REVIEW - Garnier 5 Sec Perfect Blur smoothing primer

by - januari 25, 2016


Een crème die je huid perfectioneert én jonger laat lijken binnen 5 seconden; het klinkt te mooi om waard te zijn. Toch liet ik me misleiden door deze belofte - want wie wil nu niet een egale huid hebben? - en stond ik binnen no time bij de kassa. Benieuwd wat ik uiteindelijk van dit product vind?


Ik ben altijd al een beetje gek geweest op verzorgingsproducten voor mijn gezicht. Ik weet niet precies wat het is, maar als er maar op staat dat ik er een egale huid van krijg ben ik al tevreden. Het is niet zo dat ik veel oneffenheden heb, maar toch heb ik stiekem een klein beetje last van mijn grove poriën, een glanzende huid en roodheid. En laat deze verzorgingscrème van Garnier nou daar net een stokje voor steken!

De 5 Sec Perfect Blur smoothing primer zorgt er namelijk voor dat rimpels, poriën, imperfecties en glans binnen no time verwijdert worden. Je gezicht ziet er binnen 5 seconden jonger uit.


De crème is een soort primer die je aanbrengt nadat je je dagcrème hebt aangebracht in de morgen. Dit wordt ook twee keer vermeld op de verpakking van het product. 


De substantie ziet er nogal romig en dik uit. Op de verpakking wordt ik wijzer over de ingrediënten: er zitten vooral siliconen en silica in. De siliconen zorgen voor een glad en matterend effect, en silica zorgt ervoor dat het licht weerkaatst wordt waardoor je huid er stralender uitziet.

Wat betreft siliconen ben ik niet zo blij met dit product, aangezien siliconen ervoor zorgen dat er een 'laag' over je huid wordt gelegd waardoor het product blijft zitten daar waar het moet zitten. Een huid die gevoelig is voor dit laagje, kan hierop reageren met nog meer puistjes en onzuiverheden. Voor mij is dat geen probleem, want mijn huid is hier gelukkig niet gevoelig voor. Ik ken echter wel veel mensen waarbij dat wel het geval is. Toch zit er nog wel een pluspunt aan dit product wat betreft de ingrediënten: de crème is ongeparfumeerd.Toen ik de primer nu eenmaal aanbracht op mijn gezicht ontstond er gelijk een soort gladmakend effect. Mijn huid voelde superzacht aan (!) en opeens waren al die irritante glanzende plekken op mijn gezicht verdwenen. Wow! De crème geeft dus zeker een goed effect binnen 5 seconden, maar of ik er nu direct veel jonger uitzie dat betwijfel ik, haha.


Ondanks dat mijn huid tegen siliconen kan, ga ik de Perfect Blur smoothing primer niet iedere dag gebruiken. Alleen op dagen dat ik het echt kan gebruiken (slecht geslapen, té veel wijntjes gehad of een nachtje doorgehaald) ga ik hem erbij pakken. Het effect is namelijk wel erg mooi: je huid wordt gematteerd, voelt superzacht aan en vervelende glanzende plekjes verdwijnen. Ik heb in ieder geval nog nooit zo'n primer gehad die dat effect heeft gehad. Ik ben onder de indruk!

Heb jij dit product al eens geprobeerd? 

Liefs, Maaike

You May Also Like

17 reacties

 1. Leuke review! Ik heb dit product ooit gekocht omdat ik last heb van diepe poriën bij mijn neus. Maar zodra ik dit op had gedaan en er make-up over heen deed leek het alsof mijn make-up gewoon van mijn gezicht gleed. Op mijn huis was het daarom geen succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een vergelijkbaar product van maybelline. Heel fijn! Wil deze variant ook wel eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze lijkt me heel erg fijn! Ik ben erg benieuwd geworden. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een crème die je jonger doet lijken vind ik altijd zo'n overdreven marketingtruc haha. Maar gelukkig is je huid wel glad na gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja klopt! Niets kan je jonger laten lijken, en al helemaal niet binnen 5 seconden haha :)

   Verwijderen
 5. Oeh nou zo een crème klinkt wel erg goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne review! Ik ben erg benieuwd geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit klinkt echt als een wonderproduct voor wanneer je huid wel een oppepper kan gebruiken! Super bedankt voor het delen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke review, ik ben ook benieuwd hoe mijn huid erop zou reageren.. Beetje bang voor siliconen. Begrijp daarom ook goed dat je hem niet iedere dag gaat gebruiken, maar inderdaad voor speciale occasions, slim! :)
  Mooie blog heb je trouwens, ik kende je nog niet. Maar nu wel! :)
  Fijne maandag!
  x Frederique
  http://fablefrique.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Inderdaad, ik ben bang dat door dit product mijn huid dicht gaat zitten!

   Verwijderen
 9. Oh dit klinkt erg goed! Deze wil ik zeker eens proberen! Zelf heb ik nooit echt last gehad van siliconen, dus ik ben benieuwd of ik bij deze ook geen last heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind deze helemaal niet fijn. Het effect is na een paar uur al verdwenen en ik houd niet zo van sillecone producten

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit klinkt eigenlijk een beetje te goed om waar te zijn!
  Dat het zo snel al werkt.. toch lijkt het me voor mij een beetje overbodig om te gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt super goed! Ik zou het ook niet elke dag gebruiken.. Maar ik ben wel benieuwd geworden. :)

  BeantwoordenVerwijderen