Dit wil ik nog bereiken op het gebied van mijn blog

by - maart 12, 2016


Ik blog al een tijdje, maar toch zijn er nog een aantal doelen die ik graag wil bereiken op het gebied van mijn blog. Zo wil ik enorm graag mijn schrijfstijl & fotografie verbeteren en daarnaast wil ik elke week een aantal uurtjes inplannen om even rustig aan mijn blog te werken, zonder enige afleiding. Kijk je mee naar al mijn blogdoelen?


Een pers event bezoeken


Nouja, eigenlijk staat er al een super leuk pers event op de planning, maar toch zet ik hem nog even op mijn lijstje. Het lijkt me namelijk écht heel tof om voor je blog aanwezig te zijn bij een exclusief evenement. En binnenkort is het dus zo ver: dan ga ik met een mede blogger op weg naar mijn allereerste blog event ooit. Super spannend!

Mijn schrijfstijl & fotografie verbeteren


Sinds ik begonnen ben met bloggen zijn mijn schrijfskills al ongelofelijk verbeterd. Toch merk ik soms nog dat ik zo snel mogelijk een artikel schrijf, omdat ik hem graag de volgende dag nog online wil hebben staan. En dat doen mijn schrijfskills niet goed. Daarnaast wil ik mijn fotografie ook verbeteren, omdat ik het belangrijk vind - ook op andere blogs - dat je foto's mooi en interessant zijn om te zien. Visualisatie, daar draait het eigenlijk allemaal om tegenwoordig. En ik merk zelf ook dat ik op andere blogs de foto's altijd wel het belangrijkst vind.

Elke week minimaal 4 artikels online


Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik vind het lastig om consistent te zijn wat betreft het schrijven van artikelen. Soms zit ik in een ongelofelijke blog flow en schrijf ik wel drie artikelen achter elkaar en soms schrijf ik een week lang geen artikelen, zoals vorige week gebeurde. En ondanks dat ik vooral wil bloggen wanneer ik zin heb, vind ik het wel belangrijk om elke week te bloggen. En mijn doel is dan ook om sowieso elke week minimaal vier artikels online te zetten. Let's do this!

Een vast aantal uur inplannen om te werken aan mijn blog


Om de doelen hierboven te halen, moet ik het bloggen even anders aanpakken. Normaal schrijf ik her en der wat artikelen, maar ik wil eigenlijk een vast aantal uurtjes per week inplannen om te werken aan mijn blog. Muziek uit, telefoon aan de kant en gewoon een paar uur achter elkaar brainstormen over nieuwe artikelen, aan mijn fotografie skills werken en met mijn volle aandacht artikels schrijven.

De 500 volgers op Bloglovin halen


Oké, laat het duidelijk zijn dat ik voor mijn plezier artikelen schrijf en ze online zet op mijn blog, maar HOE tof zou het zijn als ik de 500 Bloglovin volgers haal? Daarnaast vind ik het ook belangrijk om doelen te hebben waar je naartoe kunt streven, en dit is een van de doelen die ik heb voor mijn blog. Ik ga het dan ook echt mega hard vieren als ik dat mooie getal nu eenmaal heb bereikt :)

Overstappen op Wordpress


Tijdens mijn stage heb ik érg veel gewerkt met Wordpress en ik vind het dan ook een onwijs prettig content management systeem. Voor mijn eigen blog gebruik ik nog steeds Blogger en ik merk wel dat ik het steeds irritanter vind dat ik met Blogger niet zoveel kan. Op Wordpress zijn er namelijk allerlei super handige plug-ins die je kunt gebruiken en op Blogger heb je vrijwel niks. Ook wil ik mijn lay-out compleet veranderen wanneer ik ben overgestapt op Wordpress.

Naast deze doelen heb ik ook nog een aantal kleine doelen. Zo wil ik nog een toffe e-mail handtekening maken, van xMMKE.nl naar MMKE.nl gaan (ik wil van die x af!) en wil ik daarna me gaan focussen op het maken van visitekaartjes.

Heb jij nog doelen voor jouw blog die je graag wilt bereiken?

Liefs, Maaike

You May Also Like

27 reacties

 1. Ik werk ook met Wordpress en vind dit echt onwijs fijn werken. Ook ik zou graag nog de 500 volgers willen halen op Bloglovin', maar dat is echt niet het meest belangrijke maar wel een leuk stukje waardering voor je blog toch :-)! Hoe lang blog je nu?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, het is een stukje waardering! Ik blog nu 1,5 jaar trouwens :)

   Verwijderen
 2. Wat een mooie doelen! Ik wil ook overstappen op Wordpress, maar ik heb echt geen idee hoe ik dat moet aanpakken... Ik ben nu trouwens wel benieuwd naar welk evenement je gaat! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om doelen te stellen voor je blog. Doe ik ook, maar dan stiekem voor mijzelf haha. Ik ben na een half jaartje bloggen met blogger ook overgestapt naar Wordpress. Zoooo blij mee. Mijn site ziet er veel professioneler uit en werkt erg makkelijk. Zeker doen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuke doelen! Wat leuk dat je naar een event gaat! Lijkt mij ook ooit nog heel erg leuk om daar heen te gaan <3
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke doelen heb je opgesteld :) Daagt je toch uit om je best te doen voor deze ontzettend leuke hobby. Ik zit bijna aan 500 Bloglovin volgers ♡♡♡ Big yay! Fotografie is voor mij ook een aandachtspuntje, maar ook dat lukt steeds iets beter. Jij komt er wel meis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. WOW, wat knap van je! Die 500 volgers op Bloglovin zijn je wel van harte gegund hoor <3

