Een jaar geleden had ik dit écht niet gedacht

by - juli 04, 2016


Ik heb altijd van die momenten dat ik terug denk wat ik het jaar ervoor deed. Wanneer het bijvoorbeeld mijn verjaardag is, denk ik aan hetzelfde moment maar dan precies een jaar geleden. Terugkijken vind ik namelijk best wel interessant om te doen. Zo kom ik er stukje bij beetje achter dat wat ik een jaar geleden verwachte, helemaal nooit uitkomt. Alles gaat altijd anders dan gepland.

Precies een jaar geleden was ik bijna klaar met het laatste kwartiel op school. Dit was het laatste moment dat we nog 'gewone' lessen hadden, want het jaar erna zou ik stage lopen en een minor volgen. Ik had nét een stage gevonden en ik vond het allemaal hartstikke spannend, want ervaring op het gebied van (online) marketing had ik nog totaal niet. Ik zag er ook een klein beetje tegenop, want stage betekent weg vrije tijd, dagenlang op kantoor zitten en veel 'nieuwe' dingen die altijd een beetje onwennig zijn.

Een jaar geleden was het ook de tijd dat ik nét te horen kreeg dat mijn zus en ik het appartementje kregen waar we zo op gehoopt hadden. Ook erg spannend, want in de zomervakantie moest er nog héél veel geklust worden en in de tussentijd moest ik gewoon nog extra werken bij mijn bijbaantje, wat toen nog de Bakker Bart was. Het was dan ook best een onrustige zomervakantie.

En nu, precies een jaar laten heb ik er ontzettend veel inzichten bij gekregen. Ik heb mijn stage afgerond met een dikke 8 en ik mocht er blijven werken als community manager voor één dag in de week. Op stage heb ik ongelofelijk veel geleerd over het schrijven van artikels, zoekmachine optimalisatie (SEO), social media, meedenken over strategieën en nog héél veel andere dingen op het gebied van online marketing. Ik ben er dan ook achtergekomen dat dit precies is waar ik mij in de toekomst ook mee bezig wil houden. Ook was het best een pittig half jaar, want in het weekend werkte ik op zaterdag vaak ook nog de hele dag bij Bakker Bart. Vijftig uur werken en vijftien uur reizen per week is niet bepaald ontspannend. In mijn vrije tijd deed ik dan ook niets bijzonders, behalve heel veel chillen.

Daarna heb ik nog een halfjaar een minor gevolgd, wat ik nu ook afgerond heb. Ik had opeens veel meer vrije tijd en die heb ik dan ook optimaal benut. Ik heb lekker veel kunnen bloggen, want dat is ook iets wat ik graag doe. Gewoon lekker creatief bezig zijn en schrijven is ook echt een nieuwe hobby van mij geworden. Ook sprak ik weer veel vaker af met vriendinnen en ontmoette ik op oudejaarsavond mijn vriend, waar ik nu nog steeds ontzettend gek op ben. Ik had een jaar geleden echt niet gedacht dat zo'n geweldig persoon mijn leven in zou wandelen. 

Ook moet ik zeggen dat mijn mindset ook heel erg veranderd is. Ik heb daarom ook het artikel de persoon die ik vroeger was geschreven. Eerder was ik namelijk erg onrustig en vaak chagrijnig. Ik vergeleek mezelf heel erg vaak met andere mensen en daar werd ik absoluut niet gelukkig van. Nu ben ik meer tevreden met de persoon die ik ben. Ik ben nog steeds hartstikke gedreven en ambitieus, maar ik hoef niet meer de beste in alles te zijn, want dat is nu eenmaal onmogelijk. Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik tevreden ben over diegene die ik nu ben. En dat geeft heel veel rust in mijn hoofd!

Als je mij dit allemaal vorig jaar gezegd had, had ik je voor gek verklaart. Ik had namelijk echt niet gedacht dat dit allemaal zou gebeuren. En ik ben reuze benieuwd naar wat er volgend jaar allemaal is gebeurd rond deze tijd.

Ik kan het niet voorspellen, dus laat ik het maar gewoon over mij heen komen.

Let's do this!

You May Also Like

14 reacties

 1. Wauw wat een prachtig artikel, ik vind het ook altijd leuk om terug te kijken. Hoe was het een jaar geleden? En wat is er nu anders? Wat goed dat je je stage met een 8 hebt gehaald, en heel knap dat je je denken hebt kunnen omturnen. You go girl!!
  Liefs, Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt écht trots op jezelf zijn lieve Maaik! En stiekem ben ik ook wel een beetje trots op je als ik dit allemaal zo lees. Wat heb je het mooi verwoord; ik zou willen dat ik op zo'n manier kon terugkijken op afgelopen jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen. :-) Mijn vriend en ik zijn ook samen sinds een jaarwisseling, die van 2011-2012.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh wat super leuk! Ik heb hem ontmoet met de jaarwisseling en sinds 15 februari zijn we officieel samen :)

   Verwijderen
 4. Wat fijn dat je zo tot rust bent gekomen! Nu lekker op naar een gouden toekomst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om te lezen! En fijn dat het zo goed met je gaat en dat je meer rust in je hoofd hebt <3 Wat bijzonder dat je je vriend leerde kennen op oudejaarsavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, leuk om te lezen!
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, je kunt echt trots zijn op jezelf! Wat een mooie momenten zullen dat geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik heb zeker mooie momenten meegemaakt het afgelopen jaar! :)

   Verwijderen
 8. Wat mooi geschreven! Je mag trots op jezelf zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah, bizar hoeveel er in een jaar tijd kan veranderen, hè? Super leuk dat je nu een vriend hebt en dat je zulke positieve veranderingen bij jezelf ziet :-) XX

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie terugblik, je mag trots op jezelf zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt leuk om dit zo te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk om zo bewust terug te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen