8x dingen die gebeuren wanneer je een blogger bent

by - juli 20, 2016


Nu ik alweer twee jaar (!) volop aan het bloggen ben, zijn er een aantal dingen die ik constant aan het doen ben. Sommige dingen zijn wel een beetje raar, zoals altijd proberen om mooie foto's te maken (wanneer er net een bord vol met lekker eten is gebracht in een restaurant, bijvoorbeeld) of proberen me niks aan te trekken van de mening die andere mensen hebben over mijn blog.

Altijd mooie foto's proberen te maken. Ook al is het van dat lekkere bord vol met eten in een restaurant, het mooie uitzicht dat je hebt of van de nagellak die je die dag op hebt: ik heb de drang om overal mooie foto's van te maken. Niet alleen zodat ik ze later kan plaatsen op Instagram of op mijn blog, maar ook omdat ik het gewoon onwijs leuk vind om te doen.

Een té lange wishlist hebben. Ik lees dagelijks onwijs veel andere blogs en ook zie ik regelmatig Instagram posts voorbij komen met de mooiste én nieuwste make-up en fashion items. Niet goed voor mijn portemonnee, want zo wil ik steeds meer dingen hebben. En dat is soms best frustrerend. Urgh!

Je blog áltijd in de gaten houden. Is het artikel vanochtend wel gepubliceerd? Hoeveel mensen hebben vandaag al mijn blog bekeken? Is mijn bericht wel gepost op Facebook? Dat zijn dingen die ik me ALTIJD afvraag wanneer ik een artikel online heb staan. Soms wel irritant, want dan zit ik een paar keer per dag mijn blog statistieken te checken, ook al ben ik een dagje weg.

Iedereen heeft altijd een mening over je blog. Mensen om mij heen zoals klasgenoten, familie en vrienden weten dat ik een blog heb. En dat pakt niet altijd uit zoals ik had gehoopt. Soms krijg ik negatieve feedback in 'real life' over de dingen waarover ik blog en dat vind ik eigenlijk ontzettend irritant. Het is MIJN stukje op het internet, dus IK bepaal wat er op komt. En daarnaast vind ik het ook nog eens ontzettend leuk om te doen, dus wie ben jij om mij even te vertellen dat mijn blog niet leuk is? Lees mijn blog dan niet meer en hou je commentaar voor je. Ik ben nog nooit negatief geweest over de passie die iemand anders heeft.

Steeds beter kunnen schrijven. Als ik mijn artikelen van vroeger bekijk, kan ik mij soms echt schamen. Ik schreef mijn artikelen ontzettend eenvoudig en dat is gelukkig nu wel anders! Mijn schrijf skills zijn gelukkig een stuk verbetert. Ook ben ik aangenomen op mijn stage, omdat ik zo goed kon schrijven en ook ben ik aangenomen als student redacteur bij het magazine van mijn hogeschool, omdat ze zagen op mijn blog dat ik leuke artikels kon schrijven. Mooi meegenomen!

Te lang wachten met mails beantwoorden. Soms ben ik gewoon onwijs druk met van alles en nog wat en stel ik het beantwoorden van mailtjes uit. Een beetje een foute eigenschap, dat weet ik. Maar ik vind mailtjes beantwoorden ontzettend tijdrovend. Soms weet ik ook gewoon niet wat ik moet terug schrijven, wanneer de aanvraag van een bedrijf gewoon niet leuk is en ik gewoon 'nee' wil typen en dat als enige wil versturen.

Mensen die oprecht interesse hebben in wat je doet. Ondanks dat ik in 'real life' wel eens kritiek krijg op mijn blog, zijn er ook mensen die oprecht interesse hebben in wat ik doe. Ze vragen dan hoe de bloggerswereld precies werkt, want de meeste mensen hebben daar echt geen idee van. 'Wat zijn dat dan voor een bedrijven die je benaderen voor een samenwerking?', 'Hoeveel krijg je ongeveer voor zo'n samenwerking?' en 'Hoeveel mensen bekijken dagelijks je blog?' zijn vragen die ik dan krijg. Echt ontzettend leuk, want zo voel ik me toch een klein beetje een échte professionele blogger, haha.

