit ook echt een parfum is die ik erg lekker zou vinden. Mooi flesje ook! doet me een beetje denken aan die van jimmy choo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken deze geur niet, maar het klinkt heerlijk :D Ik ga donderdag de stad in.... misschien dan maar even snel bij de Douglas naar binnen glippen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker even doen! En laat me dan even weten of je het ook een heerlijke geur vindt :)

   Verwijderen
 5. Ik vind heel veel verschillende soorten parfums lekker. Warme geuren kan ik ook zeker waarderen. Deze ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wauw, ik ben heel benieuwd naar dit parfum! Het flesje is al zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's! Toevallig heb ik 'm laatst geroken en vind 'm echt best lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De falcon is ook prachtig! Mooie foto's heb je er van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel, altijd leuk om dat als compliment te krijgen! <3

   Verwijderen
 9. Mooie flacon. De geurnoten spreken mij erg aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie foto's heb je gemaakt Maaike, compliment. Geuren omschrijven is altijd lastig, maar afgaande op je beschrijving denk ik dat het wel een lekker geurtje is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw dit parfum lijkt mij echt heerlijk! Prachtige foto's ook bij dit blogje.

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij lijkt me echt heerlijk! Altijd fijn als je ook de bijbehorende producten kan krijgen voor dezelfde prijs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ah, wat grappig dat zo'n cadeauverpakking even duur is als de parfum zelf. Goed koopje dan! Lijkt me ook een heerlijk geurtje. :)

  BeantwoordenVerwijderen