10x tips voor meer succes in je leven

by - april 21, 2016


Als je succes wilt hebben in je leven is er maar één ding zeker: je zult er ontzettend hard voor moeten werken. Succes is niet iets wat je komt aanwaaien, of wat je 'even' overkomt. Alle succesvolle mensen hebben de verantwoordelijkheid in eigen handen genomen en hebben er zelf iets van gemaakt. Dus, waar wacht je nog op?

Schrijf je doelen op


Je wordt extra gemotiveerd als je keer op keer aan je eigen doelen herinnert wordt. Schrijf ze dus op papier of print ze uit en hang ze ergens op waar je ze kunt zien. Ik heb het bijvoorbeeld ook gedaan voor mijn blog, en ik krijg er gewoon elke keer weer motivatie van.

Niet denken, maar doen


Heb je een goed idee in je hoofd, werk het dan gelijk uit! Denk niet 'oh, dat doe ik wel een keertje', maar ga er gelijk mee aan de slag. Met uitstelgedrag kom je nergens en ben je over een halfjaar nog steeds op dezelfde plek als nu. Work for it!

Blijf jezelf ontwikkelen


Stop niet met leren, maar blijf jezelf ontwikkelen. Lees bijvoorbeeld een goed boek, volg een cursus of ga op reis. Word de beste versie van jezelf, alleen zo kun je het maximale halen uit alles wat je tegenkomt.

Verander je persoonlijkheid


Als je overal over zeurt of moppert, kun je verwachten dat de mensen om je heen daar ook niet enthousiast van worden. Positieve en vrolijke mensen hebben een betere gunfactor en halen het beste uit elke situatie waar in ze zitten. Je staat dan gewoon op een veel betere manier in het leven!

Wat is jouw passie? Volg het! 


Als je iets doet wat je écht leuk vind, ben je alleen dan bereid er extra hard voor te werken. Doe je iets wat je niet leuk vind, dan heb je er waarschijnlijk ook niet zoveel zin in. Denk erover na: wat is jouw passie? Volg je gevoel!

Neem risico's


Blijf je doen wat je altijd al gedaan hebt, of wil je ervoor gaan? Het leven is een grote grijze vlakte als je niet af en toe wat risico's neemt. Probeer eens wat anders dan normaal en je zult gelijk merken dat je daardoor een (kleine) adrenalinekick van krijgt. Gewoon DOEN!

Wees niet bang om fouten te maken


Wees niet bang om fouten te maken, iedereen doet het. Geloof me: er zijn genoeg succesvolle mensen die keihard hebben gefaald, uiteindelijk gaat het er om hoe je daar mee omgaat. Geef je het op of ga je er nog steeds keihard voor? Your choice!

Werk met aandacht


Iets wat voor mij erg goed werkt is vooral niet multitasken. Werk met aandacht: je bent veel effectiever wanneer je één ding tegelijk doet. Zo krijg je veel meer voor elkaar op een dag.

Wees origineel en creatief


Doe altijd je best om uniek te zijn; wanneer je net zo als de rest bent val je niet op. Denk goed na over wat bijvoorbeeld jouw website of blog uniek kan maken en zet alles op alles om dat te laten zien. Oefen je hersenen door steeds nieuwe ideeën te verzinnen.

Wat doe jij om meer succes te krijgen in je leven?

Liefs, Maaike


You May Also Like

14 reacties

 1. Wat een handige tips! Zelf doe ik niet echt iets speciaals alleen hard werken denk ik.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke post!
  Ik probeer vooral hard te werken maar zeker ook momentjes voor mezelf te nemen.

  X Elien

  (www.littlelouvain.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Momentjes voor jezelf zijn ook zeker belangrijk; never forget that :)

   Verwijderen
 3. Hele goede en motiverende tips. Goed dat je ze deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tof artikel Maaike! Dit soort dingen vind ik altijd leuk omt e lezen als reminder :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne tips! Kan ik wel gebruiken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne tips Maaike! Vooral die doelen opschrijven werkt ècht voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel goede tips! Als je deze allemaal volgt, dan geraak je inderdaad een heel eind dichter bij je doel denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne tips zeg! Helemaal mee eens, jezelf blijven ontwikkelen is zeker belangrijk en niet denken maar doen. <3
  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ontzettend goede tips! Ik ben het er de volle 100% mee eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hele goede tips heb je hier opgenoemd! Ik kan welk elk puntje opnoemen maar ze zijn allemaal gewoon heel erg goed! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben altijd zo bang om fouten te maken, terwijl het juist goed is om risico's te nemen, dan kun je veel meer bereiken. Wat fijn artikel meid! <3

  BeantwoordenVerwijderen