Review - Het boek #GIRLBOSS van Sophia Amoruso

by - april 02, 2016

girlboss sophia amoruso

Als ik ergens tegenop kijk, zijn het wel mensen die het hebben gemaakt in de online business. En dan voornamelijk vrouwelijke ondernemers. En ik vind het al helemaal leuk wanneer zulke mensen een boek uitbrengen vol met kennis die je ook kunt toepassen op je eigen blog of website. En laat #GIRLBOSS nou nét zo'n boek zijn.

girlboss sophia amoruso

girlboss sophia amoruso

Het boek #GIRLBOSS is geschreven door de Amerikaanse Sophia Amoruso. Je hebt wellicht nog nooit gehoord van haar naam, maar haar succesvolle webshop Nasty Gal komt je vast wel bekend voor. Sophia is ooit begonnen in haar eentje in haar kamer met haar webshop, en momenteel is Nasty Gal een miljoenen bedrijf. In #GIRLBOSS vertelt ze hoe haar bedrijf zo ongelofelijk hard is gegroeid, hoe ze is begonnen en welke obstakels ze heeft gehad terwijl ze keihard aan het werk was om haar bedrijf nóg harder te laten groeien.

"In whatever you do, you're not going to stand out 
unless you think big and have ideas that are truly original. 
That comes from tapping into your own creativity,
not obsessing over what everyone else is doing."


- Sophia Amoruso

Wat je kunt verwachten van dit boek? Je wordt onwijs geïnspireerd tijdens het lezen van het boek. Sophia is een ontzettend hardwerkende en intelligente vrouw en dat merk je aan elke zin dat ze geschreven heeft. In het boek staan ontzettend veel levenslessen die ze heeft geleerd, waar iedere lezer wel iets aan heeft. Het is geen boek waar keiharde tips in staan om van jouw onderneming een succes te maken, het is gewoon het levensverhaal van zichzelf waar ze over vertelt. En daar kun je dus héél veel inspiratie en energie uithalen.

#GIRLBOSS gaat over het vinden van jezelf, carrière maken en glasharde quotes zoals 'A #GIRLBOSS is in charge of her own life. She gets what se wants because she works for it.". Deze quote geeft eigenlijk precies aan waar het boek over gaat. En ik kan je vertellen: je hebt zin om zelf ook keihard te gaan werken aan je doelen, terwijl je dit boek leest. 

Ik vind het een geweldig interessant boek om te lezen. Zo beschrijft ze ook haar weg naar succes, die niet altijd even makkelijk was. Iedereen komt weleens op een punt in zijn/haar leven terecht, waarop het niet altijd even makkelijk is. Toch bleef ze maar doorgaan en bleef ze in haarzelf geloven terwijl ze geen studie gedaan had en nooit een lening had aangevraagd. Yup, van dit boek krijg je echt energie om ook wat te maken van je eigen leven!

Lijkt dit boek je wat voor jou?

Liefs, Maaike

You May Also Like

15 reacties

 1. Ik heb over dit boek al eerder een review gelezen, klinkt erg goed :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh wat ben ik nu mega benieuwd geworden naar dit boek! Ik kende haar niet, maar zo te lezen is ze een echte power vrouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me echt een geweldig boek! Hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende het boek nog niet maar het ziet er wel heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou dit boek graag eens lezen, lijkt me zo inspirerend!
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ontzettend gaaf boek! Aan de ene kant iets voor mij, aan de andere kant misschien te op vrouwen gericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt als een interessant boek en ik ken haar inderdaad niet!
  Ik heb toevallig net het boek van Anna Nooshin uit en ik denk dat het een beetje dezelfde soort boek is zoals jij dit boek beschrijft! Ja, t lijkt me een interessant boek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat boek is ook heel erg inspirerend inderdaad! :)

   Verwijderen
 8. Ik ben heel erg benieuwd, de kaft ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaa, hier was ik ook zelf al zo benieuwd naar! Ik ben zelf ook een girl boss en kan echt genieten van dit soort verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit boek staat echt nog op mijn wensenlijstje! Hij lijkt me heel inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben heel benieuwd naar dit boek, moet het nog steeds een keer aanschaffen. Ik raak altijd zo geïnspireerd door dit soort boeken, geweldig. <3

  BeantwoordenVerwijderen