Hoe gaat het nu met mijn healthy lifestyle?

by - mei 30, 2016


Een aantal weken geleden schreef ik een artikel over mijn plan om de komende weken gezonder te gaan leven. Ik leefde namelijk helemaal niet healthy: at nauwelijks fruit en groente, was verslaafd aan chips (en ander junkfood) en sportte nauwelijks. Hoe gaat het nu met mijn nieuwe healthy lifestyle?

Sinds ik dit artikel schreef, ben ik echt gaan werken aan een gezondere lifestyle. Ik pakte het hardlopen weer op (en dat voelde goed!) en ik zorgde ervoor dat ik meer fruit en groente at. Ook was mijn slaapritme HEEL erg slecht en nu ga ik bijna altijd rond dezelfde tijd naar bed ga en stap er ook weer rond dezelfde tijd uit. Feels good!

Totdat ik een aantal weken geleden op vakantie ging met twee vriendinnen. Daar heb ik best veel ongezonde dingen gegeten en toen ik terugkwam stopte dat eigenlijk niet. Zakken chips gingen er doorheen, hamburgers, patat en het ergste: ik at nauwelijks fruit en groente. Nu kun je dat niet aan me zien, want om eerlijk te zijn doe ik het ook niet voor mijn figuur. Ik wil me gewoon fit voelen en dan voel ik me totaal niet wanneer ik ongezond eet. 

Gelukkig ging vorige week de knop weer om. Ik had weer de motivatie gevonden om gezonder te gaan eten. Dus ging ik 'gezonde' boodschappen doen om mijn week goed te starten: verse sinaasappelsap, watermeloen, mozzarella, hummus etc. en GEEN chips, haha. En dat werkte erg goed! Ik heb de hele week lang bijna niks ongezonds gegeten en zoveel fruit mogelijk gegeten en ik voelde me eigenlijk direct ook weer beter. 

Nu moet ik zeggen dat mijn lifestyle nog niet helemaal goed is veranderd. Ik had vroeger een periode waarin ik echt heel gemotiveerd was om gezond te leven. Ik koos bijvoorbeeld tijdens uit eten gaan altijd voor de gezondste optie, dronk heel veel groene thee en héél erg veel fruit. Niet obsessief natuurlijk, want ik vond het heerlijk. En dat wil ik eigenlijk weer terugbrengen, want van al die ongezonde troep in mijn lichaam word ik echt niet blij. Dus de komende weken ga ik zeker nog door met het ontwikkelen van een gezonde lifestyle. Ik weet zeker dat mijn lichaam daar erg blij mee zal zijn :)

Ook wat betreft het hardlopen: dat ga ik ook weer oppakken. Sinds ik op vakantie ben geweest heb ik dat ook helemaal niet meer gedaan. Let's do this!

Hoe gaat het met jouw healthy lifestyle?

Liefs, Maaike

You May Also Like

14 reacties

 1. Goed dat je er zo bewust van bent en mee bezig bent. Tuurlijk dat het op vakantie een ander verhaal is. Ik moet ook zeker beter gaan letten om wat ik binnen krijg en ja sporten.... moet ik echt ook weer gaan oppakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen! Sporten doe ik eigenlijk niet, maar ik probeer wel een goede balans te vinden tussen gezond en ongezond eten. Gelukkig maakt het niet echt veel uit voor mijn figuur, maar ik merk soms wel dat ik echt behoefte heb aan iets gezonds. Dan eet ik bijvoorbeeld een salade of maak ik een gezonde smoothie. Maar ik ben er niet echt heel bewust mee bezig, ik luister gewoon naar mijn lichaam!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja soms merk ik ook dat ik echt behoefte heb aan iets gezonds! Luisteren naar je lichaam is ook erg belangrijk inderdaad :)

   Verwijderen
 3. Heel herkenbaar. Soms zit je gewoon in die periodes van HEEL gezond of HEEL ongezond haha. En daar blijf je dan een beetje in hangen ofzo. Herkenbaar dus! Balans is the key zeggen ze maarja, dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah je bent goed bezig hoor! Ik kan soms ook wat schommelen, maar wanneer ik een periode gezond eet dan voel ik me gelijk een stuk fitter en blijer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen. Ik vind je goed bezig! Zelf sport ik op Maandag dan doe ik cardio, s'avonds doe ik thuis wat squats. Op dinsdag doe ik abs & squats. Woensdag doe ik op werk de XCO mee en donderdag ga ik hardlopen... het weekend sport ik niet wil ik gewoon lekker vrij :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh en eten.... ehm ik eet gewoon wat ik wil hahahaha oeps

   Verwijderen
 6. Leuk om dit te lezen! Ik ben al een tijd bezig met the green Happiness en het heeft met heel wat gebracht. Nu ik klaar ben met het programma van 50 dagen is het doel voorlopig om dit balans te houden. Het gaat goed. Mijn tip is wees niet te streng voor jezelf, zorg dat je lekker eet er zijn genoeg lekkere gezonde gerechten ☺️ :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, dat ben je best fanatiek bezig! En goede tip, daar ga ik me zeker aan houden :)

   Verwijderen
 7. Leuk om te lezen, ik vind je goed bezig en is ook maar normaal dat je op vakantie veel lekkers eet doe ik ook hahaha! Maar ik probeer ook dagelijks fruit te eten, maar sporten doe ik nooit moet ik eens weer aan beginnen maar nu ben ik er te lui voor :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Herkenbaar, ik had een tijd dat het zó goed ging met gezond eten en dan opeens pak je alleen nog maar ongezonde dingen. Ik ben er nu ook weer écht aan het opletten en tot nu toe gaat het weer goed. Maar soms is het zo lastig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel herkenbaar! Ik ben ook eeuwig bezig met gezond eten, dan weer een periode dat het minder gaat enzovoort enzovoort haha. Wel goed dat je er weer aan werkt, ik voel me dan altijd veel gezonder en energieker!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, goed bezig! Lekker motiverend ook om te lezen:) Ik doe dit altijd heel erg in periodes: vind het mega moeilijk me echt ergens aan te blijven houden voor langere tijd. Dus super goed hoor, ook al heb je een paar weken er tussen gehad waarin het minder was! En fijn ook dat het zo goed voelt:)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat goed dat je er zo bewust mee bezig bent meis! Ik kan me voorstellen dat zo'n vakantie altijd even demotiverend is en dat het dan even misgaat, zelf ook wel eens gehad inderdaad.. Maar zoals jij je herpakt moet het helemaal goed komen. Om op je comment op mijn blog terug te komen.. Detox past hier wel in het plaatje natuurlijk! ;)
  Als je iets wil weten over die detox of over hoe je bijvoorbeeld heel simpel gezonde dingen kan toevoegen in je ritme, stuur me dan even een berichtje!

  BeantwoordenVerwijderen