Morgen doe ik het anders

by - juni 03, 2016


Ik zit nu al anderhalf uur te staren naar een blanco pagina op mijn laptop. In mijn achterhoofd zit ik mijn overvolle to-do lijst te herhalen. Als ik nog geen stress had, heb ik dat nu wel. Ik moet opschieten, want dit wordt nu al de tiende keer dat ik mijn to-do lijst niet afkrijg. Of nou ja, de tiende keer? Ik kan me niet voorstellen dat ik hem óóit heb afgekregen.

Ik heb een probleem. Ik wil te veel. Niet alleen maak ik mijn to-do lijstjes altijd zo lang dat ik aan het einde van de middag nog maar op de helft ben, ook wil ik dat mijn blog binnen nu en één jaar succesvol wordt, dat ik mijn hbo diploma zonder wikken of wegen haal, dat ik een bijbaantje heb in mijn vakgebied (want ja: staat goed op je cv) en ondertussen wil ik ook nog fit en gezond zijn, de mooiste make-up producten hebben en een goed gevulde kledingkast zodat ik nooit meer dat probleem heb dat ik niets heb om aan te trekken.

Op Instagram zie ik altijd de meest geweldige beauty spullen langskomen van mijn mede leeftijdsgenoten. Een highlighter van Bobbi Brown, een nude lipstick van MAC (limited edition!) of een compleet matte oogschaduw palette van Urban Decay.  'Oh my, dat wil ik ook!' is dan de eerste gedachte die in mijn hoofd ontstaat. Om dan nog niet te spreken over de meest fantastische outfits van de Instagrammers die ik volg. I want that too! Ik wil ook rondlopen in de nieuwste fashion trends. Want dan, ja alleen dan, voel ik mij óók geweldig.

Maar dan moet ik wel eerst het geld hebben. Gelukkig heb ik nog nooit een week zonder werk gezeten sinds ik 15 ben. Maar dan alsnog: ik kom altijd te kort. Want ik wil ook nog op vakantie gaan deze zomer, en daar achteraan wil ik ook nog een city trip pakken. Want ja, reizen is helemaal 'cool' momenteel. Dan hoor ik er ook bij. En dan voel ik mij óók geweldig (en reizen is gewoon leuk). En hoe meer geld ik heb, hoe meer spullen ik daarvan kan kopen.

En wat ik nog meer wil? Ik wil een bruisend uitgaansleven en ik wil ieder weekend wat te doen hebben. Want dat kan ik Instagrammen en zo kan ik iedereen laten zien wat voor een geweldig leven ik heb. Zo krijg ik meer volgers, want ja: dan zien meer mensen hoe geweldig mijn leven is. En daarnaast wil ik eigenlijk ook nog een groter appartement, een auto en een nóg betere baan. Want dan, ja alleen dan, voel ik mij óók geweldig.

Stop eens even.

Mijn gedachten slaan weer op hol. Hoeveel van dit is eigenlijk realistisch? Kan ik niet gewoon blij zijn met wat ik nu heb? Blijkbaar niet, anders zou ik niet zoveel dingen weten die ik nog zou willen hebben. Gek is dat eigenlijk. En stressvol.

Alsof ik mij niet geweldig kan voelen zonder al die spullen.

Alsof ik zelf er niet mag zijn, pas als ik méér heb dan wat ik nu heb.

En sinds wanneer is gewoon jezelf 'zijn' niet voldoende? Ik streef er alleen maar naar om een betere versie van mezelf te worden, zonder te kijken naar wie ik nu ben. En daar ben ik helemaal klaar mee. Ik wil even geen stress meer hebben van het 'moeten' zijn. Even geen chaos meer in mijn hoofd.

Morgen doe ik het anders.

Dan ga ik blij zijn met wie ik ben.

Liefs, Maaike

You May Also Like

19 reacties

 1. Mooi geschreven! En heel herkenbaar, ik denk dat heel veel mensen van onze leeftijd die 'sociale druk' wel voelen, ook al slaat het eigenlijk helemaal nergens op. Iedereen leeft zijn eigen leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar zo was ik ook ooit. Maar stop met jezelf te vergelijken met andere wees jezelf, wees uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Maaike, mooi geschreven! Toevallig kwam ik van de week dit artikel tegen: http://jamesclear.com/four-burners-theory en dat geeft eigenlijk ook wel weer wat je zegt. We willen alles, maar eigenlijk is dat helemaal niet mogelijk. Komt ook nog bij dat onze generatie zoveel mogelijkheden aangeboden krijgt. Moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel Marlies! En wat een super interessant artikel ook, zo had ik het nog niet bekeken. Ik ga maar eens nadenken over welke 'dingen' ik van me moet afschuiven

   Verwijderen
  2. Niks 'moet' he :-) Maar het kan de kwaliteit van wat voor jou het belangrijkst is wel het hoogst maken. De rest wat minder, maar dat komt misschien op een ander moment in je leven wel!

   Verwijderen
 4. Mooi geschreven! Zo herkenbaar ook..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven! Ergens wel herkenbaar, maar ik heb er eigenlijk niet zoveel last van. Al kan ik je wel heel goed begrijpen. Ik doe gewoon m'n ding, er zijn altijd mensen beter; maar ik ben tevreden met wat ik heb en doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar. Ooit heb ik ook op dit punt gestaan. Ik moest zoveel van mezelf en was daardoor helemaal niet maar aardig naar mezelf toe. Ik schreef er toevallig een artikel over, mijn weg naar geluk en dan part 1: houden van jezelf. Kijk naar wat je wel bereikt hebt. Wat maakt het uit als andere je saai vinden, als jij maar lekker in je vel zit. Ik probeerde het ook ooit allemaal uit wat je hierboven beschrijft, dat heeft me uiteindelijk in een depressie gedreven en daarom doe ik het nu lekker op mijn eigen manier, sterkte ermee xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig geschreven en ik kan me hier ergens ook wel in meeleven. Ik snap heel goed wat je bedoeld. Het is moeilijk als je jezelf niet goed genoeg vind. Daar struggle ik ook nog mee maar ik mag ook wel dankbaar zijn voor de dingen die ik kan en mag doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat prachtig geschreven! Complimenten daarvoor, je kan het zo goed verwoorden. En ik herken het zo, het social media schetst zo'n 'perfect' beeld van iemand ze leven. Je zet je leuke aankoopjes erop, inderdaad prachtige make-up producten en leuke feestjes. Maar je zet er niet zo gauw een foto op dat je chagrijnig bent, of weinig geld heb op een moment etc. Het is belangrijk om zelf tevreden te zijn met de dingetjes die je doet, je werk, jezelf en de mensen om je heen etc. Je bent zoals je bent en je bent een top meid! <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat je hiermee de spijker letterlijk op z'n kop slaat! Ik zie het om me heen ook steeds meer. Men wil altijd maar meer, beter, best, want ja, we willen het perfect hebben. Het onderste uit de kan. Ik denk dat het begint bij blij zijn met jezelf en doen wat je leuk vindt. Dichtbij jezelf blijven en doen wat goed voelt en niet omdat het 'moet'. Ook ik moet dat wel eens tegen mezelf zeggen hoor! ;) Mooi stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gek heh hoe alles meer en betermoet worden. Zo had ik eind vorig jaar een bepaald aantal blog bezoekers. Dit jaar wilde ik het omhoog hebben. Nu zijn de aantallen al flink omhoog en nog wil ik meer meer meer. Raar hoe dat werkt. Inderdaad af en toe stil staan en blij zijn met wat je hebt. Mooi geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super artikel! Vroeger was ik ook heel materialistisch ingesteld en wilde ik áltijd alles hebben. Ik ben blij dat dat naarmate ik ouder ben minder is geworden, want jezelf accepteren zoals je bent is zo veel belangrijker dan het nieuwste paar designerschoenen of de nieuwste mac lippenstift!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een tof artikel! Ik kan mij heel goed voorstellen dat je ook graag van die geweldige foto's en producten wilt hebben. Maar als ze er niet waren zou je geen dromen en doelen meer hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel herkenbaar meis. Het gras is altijd groener aan de overkant, maar dat zegt helemaal niks. En weet je, spullen zijn ook maar spullen. Geluk zit van binnenin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik herken het zeker wel, maar stop met te hoge eisen stellen! En leef het leven dat jij wil, en niet wat jij denkt dat anderen interessant vinden. Ik ben maar een simpele huisvrouw en moeder van een prachtige dochter, mijn leven is waarschijnlijk ook niet zo interessant, want zoveel volgers heb ik ook niet. Maar ik leef wel het leven dat ik voor ogen had en doe me zeker niet anders voor dan ik ben (niet meer). Vind jezelf en het geluk in jezelf, want zo gek zal jouw leventje echt niet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel erg herkenbaar. Ik heb me hier ook vaak door laten vangen. Maar toen bedacht ik me, dat zelfs die 'perfecte' meiden op hun beurt opkijken naar een ander. Mensen zijn onverzadigbaar en zullen het gras bij de buren altijd groener vinden. Helaas doet social media hier geen goed aan..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik denk dat ik morgen zal het anders te doen, ook.
  abendkleider schweiz
  Ze worden aangetrokken om uw artikel.
  Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen