Dit is wat 'succesvol zijn' voor mij betekent

by - maart 29, 2016

succesvol zijn

Vaak denken mensen bij 'succesvol zijn' aan hun carrière: hoe hoger je terecht komt, hoe meer succes je hebt. Voor mij ligt dat net wat anders. Als ik aan succes denk, denk ik niet alleen aan succes hebben op werkgebied. Het is zóveel meer dan dat.

Laatst las ik een inspirerend artikel op de blog van Laura. Het ging over haar kijk op succesvol zijn en door haar artikel besloot ik er ook een blog aan te wijden.

Voor veel mensen betekent succesvol zijn zo hoog mogelijk komen op het gebied van je carrière: rijden in je eigen Porsche omdat je toch bakken met geld verdient en elke ochtend in de spiegel kijken met een tevreden lach, omdat je nu alles hebt wat je je ooit hebt kunnen wensen. Succes wordt vaak vergeleken met je werk en het gevolg daarvan is dat je wilt presteren, presteren en nog meer presteren. Zo goed mogelijk je werk doen, want dan wordt je 'ooit' succesvol.

Is dat niet te ver gezocht allemaal? Ligt de mate van succes inderdaad alleen maar aan je carrière? Ik heb er een tijdje over nagedacht en ik ben tot de conclusie gekomen dat wanneer ik succesvol ben in mijn leven, ik een leven leidt waar ik blij en energiek van word. Ik wil werk hebben waar ik voldoening uit haal: werk dat mij tot een gezond niveau uitdaagt en waar ik energie van krijg. Ik hoef niet per se een geweldige carrière te hebben of rijk te worden, als ik maar werk heb waar ik mij fijn bij voel en waar ik mijn passie in kwijt kan.

Wat voor werk ik wil hebben? Ik merk nu dat ik het ongelofelijk leuk vind om content te creëren: ik vind schrijven leuk, fotograferen ook en ook vormgeving vind ik onwijs gaaf om te doen. Daarnaast vind ik online marketing ook leuk: hoe zorg je er nou voor dat je zoveel mogelijk bezoekers naar een website trekt? Momenteel ben ik daarom veel bezig met mijn blog (omdat ik het leuk vind en er energie uithaal) en ook bij mijn bijbaantje (bij een online marketingbureau) ben ik er mee bezig.


"Succes is liking yourself,
liking what you do
and liking how you do it."


Maya Angelou


Succesvol zijn betekent voor mij meer dan alleen werk. Wanneer ik succesvol ben, leid ik een leven waarin ik veel tijd doorbreng met mensen waar ik van hou. Ik wil zoveel mogelijk lieve vrienden/vriendinnen en familie om mij heen verzamelen, want ik heb een hekel aan alleen zijn. Ook leef ik gezond en heb ik een fijn huis waar ik me 'thuis' voel. En ja, dat natuurlijk met de liefde van mijn leven. Klinkt heel cliché, maar het is gewoon zo. En als laatste vind ik het ook heel belangrijk om alles uit mijn leven te halen wat erin zit. Ik wil nog zóveel reizen maken, dingen doen zoals met dolfijnen zwemmen en ik wil eigenlijk zoveel mogelijk nieuwe dingen ontdekken. En ook dat heeft wat mij betreft met succes te maken.

Voorheen dacht ik alleen dat succes een zo goed mogelijke carrière was. Ik ben nog steeds erg gedreven en ambitieus, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat 'werken' alleen mij niet gelukkig gaat maken. Er is zoveel meer dan dat in het leven!

Wanneer ben jij volgens jezelf succesvol?

Liefs, Maaike

You May Also Like

23 reacties

 1. Wat mega mooi dit <3 En zo waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens. Werk is niet altijd alles. Het is leuk als je genoeg geld verdiend, maar het is natuurlijk veel leuker als je met plezier naar je werk gaat. Ik heb sinds een jaar een koophuis , waar ik samen met mijn vriend en kat heel graag in woon. Dit geeft mij het gevoel van succesvol. En dat is natuurlijk mede ontstaan door werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal met je eens! Ik heb al een tijd geleden besloten dat ik na mijn diploma niet perse in de communicatie wil werken, want daar word ik niet blij van. Het liefst wil ik reizen en daarna een tijdje als stewardess werken. Als ik dat aan mensen vertel kijken ze me raar aan "waarom, je hebt hbo?" Nou, omdat ik daar wel blij van word, ik doe dan wat ik leuk vind en dat is voor mij succesvol!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed van je dat je dat wilt doen en dat je dat nu al weet! Ik weet nog niet wat ik na mijn studie ga doen, maar ik zit ook sowieso aan reizen te denken

   Verwijderen
 4. Ik ben het hier helemaal mee eens! Het is ook heel persoonlijk wat succesvol zijn nu betekent. Doen waar je van houdt heb je veel meer aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij succesvol denk ik ook meteen aan werk. Ik had de ambitie om hoger op de ladder te komen. Nu heb ik een leuke baan waar ik een zelfvoldaan gevoel bij krijg dat ik succesvol noem en wil geen carierre tijger zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supergoed geschreven! Ik sluit mij volledig aan bij jou mening :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi geschreven, ik ben het ook helemaal met je eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig artikel! Succes vol zijn is inderdaad met familie leden en vrienden om je heen. Zo belangrijk! <3 Mooi heb je het geschreven.

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk geschreven een artikel om goed over het leven na te denken. Voor mij betekent succes mensen om je heen hebben die om je geven. Zoals je familie. Natuurlijk speelt opleiding een rol op weg naar een beetje succes en werken ook wel. Maar deze laatste twee zijn niet alles. Jammer dat niet iedereen hier zo over denkt.
  Er zijn die hard working freaks die denken dat ze 24/7 moeten werken om hun carrière op een hoger niveau te tillen anders tellen ze niet mee.
  https://sherryhussain.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben het helemaal met je eens. Voor mij is succesvol zijn o.a. ook een fijne relatie hebben waarin ik gelukkig ben, regelmatig sporten om mijn lichaam gezond te houden, mijn taken per dag of week zo plannen dat ik ze allemaal kan uitvoeren etc. Het is inderdaad zoveel meer! x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt helemaal gelijk! Geld maakt ook niet gelukkig zeggen ze toch? Dus inderdaad, ga vooral iets doen wat je leuk vindt. (Geldt overigens ook voor studiekeuzes). Iets waar je energie uithaalt en waar je gelukkig van wordt, dat is belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Helemaal met je eens maar tegenwoordig willen wij allemaal perfectie nastreven en dat merk ik ook aan mezelf. Ik wil op een dame lijken op instagram, ik doe make-up na van andere, ik wil dingen kopen die andere ook hebben want die zeggen dat het goed is, ik wil het figuurtje van fitness modellen die zich uithongeren en 24/7 in de sportschool staan haha maar eigenlijk mag ik heel blij zijn met alles wat ik nu al heb bereikt.

  Ik heb een lieve vriend waar ik al bijna 3 jaar mee samen ben, wat vliegt de tijd zeg. Ik heb altijd op vakantie kunnen gaan met mijn ouders, andere hebben die optie niet. Ik sta in de Cosmogirl, ik kom voorbij op de reclame van MTV, lieve bloggers ontmoet en ik vind het heerlijk om te genieten van de kleine dingen haha! Geld maakt niet gelukkig maar is voor vele wel weer makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed dat je ook even op een rijtje zet wat je wél al hebt bereikt! Want in de Cosmogirl staan en op MTV komen is al heel bijzonder, daar moet je trots op zijn <3

   Verwijderen
 13. Ah wat een goed artikel! Ik ben het helemaal met je eens, ik zou het niet eens zo goed kunnen verwoorden haha. x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ellenbogenwerk, geld, en status en een carrieretijger zijn. Er zijn mensen die met tegenzin naar hun werk toe gaan. Als het maar niet ten koste van een ander gaat zoals over lijken gaan en patenten afpakken en met andermans naam er van door gaan om op het succes van een te teren. Om mee te liften op andermans naam die er succes mee heeft. Iemand die plagiaat pleegt van andere een nummer afpakt en doet alsof die het gecomponeerd heeft.Met onmogelijk moeilijke lastige negatieve en onhandelbare mensen samenwerken waar je geen kant mee op kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me totaal niet fijn om met dat soort mensen te moeten samenwerken! Maar je zult ze sowieso wel een keer tegenkomen in je carrière, denk ik.

   Verwijderen
 16. Mensen die nog te vaak het goede van anderen inzien, en nogal idealistisch zijn. Er zijn grenzen. .

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat heerlijk dat je hier nu al op 22 jarige leeftijd achter bent. Ik hoop dat je veel meiden kan bereiken en inspireren met dit soort artikelen. Super leuke blog. Keep it up!

  BeantwoordenVerwijderen