Altijd en overal nadenken over nieuwe artikels die je kunt schrijven. Wanneer ik in de bus zit, wanneer ik samen met vriendinnen ben of als ik net wil gaan slapen: nieuwe ideeën komen altijd zomaar in mijn hoofd op. Gelukkig schrijf ik ze altijd op in mijn mobiel, anders vergeet ik ze de volgende dag weer.

Welke (rare) dingen gebeuren jou als blogger ook elke keer?

You May Also Like

20 reacties

 1. Leuk om te lezen mail! En veel zijn zeker herkenbaar. Dat mensen naar over je blog praten, moet je maar achter je laten inderdaad! Jij hebt er al veel mee bereikt zo kun je het ook bezien. En je blog is echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk en herkenbaar artikel! Stom van de negatieve feedback haha, bij een blog kan dat haast niet, aangezien jij de redacteur bent en eigenlijk over "alles" kunt schrijven. Als ik een dagje weg ben check ik mijn blog ook regelmatig haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar! Ik maak altijd maar dan ook echt altijd overal foto's van haha! Mijn vriend wordt er nog wel eens gek van, en ja heel herkenbaar ook van de mailtjes. Ik vergeet het dan en hik er altijd soort van tegen aan.

  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allemaal super herkenbaar haha. Ik heb er nog een voor mezelf. Te veel op mijn to do lijst zetten waardoor het eigenlijk nooit mogelijk is om het af te hebben haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is zo herkenbaar.. Echt van die wishlist is inderdaad niet goed voor de portemonnee. Foto's maken vind ik persoonlijk ook steeds leuker en ik begin mezelf steeds minder te schamen om dit bijvoorbeeld uitgebreid in een restaurant te doen. Erg leuk artikel meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben benieuwd, ben net een week aan het bloggen! Dus dit ga ik vást nog allemaal voor bij zien komen. Leuk artikel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het zo leuk als mijn familie en vrienden geinteresseerd zijn in mijn blog, ik krijg zulke leuke reacties en feedback! Wel grappig inderdaad, mijn wishlist wordt alleen maar langer en ik heb ineens inspiratie om een artikel te schrijven en doe dat dan ook op de gekste plekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel herkenbaar! Ik ben nu nog maar net 6 maanden bezig maar deze dingen komen me allemaal bekend voor, leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel herkenbaar. Ik zit ook altijd statistieken te checken en ben ook van het opschrijven van ideetjes in de notities van mijn iPhone. Je blog zit altijd in je achterhoofd...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja dit is wel herkenbaar! Alleen heb ik nooit echt negatieve reacties op mijn blog gehad. Ze vragen wel altijd hoe ik er opgekomen ben en dan vertel ik altijd weer het hele verhaal. Super leuk als mensen echt interesse tonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, dit is heel herkenbaar. Ik blog nu bijna een jaar, maar ik kan mij in veel punten helemaal vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hele herkenbare dingen! Statistieken checken, ideetjes...gelukkig zijn we hier niet alleen in. Haha

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Te lang wachten met mails beantwoorden: guilty! Haha. Echt heel erg, soms denk ik echt: pfff ik heb hier nu gewoon geen zin in! Leuk lijstje heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij mij vooral dat ik áltijd mijn blog in de gaten hou en meerdere keren ook refresh (heel vaak eigenlijk...) en foto's maken, haha! Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk beschreven. Ik ben nog niet zo lang aan het bloggen, maar het is allemaal vrij herkenbaar. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha dit is zó herkenbaar! Ik heb zelf weleens dat mensen denken dat bloggen makkelijk geld verdienen is (whut krijg je daar zoveel voor?), terwijl dat 1. af en toe is en 2. er meer werk in zit dan zij ooit voor mogelijk hadden gehouden haha. Vind ik soms best irritant. Echt een leuk artikel dit! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha dit is zó herkenbaar! Ik heb zelf weleens dat mensen denken dat bloggen makkelijk geld verdienen is (whut krijg je daar zoveel voor?), terwijl dat 1. af en toe is en 2. er meer werk in zit dan zij ooit voor mogelijk hadden gehouden haha. Vind ik soms best irritant. Echt een leuk artikel dit! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen