'Hoe gaat het nu écht met je?'

by - mei 19, 2016


Het ene moment sta je nog te vieren dat het nieuwe jaar begint, het andere moment is het al weer halverwege mei. Say what?! Ik sta er niet vaak genoeg bij stil dat het leven zó snel gaat. En er is veel gebeurd in de afgelopen vijf maanden. In dit artikel praat ik jullie even bij over hoe het op dit moment écht met mij gaat.

Het leven kan soms pretty fucked up zijn. Dat heb ik de laatste tijd wel gemerkt. Ik ga er niet verder op in, maar de conclusie is dat ik absoluut niet lekker in mijn vel zat de laatste tijd. En nog steeds voel ik me soms weleens slecht, maar dat hoort er bij. Het leven komt met vele ups & downs en het enige wat je kunt doen is het over je heen laten komen. Anyways: ik kan nu eindelijk weer zeggen dat het goed met mij gaat.

De afgelopen weken heb ik vooral proberen te genieten van het leven. Op het moment heb ik het niet zo druk met mijn minor op school en dat vind ik even helemaal niet zo erg. Na die hectiek van stage én werk tegelijkertijd (én een druk schooljaar in het vooruitzicht) mag ik het van mezelf even rustig aan doen. Ik heb nu tijd om te hardlopen, bloggen (liefde voor dat), mijn vriendje (ook dikke liefde voor dat) en andere leuke dingen die ik kan doen voor mezelf.

Vorige week ben ik dan ook op vakantie geweest met twee vriendinnen. Gewoon, omdat het kan. Life's short en ik wil zelf ook nog gewoon ZOVEEL zien van die grote, mooie wereld waar we in leven. Dus vertrokken we met onze koffertjes richting Nice, Frankrijk. En wat heb ik genoten daar zeg. Ik heb onwijs veel dingen gezien van de stad, genoten van het lekkere eten daar (macarons, halloooo) en lekker mijn gedachtes op nul kunnen zetten.

En afgelopen weekend was ik ook te vinden op Freshtival. Dat is hét festival waar mijn vriendinnen en ik het hele jaar naar uit kijken. Het is ALTIJD een leuk feestje. En dit jaar was dat het weer, ondanks het iets mindere weer wat we hadden (zon, waar was je?). Het was gewoon net zoals vanouds weer gezellig: 's ochtends klaarmaken en je outfit voor die dag bepalen, 's middags barbecueën bij een vriendin en daarna met zijn allen naar het festivalterrein fietsen. En eenmaal aangekomen voelt het alsof je in een 'bubbel' zit: alles mag, alles kan, het voelt alsof je niet in de echte wereld bent en dat je even nergens aan hoeft te denken of druk om hoeft te maken. En was was het leuk!

De komende tijd probeer ik dat ook gewoon mee te nemen: genieten van de kleine en mooie dingen in het leven. Ik ben zelf een persoon dat zich enorm druk maakt om de toekomst en daar kan ik ook ongelofelijk veel om stressen. Dat is hoe ik mijn leven leefde. Vanaf nu doe ik het anders en ga ik me alleen druk maken om wat er nu speelt: de rest kun je toch niet onder controle houden.

Liefs, Maaike

You May Also Like

17 reacties

 1. Zoals je al zegt meis geniet van het leven. Geniet inderdaad van alle kleine dingen en omring je met mensen die je lief hebben! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dit mooi geschreven! Heel fijn dat het nu beter met je gaat, je weer tijd hebt voor leuke dingen en dat je er ook besluit écht van te genieten! Ik heb dat een tijdje geleden ook als een soort 'goed voornemen' gedaan, maar soms is het makkelijker gezegd dan gedaan.. Toch denk ik dat het echt goed is om een beetje bewust te leven en inderdaad soms de dingen maar op z'n beloop te laten. Scheelt ook dat we naar de zomer toegaan (met al zijn leuke festivals inderdaad) waarin dat genieten voor mij in ieder geval altijd net wat makkelijker gaat. Mooi, dit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het scheelt inderdaad dat we naar de zomer toegaan, er staan zoveel leuke dingen op de planning nu! En ik hoop dat jij ook beter kunt genieten de komende tijd :)

   Verwijderen
 3. Heel mooi geschreven Maaike! Je hebt zeker gelijk, het jaar haat zo snel. Genieten van alles om je heen is zo belangrijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je moet er idd het beste van maken. Het leven komt met pieken en dalen, I know. Ik heb ook periodes dat ik het gevoel heb de hele wereld aan te kunnen, en een ander moment voel ik me erg down. Ik denk dat het er soms gewoon even bijhoort. Gelukkig heb je een lief vriendje en andere leuke dingen als afleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Barbequen vind ik ook zo lekker en gezellig! en geniet inderdaad van de natuur en de kleine dingen om je heen! ik weet hoe je je voelt..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi stukje, ik ben het helemaal met je eens! Ik wil ook nog zo graag de wereld ontdekken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Komt goed Maaike! Soms zijn er inderdaad tijden waarin je je wat minder chill voelt, maar daar kom je wel weer uit :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het wat beter gaat. En je hebt gelijk geniet van de kleine dingen in het leven. En van elke tegenslag word je sterker en leer je. Heerlijk zeg dat je even met je vriendinnen ertussen uit was dan kan je je ook weer opladen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je zegt echt hdrlenbare dingen. Genieten van t leven is zoo belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het leven gaat echt belachelijk snel, was het gisteren niet pas Kerstmis?
  Genieten van alles doe ik ook al, heel bewust, en ik word daar zo gelukkig van.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heerlijk dat je even een tussen uit bent geweest met vriendinnen. Neem het er lekker van! Als het kan, waarom niet toch? Gelukkig gaat het weer wat beter met je.
  Naar nú kijken is ook iets wat ik de afgekomen jaren heb geleerd. Druk maken over dingen die nog komen kost te veel energie. Zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat het beter gaat met je meis! Probeer inderdaad veel te genieten van de kleine dingen en vergeet af en toe niet de fijne mensen om je heen zoals je vriend, vriendinnen, ouders! Zo een vakantie met vriendinnen is echt een leuk idee! Dan voel je vaak een stuk vrolijker!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helemaal mee eens, ik moet me ook wat op het hier en nu focussen. We can do it!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jaaa niet normaal hoe snel de tijd gaat!

  BeantwoordenVerwijderen