Review - Velvet Matte Lipgloss van Essence

by - mei 31, 2016


Van het budgetmerk Essence koop ik eigenlijk alleen producten wanneer ik zin heb om iets nieuws te proberen. Dit keer had ik zin om 'matte lipgloss' uit te proberen, aangezien ik dat nog nooit eerder geprobeerd heb. Ik vond deze XXXL longlasting lipgloss van Essence en nam de twee schattigste kleurtjes mee: Velvet Rose en Soft Nude. Kijk je mee?
Een lip product dat 'matte' is, heeft me eigenlijk nooit zo aangesproken. Het lijkt me zo 'droog' op mijn lippen en ik hou juist wel van wat verzorging. Of nou ja, de enige lip producten die ik gebruik zijn producten die mijn lippen juist niet uitdrogen, maar hydrateren. Toch besloot ik om het eens te proberen, want ik was er erg benieuwd naar. Zou het me staan?

De kleuren die ik aangeschaft heb, zijn:

06 Soft Nude
05 Velvet Rose

De eerste kleur is een nude kleur. Hij neigt een klein beetje naar oranje/bruin toe. Ik heb zo'n kleur nog nooit gedragen, dus naar deze kleur ben ik extra benieuwd. De tweede kleur is een zachte, roze kleur. Dit is precies de kleur die ik vaak draag op mijn lippen, want ik HOU van lichtroze.


De verpakking ziet er op het eerste gezicht erg mooi uit. Het is gemaakt van doorzichtig materiaal, waardoor je goed de kleur van het product kunt zien. De applicator is wel wat onhandig. Hij is lang en zacht, maar op de een of andere manier is het een beetje lastig om het lip product aan te brengen. 


En zo ziet de kleur Soft Nude eruit op mijn lippen. Eerlijk? Ik vind de kleur niet mooi. Je hebt mensen waarbij elke lip kleur past, maar bij mijn gezicht is dat gewoon niet het geval. Ik vind hem te veel neigen naar oranje and I don't like that. 


De tweede kleur. Velvet Rose, vind ik dan wél erg mooi. Het is een zachte, subtiele kleur en daarmee zeer geschikt voor dagelijks gebruik. En het lijkt wel alsof deze meer een glanzende finish heeft dan de Soft Nude.


Ik ben blij dat ik deze twee Matte Lipgloss heb aangeschaft van Essence. Het zijn twee hartstikke mooie kleuren, maar toch vind ik Soft Nude geen mooie kleur voor mijn gezicht. Lichtroze past veel beter bij mijn gezicht, en daarom vind ik Velvet Rose ook zo mooi! Ze blijven ook niet echt lang zitten: maximaal twee uur lang. Maar voor de prijs die ze hebben, mag ik niet klagen.

De Velvet Matte Lipgloss van Essence zijn verkrijgbaar bij de Kruidvat voor €2,39 per stuk. 

Heb jij wel eens matte lipgloss geprobeerd?

Liefs, Maaike

You May Also Like

18 reacties

 1. ik hou zelf niet zo van lipgloss maar ze zien er wel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Velvet Rose vind ik ook het mooiste van deze twee. Voor er zo bij zijn het niet verkeerde producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er leuk uit maar zelf ben ik niet van de lipgloss. Ik vind het maar plakken en je haren blijven er altijd in vast hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze je beide erg mooi staan hoor! Ik heb ook één van deze lipsticks gekocht, maar vond het matte niet zo fijn aanvoelen. Hij ruikt ook erg sterk vond ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Velvet Rose is inderdaad erg mooi! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Velvet Rose vind ik ook het mooiste! Klinkt als een prettig product!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kleuren ze zien er goed uit! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze lijken niet heel mat inderdaad. De Velvet Rose is inderdaad wel mooier bij je gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie kleurtjes. zijn niet heel mat maar goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb er ook 1 en ze blijven inderdaad niet lang zitten, maar voor de prijs is het een mooi product.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind ze je allebei eigenlijk wel mooi staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke kleurtjes! Ik vind ze beide eigenlijk wel mooi staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind ze beide erg mooi! <3 Maar ik kan echt niet tegen plakkerige lip producten hihi, dus ik skip deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Velvet roze vind ik ook het mooist :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind ze lief, vooral de kleurtjes en de finish. Past goed bij jou zo te zien! Ik ben geen lipgloss fan, maar deze finish spreekt mij zeker aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De tweede is heel mooi de eerste is een beetje barbie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De velvet rose ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen