Stedentrip München - Dit zijn dé plekken waar je heen moet gaan

by - februari 11, 2016

stedentrip München

Ongeveer twee weken geleden ben ik op een citytrip geweest naar München. Ik bezocht daar mijn broer, omdat hij daar stage loopt voor zijn studie. Ik heb veel gehad aan zijn tips, want hij wist ons naar de beste plekken van München te brengen. Ben jij benieuwd welke bezienswaardigheden je allemaal kunt zien in deze stad? Ik zet alle plekken bij elkaar waar je heen MOET gaan als je in München bent!

stedentrip München


Marienplatz 

Het bekendste plein in München is Marienplatz, dit wordt ook wel het 'hart' van München genoemd. Je zit middenin het winkelcentrum en je hebt ook allerlei lekkere broodjeszaken om je heen waar je een lunch kunt scoren voor bijna niks. Maar: er zijn ook onwijs mooie dingen om te zien op dit plein! Zo heb je het Neues Rathaus (het nieuwe stadhuis), dit is een ontzettend mooi en groot gebouw die je hierboven afgebeeld ziet staan. Ook staat het Altes Rathaus (oude stadhuis) vlak bij Marienplatz. Dit is een minder groot gebouw dan het nieuwe stadhuis, maar ook heel mooi om te zien!


stedentrip München

St. Peterskirche

Ook vlakbij Marienplatz vind je de St. Peterskirche. Dit is de oudste kerk van de stad. Ik kan je aanraden om deze kerk te bezoeken, want je vind een geweldig mooie ruimte binnenin de kerk. Ook kun je naar boven lopen, op de toren van de Peterskirche. Als je nu eenmaal de 350 treden opgelopen hebt, heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Het kost maar een paar euro om de kerk te betreden.


stedentrip München


Slot Nymphenburg

Ik zag dit paleis toevallig in een folder staan, en mijn broer wees erop dat het erg dicht in de buurt was. Je zult het niet verwachten, maar middenin de drukte van de stad vind je Slot Nymphenburg. In de 'voortuin' van dit paleis staat een geweldig grote vijver, waarin altijd heel veel zwanen zwemmen. Deze zie je toevallig niet op de foto, haha. De 'achtertuin' bestaat uit een héél groot park waarin ook van alles te zien is. Zo ontdekten wij een ruïne en hebben we gezien dat er nóg een vijver is en een lief theehuisje. Je kunt het paleis ook betreden, maar dit hebben wij niet gedaan. Er is van de buitenkant al genoeg te zien!

Het Olympische Park

Ik ben er zelf deze keer niet geweest (wel een aantal jaar geleden), maar als je München bezoekt in de lente of zomer dan is het zeker een aanrader om naar het Olympische Park te gaan. Hier vind je ook de Olympiatoren waar je kunt genieten van een héél mooi uitzicht op 290 meter hoog. Én je vind er een ronddraaiend restaurant, dus als je een keer genoeg hebt van alle saaie restaurants kun je hier terecht :)


stedentrip MünchenDe bergen in 

Wanneer je in München ben, ben je hartstikke dichtbij de Alpen en dus ook bij Oostenrijk. De trein kan je binnen anderhalf uur brengen naar de bergen, waar je weer een met een kabelbaan omhoog kunt gaan, naar de bergtoppen. Wij zijn met de trein naar Bayerischzell geweest en in dat kleine dorpje hebben we de kabelbaan genomen. Bovenaan vind je ook nog eens een restaurant waar je heerlijke schnitzel kunt eten, yummy! En je hebt ook nog een prachtig uitzicht!

stedentrip München


Het Residenz Museum

Voor als het niet zo lekker weer is, of je wilt je helemaal onderdompelen in de cultuur van München is het Residenz Museum een goed alternatief om te bekijken. Dit Paleis bestaat uit 120 kamers die je allemaal kunt bekijken (er is een korte en een lange route) en alle kamers staan vol met antiek meubilair en waardevolle voorwerpen. Ook kun je de schatkamer in, waar nóg meer dure voorwerpen liggen. Erg gaaf om te zien!

Hofgarten

Vlakbij het Residenz Museum vind je de Hofgarten van München. Dit is een koninklijke tuin die mega groot is. Prima om even te chillen en bij te komen van alle dingen die je al gezien hebt tijdens je stedentrip. In het centrum van de tuin staat een kleine tempel, waarop het symbool (een bronzeren beeld) van Beieren (de deelstaat waarin München ligt) staat.

Lijkt München jouw een leuke stad om eens te bezoeken?

Liefs, Maaike

You May Also Like

11 reacties

 1. Het ziet er echt super mooi uit! Een studie genoot komt hier toevallig vandaan en ondanks zijn verhalen ben ik nu pas overtuigd dat het dus echt een mooie stad is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een uitzicht!! Ik wist nooit dat München zo mooi is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, ziet er uit als een hele toffe stad!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had nooit gedacht dat München er zo mooi uitzag. Het lijkt mij zeker eens de moeite om te bezoeken. En wat een mooi uitzicht heb je vanboven op de kerk x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben er nog nooit geweest maar wat lijkt me dit een geweldige stad zeg! Hele mooie foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wauw echt dat uitzicht! Prachtig, je hebt mij overtuigd. ;) Munchen staat nu ook op mijn reizen lijstje!
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow zo mooi! Ben op andere plekken in Duitsland geweest maar nu wil ik hier ook graag eens heen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb zelf nooit aan Munchen gedacht, maar als ik deze foto's zie wil ik er wel eens naartoe gaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat leuk dat je met ons de leukste plekken deelt!

  BeantwoordenVerwijderen