MÜNCHEN PLOG #1 - Vroeg opstaan, St. Peterskirche & Slot Nymphenburg

by - februari 02, 2016


En daar ben ik weer! Na een paar dagen - welgeteld vijf - in München vertoefd te hebben ben ik weer terug in Nederland. Ik heb in deze dagen héél veel dingen meegemaakt en ik zou geen blogger zijn als ik al deze momenten niet met jullie zou willen delen, haha. Vandaag deel 1 van mijn belevenissen in München! Kijk je mee?

Het is donderdagochtend, kwart over vijf. Mijn schrille wekker gaat af, en ik vraag me eerst een minuut af waarom hij ook alweer zo vroeg gaat (nadeel van een diepe slaap). OHJA: ik moet hartstikke snel mijn bed uit, want over ongeveer een halfuur moet ik al richting de bus lopen! Er staat een lange reis naar München voor de boeg...

Rond 11 uur word ik pas echt wakker - jup, ik ben absoluut geen ochtendmens - en ik heb al een busrit, een treinreis van anderhalf uur achter de rug en nu wacht ik samen met mijn zus een uur lang op het station in Dortmund, Duitsland. Deze ice coffee komt zéér goed van pas.

In München staat onze broer op ons te wachten, en na een treinrit van 8 uur (!) heb ik geen foto's meer van die dag gemaakt. De volgende dag staan we al vroeg op, want we willen héél veel zien van deze stad. Maar eerst: shoppen! We stappen een Lush winkel binnen - waar ik overigens nog nooit geweest ben - en ik zie allerlei heerlijke producten.

In het centrum van München komen we een van de meest bekende gebouwen van de stad tegen: het Neues Radhaus.

Het is een immens groot gebouw en prachtig om te zien, daarom kon een foto met mijn zus voor dit gebouw niet ontbreken :)

Daarna lopen we gelijk door naar de St. Peterskirche, die er van binnen ontzettend mooi uitziet! Maar dat was niet waar het ons om ging...

... je kon namelijk de toren op en genieten van het prachtige uitzicht! En het zonnetje scheen ook nog eens, mijn geluk kon even niet op!

Daarna kreeg ik wel reuze honger, en gingen we opzoek naar een winkeltje waar we een broodje konden scoren. Nou, die heb je genoeg in Duitsland en dit broodje - met pesto, mozzarella en tomaat - is dan ook één van de lekkerste broodjes die ik ooit gehad heb.

Na nog even geshopt te hebben, gaan we als echte touristen nóg meer bekijken. Ik wou graag Slot Nymphenburg zien, en omdat het zo mooi weer is wil mijn broer die graag aan ons laten zien.

Er zwommen allemaal zwanen in het meer en dat was een ontzettend mooi gezicht!

Hier nogmaals een foto van Slot Nymphenburg, maar dan van dichterbij. Dit slot had ook nog een MEGA grote 'tuin' dat je eigenlijk gerust een park mag noemen, waar we met z'n drieën ook nog een kijkje hebben genomen. Daarna was het weer tijd om naar huis te gaan, want ik was onwijs moe.

Morgen komt deel 2, en tevens ook gelijk het laatste deel van de reis, online!

Zou jij München ook een keer willen bezoeken?

Liefs, Maaike

You May Also Like

16 reacties

 1. Ziet er echt super leuk uit! Ik ben er eigenlijk nog nooit geweest, alleen maar langs gereden. Daar moet maar eens verandering in komen :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is daar echt prachtig :D Ik wil binnenkort ook naar München gaan om een vriendin te bezoeken. Ze doet daar nu haar stage :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie stad! Ik ben er nog nooit geweest. Ik ben benieuwd naar deel 2!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauwie, wat een mooie foto's! Zo te zien is München een prachtige stad, ik ben er geloof ik (lol) nog nooit geweest. Wel doorheen/langs gereden met de auto! Wat lijken jij en je zus op elkaar zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gave post! Die uitzicht foto is heel mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toffe post weer, prachtige foto's! ik hou echt van deze stad liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's. München lijkt me erg mooi om naartoe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige foto's en heel leuk dat je ons meeneemt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldig mooie gebouwen staan er in München! Dat had ik niet verwacht eigenlijk. Tof! Je broodje ziet er ook heerlijk uit zeg. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk artikel! Wat ziet München er super mooi uit. Wauw! En wat is die koffie van starbucks lekker he, zeker perfect voor zo'n lange rit.

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben nog nooit in München geweest, foei! En dat voor een halve Duitster haha. Ziet er mooi uit daar zeg. En wat lijken jullie op elkaar, voor zover je het kunt zien :) Een rit van 8 uur is niet mis! Benieuwd naar de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik had eigenlijk geen idee dat München zo'n leuke stad was! De meeste toeristen gaan toch eerder naar Berlijn of Dusseldorf ofzo. Maar München ziet er op jouw foto's ook erg mooi en leuk uit. En dat uitzicht, wow!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wist niet dat München zo mooi was! Fijn dat je het er zo naar je zin had :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige foto´s!! Ik ben er nog nooit geweest maar ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. München staat nog op mijn lijstje! Leuke stad zo te zien aan je foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen