Waarom ik bloggen zo leuk vind?

by - februari 24, 2016


Ongeveer één jaar lang heb ik nu een eigen blogdomein en ik kan je vertellen dat ik lichtelijk verslaafd ben geraakt aan het bloggen. Zonder bloggen 'mis' ik namelijk iets in mijn leven. En er zijn ook wel periodes geweest dat ik bijna niks online zette, maar ik had altijd de drang om zo snel mogelijk weer een artikel te maken. Maar waarom vind ik bloggen nou eigenlijk zo leuk?

♥ In mijn vrije tijd heb ik door mijn blog áltijd wat te doen. Ik ben iemand die verveling hartstikke irritant vind. Ik heb liever iets te doen dan dat ik uit verveling de hele dag Netflix zit te kijken (kan op zijn tijd ook wel hartstikke leuk zijn trouwens). Andere blogs lezen, artikelen schrijven, berichten op social media inplannen, producten fotograferen, brainstormen etc. Er is gewoon altijd wat te doen als je een blog hebt :)

♥ Doordat ik al 290 (!) artikels heb geschreven voor mijn eigen blog, zijn mijn schrijfskills er behoorlijk op vooruit gegaan. Waar ik vroeger nog een hekel had aan verslagen schrijven (omdat ik dacht dat ik het niet kon) typ ik nu met gemak duizend woorden achter elkaar. Ook heb ik door deze schrijfskills mijn stageplek veroverd: ik moest een schrijfopdracht maken en nadat ze mijn stuk lazen was ik gelijk aangenomen.

♥ Je eigen creativiteit gebruiken voor het schrijven van nieuwe blogs. Niks heeft mij zoveel creativiteit geleerd als het telkens zoeken naar nieuwe, originele ideeën voor artikelen. Momenteel haal ik dan mijn inspiratie ook overal vandaan en ik merk dat nieuwe ideeën verzinnen voor iets me nu ook gemakkelijker afgaat dan voorheen.

♥ Je bezoekersaantallen zien groeien. Ik verbaas me altijd nog over het feit dat zóveel mensen mij volgen en er komen er steeds meer bij; super gezellig!

♥ Jullie lieve reacties doen mij ALTIJD goed. Niks is leuker dan het ontvangen van een reactie op een artikel waar je net uuuuuren aan besteed hebt. Natuurlijk is het al mega lief dat je mijn artikel leest, maar het is wel fijn om ook een bevestiging te krijgen dat ik een leuk artikel heb geschreven. En al die reacties die ik al heb mogen ontvangen op mijn blog, doen mij goed. Dankjulliewel daarvoor! <3

♥ Samenwerkingen met bedrijven zijn ook een leuke bijkomstigheid van het bloggen. Ik blog zelf voornamelijk omdat ik mijzelf wil uiten door het schrijven van artikels, maar wanneer bedrijven dan inzien dat mijn blog een toegevoegde waarde is voor hun bedrijf vind ik altijd een top compliment.

♥ Iets wat ik ook ontzettend leuk vind, is het leren kennen van nieuwe mensen. En dan heb ik het niet alleen over Twitter, Instagram en Facebook waar ik altijd leuke interacties met jullie heb, maar ook in het echte leven. Ik heb één medeblogger al ontmoet, en ik ben van plan om binnenkort een leuke meeting te organiseren met allemaal bloggers. Als het jou leuk lijkt om ook te komen, let me know! 

Wat vind jij zo leuk aan het bloggen?

Liefs, Maaike

You May Also Like

21 reacties

 1. Helemaal met je eens. Blogger zijn is gewoon fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah heel leuk artikel! Bloggen is ook zo leuk! Ik vind het schrijven en de foto's maken ook zo leuk <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me zo vinden in jouw punten! Bloggen is een fijne hobby waar je heel creativiteit in kwijt kan. En bloggers ontmoeten is leukkk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat tof, ik vind jouw blog ook zo leuk! Ik bewaar je artikelen altijd totdat ik ze heb gelezen haha! (Ik moet er dus nog een heleboel!) (lees: ik loop nog achter tot münchen). OEPS!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahhh wat super lief zeg, Sophie! You just made my day <3

   Verwijderen
 5. Wat een leuk artikel! Toevallig komen veel punten van jouw artikel ook voor in mijn artikel van vandaag, over mijn positieve ervaringen met het bloggen. Haha, grappig! Ik vind het ook zo leuk om nieuwe mensen te leren kennen <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha wat toevallig dat jij dan ook precies zo'n artikel online hebt gezet! Ik moet hem nog wel even lezen geloof ik, maar dat ga ik nu direct doen haha :)

   Verwijderen
 6. Ik sluit me volledig aan bij wat jij hierboven hebt beschreven.. Ik word ook elke dag zo blij van het bloggen en het lezen van andere blogs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben het echt helemaal met je eens! Ik hoef me nooit meer een moment te vervelen. Bloggen maakt mij zo blij! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bloggen is inderdaad super leuk.. Vind het ook leuk dat ik op die manier andere mensen leer kennen die ik anders nooit had leren kennen. Je bent ook nooit alleen als blogger.. in de online wereld is er altijd wel iemand online ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. True! Ik vind het bloggen ook heel erg leuk, maar ik heb zo weinig tijd en ben een perfectionist. Dus het gaat wat moeizaam. Maar ik werk eraan om binnenkort alles weer op te pakken. Maar dan wil ik gewoon eerst echt helemaal tevreden zijn met het layout en dat ben ik eindelijk bijna! En ik heb andere klasgenoten aan het bloggen gekregen, heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erg jammer, maar school gaat natuurlijk eerst! En ondertussen kan ik niet meer wachten tot je een keertje weer gaat beginnen <3

   Verwijderen
 10. Nu weet ik niet meer of ik hier al op had gereageerd of niet. Maar met bloggen hoef je je in ieder geval echt nooit te vervelen! Er is zo veel leuks te doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit artikel is zó waar. Ik blog nu pas een maandje maar ik merk nu al dat ik beter leer schrijven en dat het steeds makkelijker word om een artikel te schrijven! Veder vind ik het ook super dat er steeds meer nieuwe bezoekers op mijn blog komen. (ps. ik follow je nu op Bloglovin)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga je blog eens bekijken, ik ben erg benieuwd!

   Verwijderen
 12. Ah wat een leuk artikel! Ik blog pas sinds kort en ik merk nu al dat ik in mijn vrije tijd echt continue met mijn blog bezig ben. Vind ik fijn!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Reacties doen mij ook altijd heel erg goed! Bloggen is zo leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel leuk om te lezen! Voor mij is bloggen ook echt een verslaving geworden hihi. Ik werk dan wel 40 uur per week maar het lijkt net alsof ik er nog een baantje bij hebt, maar ik doe het met alle plezier. Wat leuk dat je een meeting gaat organiseren met andere bloggers. Dat lijkt mij heel leuk! :D -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben het helemaal met je eens. Het leren kennen van nieuwe mensen is het meest leuke. Dat van het makkelijker schrijven is helemaal waar. Ik typ zo hele verslagen zonder problemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo herkenbaar! Het is zo fijn om constant bezig te zijn met het bloggen, ieder onderdeel is een hobby van me geworden. x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat zijn ook precies de punten waarom ik ook zo van bloggen houd. Ik kan mijn creativiteit erin kwijt, je hebt altijd iets te doen en de interactie met je lezers is super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen