Dit zijn de stedentrips die ik nog wil maken

by - juni 15, 2016


Reizen, op vakantie gaan, een citytrip doen: het is voor mij een moment om er even tussenuit te zijn. Vooral tijdens een citytrip vind ik het heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken. Het afgelopen jaar ben ik al naar München en Nice geweest en voor de komende jaren staan er nog véél meer steden op mijn lijstje. Kijk je mee? 

Valencia, Spanje

Ik zou onwijs graag door deze Spaanse stad heen willen wandelen. Niet alleen omdat ik nog nooit in Spanje geweest ben (ja, echt!) ook vind ik elke foto die gemaakt is in deze stad prachtig. De binnenstad zit vol met oude kerken, grote poorten en gezellige terrasjes. Ook een groot pluspunt is het feit dat Valencia aan het strand ligt. Ik krijg pas een echt vakantiegevoel wanneer ik de zee zie namelijk. 

Oslo, Noorwegen

Ik ben nog nooit naar Scandinavië geweest en het trekt mij enorm om de landen Noorwegen en Zweden te bezoeken. Noorwegen trekt mij iets meer dan Zweden, vooral omdat je in dat land ook prachtige fjorden hebt. Oslo wil ik specifiek nog graag bezoeken. Het schijnt een ontzettend hippe stad te zijn waar een gezellige vibe hangt. De stad zit ook vol met brede boulevards, prachtige parken en een mooi waterfront. Ik wil het allemaal zien!

Praag, Tsjechië 

Praag wil ik graag bezoeken, omdat het schijnt dat deze stad een ontzettend mooi historisch centrum heeft. Smalle steegjes, middeleeuwse taferelen en underground kunst: het is er allemaal te vinden. Het lijkt me super leuk om te slenteren door de romantische straatjes en ondertussen de cultuur te snuiven. 

Kaapstad, Zuid-Afrika

Vele steden die ik nog wil bezoeken liggen in Europa. Toch wil ik buiten Europa ook heel veel zien. En ik wil al jaaaaren een keer Kaapstad in Zuid-Afrika bezoeken, want ik wil toch echt een keer in mijn leven Afrika bezoeken. Ook kun je vanuit Kaapstad een aantal excursies doen om het wildlife te spotten en kilometers te rijden door de nationale parken. En in de stad zelf heb je ook allerlei bezienswaardigheden. 

Sydney, Australië

Ook Sydney is een stad die ik een keer in mijn leven gezien wil hebben. Ook om bijna dezelfde reden als net: Sydney ligt in Australië en Australië wil ik ook ooit eens gezien hebben. En Sydney is natuurlijk de grootste en oude stad van Australië. Er ligt een onwijs mooie haven en de stad staat bekend als bruisend. Ook kent Sydney een aantal stranden, waarvan de bekendste Bondi beach is. Het lijkt me echt GEWELDIG om daar te gaan surfen! 


Welke steden wil jij nog graag ontdekken?

You May Also Like

11 reacties

 1. Mooi lijstje! Bij allemaal nog niet geweest maar wel een aantal die bij mij ook op m'n bucklist staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige travel wishlist! Ik kan Sydney afstrepen van het lijstje (onwijs leuke stad trouwens) en kan mij zeker ook vinden in de steden die jij nog deelt. Over Praag heb ik ook hele goede verhalen gehoord, dus daar ben ik extra benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie lijstje, ik wil zelf ook heel graag naar Kaapstad in Afrika.
  Als alles goed verloopt staat dat gepland voor de zomer van 2017.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh, onze lijstjes komen best wel overeen haha! Alleen ben ik al heel vaak in Praag geweest, dat is zeker een aanrader. Ik hoop er weer eens naartoe te kunnen. Ook Oslo en Sydney staan hoog bovenaan mijn lijstje! Het lijkt me ook heel gaaf om het Noorderlicht eens te kunnen bewonderen. Wat me ook heel bijzonder lijkt is Ijsland.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie steden wil je nog bezoeken. Ik wil ook nog wel een keer naar Praag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh ik wil ook heel graag nog een keer naar die plekken! Iets in IJsland lijkt me ook super vet trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi lijstje, ik zou graag eens naar Londen willen :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jaaa Valencia is heel leuk! Sevilla ook echt! Ik wil ook zo graag naar Australië!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, dat klinkt goed!
  Fijn lijstje met landen die je nog wilt gaan bezoeken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen