5x inspirerende boeken die ik graag wil lezen

by - april 16, 2016


Boeken lezen. Ik had er tot kort geleden nog niet zoveel mee. Totdat ik de boeken Masterclass Ondernemen van Annic van Wonderen en #GIRLBOSS van Sophia Amoruso las. Wat een power en inspiratie krijg je daarvan! En ze stonden ook nog eens boordevol tips waar ik echt iets mee kon. En nu zoek ik dus naar meer boeken die mij inspireren. En daar kwam deze top vijf uit!


Eat Pray Love - Elisabeth Gilbert


In dit boek heeft de hoofdpersoon Elizabeth alles wat ze zich maar kon wensen. Een man, een huis en een succesvolle carrière. Toch is ze niet gelukkig en krijgt ze een hevige depressie nadat ze is gescheiden. Ze gaat een jaar lang alleen op reis en gaat op zoek naar evenwicht en geluk. In het boek gaat de hoofdpersoon dus op zoektocht naar zichzelf. Best inspirerend!

Sterker dan ooit - Brené Brown


Iedereen maakt wel eens een periode in zijn leven mee die gewoon niet fijn is. En hoe cliché de quote 'what doesn't kill you, makes you stronger' is, soms lukt het gewoon niet om je weer sterk te voelen nadat je net keihard op je gezicht gegaan bent. Soms voel je je juist nog angstiger dan voorheen. En dit boek helpt je om je dan weer sterker te voelen. Het gaat over moed, imperfectie, schaamte en goed genoeg zijn. Voor als je het even niet ziet zitten dus.

Love x Style x Life - Garance Doré


Ik had eerst gedacht dat dit boek alleen een leuk koffietafel boek zou zijn waar je even doorheen kon bladeren. Toen ik de beschrijving en de recensies las, veranderde dat. De auteur, Garance Doré, geeft in haar boek ook een kijkje in haar levensverhaal. Je kunt je met haar gemakkelijk identificeren door haar eerlijke schrijfwijze. Ook komen er stylingtips in voor en heeft het boek gewoon een prachtige vormgeving. Een recensie zei zelf: 'Na het lezen van dit boek wil je alles op alles zetten om je eigen dromen te realiseren."


The Life-Changing Moment of Not Giving a F*ck - Sarah Knight


Hoe makkelijk zou het leven zijn als het je niks meer kon schelen hoe mensen over je denken? Dit Engelse boek geeft je de inzichten om even na te denken aan welke dingen je je tijd en energie aan spendeert en aan welke dingen je het eigenlijk liever zelf wilt spenderen. Je leert dus eigenlijk de regie van je eigen leven in handen te nemen. 

Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd? - Nina Janssens 


Oké die zogenoemde 'blues' nadat je net afgestudeerd bent bestaat: je voelt je gewoon niet zo goed, omdat je dan even totaal niet weet wat je met je leven moet doen. In dit boek vertellen 28 net-afgestudeerden wat zij deden na hun studie en ook geven ze je tips voor deze periode. Ook schrijft de auteur vijf strategieën voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Het lijkt me een ontzettend interessant boek, vooral als je dus net als ik nog niet weet wat je na je studie moet gaan doen.

Welk boek zou jij nog graag willen lezen?

Liefs, Maaike

You May Also Like

13 reacties

 1. Ik ken deze boeken alleen van naam. Zou er ook nog wel eens een aantal willen lezen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zien er goede boeken uit! Zelf wil ik graag on top van Anna Nooshin en Girl boss wel eens lezen. Aangezien iedereen er fan van is. (:
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik al gelezen en ik vind zeker dat je die ook een keer moet lezen! :)

   Verwijderen
 3. Oh dit herinnert me er aan dat ik vaker moet lezen, echt heel inspirerende boeken inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah dat laatste boek wil ik ook heel graag lezen! Thanks voor de tip! Lijkt mij onwijs interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eat pray love wil ik ook nog een keer lezen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil graag On Top lezen van Anna Nooshin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Love x Style x Life wil ik ook nog heel graag hebben en lezen. En ben nu ook wel benieuwd naar het boek 'waar heb ik nou voor gestudeerd?' aangezien ik het ook echt nog niet weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toffe boeken! Ik ben heel erg benieuwd naar het boek van brene brown willen lezen. Zo'n goede schrijver is ze!
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke boeken! Ben erg benieuwd geworden naar het boek Eat pray love ♥ xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh leuke boeken. Dat lijken me 5 goede keuzes! Ik zou zelf dringend ook weer eens wat meer moeten beginnen lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke keuzes! De film van Eat pray love heb ik gezien dus ik ben ook wel benieuwd naar het boek. Anna Nooshin haar boek, serena van beautylab en het bobbi brown makeup manual wil ik dolgraag nog eens lezen!

  BeantwoordenVerwijderen