   Verwijderen
 6. Wordpress vind ik ook echt super fijn! Je hebt heel mooie doelen en ik denk wel dat je die gaat halen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuke doelen, herken ik me volledig in hihi! Oh en als je hulp nodig hebt met wordpress, just let me know!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede doelen! Ik raad je idd aan om naar Wordpress over te stappen, ik vind het heel fijn! En 500 volgers op Bloglovin' zou gaaf zijn ja! Ik zou om te beginnen graag de 100 halen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie doelen! Ik zou er ook wel enkele van willen bereiken! :) veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super mooie doelen! Ik wil zelf het schrijven verbeteren, ik ben erg snel afgeleid door dingen om me heen waardoor zinnen soms niet kloppen. Gelukkig heb ik een lief vriendinnetje die mijn artikelen controleert voor ze online gaan haha.

  Fotografie is iets waar ik van hou en het kan altijd in onze eigen ogen beter wat een ander ook zegt haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie doelen! Ik vind je foto's al heel mooi eerlijk gezegd. En op je schrijfstijl heb ik ook niks aan op te merken maar ik snap dat je jezelf telkens wilt ontwikkelen. Ik hoop dat je snel die 500 volgers krijgt. Ik mag dan nog wel even haha. Ik heb zin in het event, we gaan er een leuke dag van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel! Zelf vind ik wel dat er nog wat te ontwikkelen valt, haha. Genoeg zelfs! En yes, dat wordt een leuke dag. Can't wait! <3

   Verwijderen
 12. Ah wat een mooie doelen zeg! 500 volgers zou voor mij ook een enorme mijlpaal zijn. Alle doelen zorgen voor een mooie uitdaging. Ik ben heel erg benieuwd wat je van het pers event gaat vinden. Laat je ons dit weten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk! Jullie krijgen het zeker nog te zien op mijn blog :)

   Verwijderen
 13. Hele mooie doelen <3 evenementen zijn altijd super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie doelen en wat een mooie blog heb je! Super leuk artikel!
  Liefs,
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wordpress is inderdaad heel fijn en overzichtelijk om mee te werken. Ik vind het ook lastig om regelmatig te bloggen, maar vind het aan de andere kant ook weer niet zo heel erg belangrijk eigenlijk (als in: als ik zin heb, dan heb ik zin en anders niet). Heel veel succes met je doelen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel erg leuk om te lezen. Overstappen naar wordpress lijkt me echt een goede stap. Ik maakte vroeger ook ooit gebruik van blogger, maar ik vind wordpress echt tien keer zo fijn en een stuk mooier ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fijn om te lezen wat je nog wilt bereiken! Ik ben ook nooit zo consistent geweest als het op bloggen aankomt. Maar vanaf nu heb ik ma, woe en vrijdag als mijn vast blogdagen en voor de rest zie ik wel. 4 artikels per week is ook een mooi voorruitzicht. Ik vind je naamsverandering wel een goed idee. En visitekaartjes zou ik ook wel willen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat een mooie doelen! gaat je zeker lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi maaike,

  Dit zijn zeker goede doelen. Ikzelf heb ook wat moeite met consistentie. Ik wil 3x per week een artikel publiceren en 1 how to video met tips.

  Maar daarnaast werk ik 40 uur in de week en ben ik mijn huis aan het opknappen. En ook skype ik nog dagelijks een uurtje met mijn vrouw. Dus dat zijn behoorlijk wat activiteiten.

  Maar een paar uurtjes per week met mijn blog bezig zijn om ideeën op te schrijven is niks voor mij. Mijn brein draait 24/7 door.

  Wat mij wel heeft geholpen is door Evernote te gebruiken. Zodra ik een idee voor een artikel te binnen schiet,. Noteer ik. Die in Evernote op mijn mobiel, zodat ik er later in Evernote op mijn laptop verder aan kan werken.

  Ook wil ik meer consequent met social media omgaan. Hoewel ik zeer actief ben in diverse facebook groepen.

  Ook heb ik gisteren mijn plek gereserveerd voor blogger in the city. Dit is een netwerk event. Dus daar ben ik ook erg benieuwd naar.

  Ach zo komen we iedere dag een stapje dichterbij onze doelen. Opgeven is zeker geen optie en ik weet dat ook jij je doelen zult halen.

  Groeten chris

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooie en zeker haalbare doelen. Ik heb ook altijd doelen voor mezelf wat ik erg fijn vind om dat je er dan echt naar toe kan werken. Leuk zeg je eerste event!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ah mooie doelen. De 500! Zo tof, dat duurt bij mij nog wel even haha. Ik merk dat ik telkens heel lang blijf hangen en dat er dan spontaan 20 bijkomen. Ik ben die logica nog even kwijt achter de bloglovin volgers haha

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik hou van dit soort doelen, vind het leuk om te zien wat andere bloggers willen bereiken met hun blog. Wat gaaf dat je binnenkort naar je eerste evenement gaat, veel plezier. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuke doelen!
  Zelf wil ik nog kijken voor visitekaartjes en me aan mijn blogschema houden. En een persevent lijkt mij natuurlijk ook awesome maar, daar zal ik nog even voor verder moeten werken.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen